Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka na rovnakej inteligentnej urovni ako Aljaška v plameňoch. Jak to, ze v tychto ekofilmoch je zakazdym nejaky velky ekovybuch? Alebo ze by nebol az tak ekologicky? :-) Na to nechcem ani pomysliet. A najlepsie ak nebudete vôbec premyslat nad filmom. Radsej sa sustredte na akciu. No ale tej tu bohuzial tiez vela nieje. A ani ten megavybuch mi uz nepripadal tak cool ako pred rokmi. Jedine, co sa mi pacilo, bolo to blbnutie na zdvihnutom moste. Väcsinu filmu Reeves iba uteka jak keby si Davis myslel, ze stale toci Uprchlika. Chyba tu ale jak charizmaticky prenasledovatel T.L. Jones, tak aj nejake rafinovane spôsoby neustalych unikov na poslednu chvilu a napinave patranie po pravom pachatelovi. Postavy su napisane tiez mizerne. O Reevesovej postave sa nedozvieme vôbec nic, Weiszova parkrat uroni slzu pri pomysleni v akom filme sa ocitla. Chemia medzi nimi logicky ziadna nie je a Freeman čumí jak vyjaveny v zmätení z toho, ci ma hrat kladasa alebo zaporaka. Inak povedane, ani solidny rutiner Davis z toho mizerneho scenara nedostal nic aspon trochu zaujimaveho a tak je film iba stratou casu. 2/10. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Musím plne súhlasiť s POMO-m. Reťazová reakcia je niečo ako moja srdcovka. Je v ňom ekologická konšpirácia, je v ňom jedno z najlepších zničení miest aké som kedy videl, Keannu Reeves je za frajera - aj motorka mu k tomu sedí, no a je tu Rachel Weisz. Možno má iba priemerné hodnotenie, no kto si k nemu nájde cestu a osloví ho, môže povedať, že patrí do skupiny bláznov čo majú radi "prepadáky";) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek a především pak efektní výbuch továrny mě naladil na pořádnou akční jízdu doplněnou skvělými triky,ale krom těch úvodních deseti minut to šlo pak už s celým filmem jen z kopce,a to až k unuděnému závěru.Filmů o uprchlících,co během svého ukrývání a útěků před policií a zároveň gaunery očišťují své jméno jsou kvanta a tento patří rozhodně k těm horším.Jednak je to díky neobvykle nudnému Reevesovi,který na mě působil dost unyle,k jako vždy nesympatické Rachel Weisz se radši ani nebudu vyjadřovat,ovšem i ostatní herci byli tentokrát dost nevýrazní a nudní.Též kvůli neoriginálním scénám a očekávanému závěru zůstal film v kalných vodách a i nulové napětí a mizerná atmosféra Řetězové reakci nepomohli.Navíc ačkoliv celý námět k tomu přímo vybízel,nemá film téměř žádný spád a mizernou akci.Mě se zkrátka Řetězová reakce nelíbila,prakticky krom zmiňovaného úžasného výbuchu mě ničím nezaujala a dost jsem se u ní nudil.Hodně rychle zapomenutelný "klišojdní" filmík. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s průměrným scénářem, průměrnými hereckými výkony, průměrnými efekty, průměrnými hláškami... Zkrátka, vše je tak nějak nedokonalé. V čem je chyba? Ve stokrát již viděném klišé? V nízkém rozpočtu? V děravém scénáři? Hmm. Námět není zase až tak špatný. Nakonec, je to tak trochu ze života. Samozřejmě v uvozovkách. Byť je viditelná snaha, napětí a patřičné atmosféry ne a ne dosáhnout. Tady to prostě skřípe. Škoda, určitý potenciál to mělo. ()

Streamline 

všechny recenze uživatele

Voda ako pohonná látka pre vozidlá, výrobu elektriny pre domácnosti a zároveň aj hlavná tekutina potrebná pre život živých organizmov? Aj to by sa v budúcnosti mohlo stať realitou, len dúfam, že to nedopadne tak, ako v tomto filme, kedy opäť všetko prekazila nenažranosť najmocnejších, ktorí by bez toho, aby z vedeckého nápadu nevytrieskali neskutočné peniaze pre svoju osobnú potrebu, nemohli existovať. Film veľmi pekne ukázal, o čom je dnešný svet - o peniazoch a moci...a bez nich ani tie najlepšie nápady, ktoré by dokázali dokonca spasiť celé ľudstvo, nemajú šancu. Jednotlivec zatiaľ vždy víťazí nad skupinou...smutné. Inak veľmi svižne natočený thriller so slušne hrajúcim trojlístkom Reeves - Freeman - Weisz. 70%! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)
  • Morgan Freeman sa posťažoval na počasie počas natáčania: "Pre každého to bolo ťažké, najmä pre mňa, pretože som tropický typ. No čo už, toto je Chicago v zime. Bol som chorý a ležal som štyri dni v posteli. Bolo to naozaj drsné." (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno