Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (547)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla filmově opravdu čistá práce. Vyloupení banky je jen asi tak třetina filmu a zbytek je mnohem zábavnější dostávání se z průseru. Jelikož v bance mělo uloženo choulostivé materiály mnoho gangsterů a papalášů. Rozjede se hrozně napínavá, londýnsky špinavě drsná detektivka trochu ve stylu Guye Ritchieho, ale oldschoolovější a bez komickejch momentů. Jason Statham je skvěle charismatickej, ale ne zbytečně namachrovanej a Saffron Burrows je ztělesněním pojmu femme fatale. Zbytek herců je oproti nim v pozadí, snad jen David Suchet se vám ještě vryje do paměti svým povědomým obličejem. Rozhodně to nenudí a je to Stathamův nejserióznější film od dob Podfu(c)ku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatické lupičské retro podle skutečné události, zajímavé nikoli provedením loupeže ("prosté" vykopání tunelu do banky, ovšem zajímavě komplikované), která proběhne už v druhé čtvrtině filmu, ale tím, co loupež rozpoutá. Kořist totiž nezahrnuje jen peníze a zlato, ale taky kupu kompromitujících materiálů hned tří stran - královské rodiny, politiků a krále porna. Až se nechce věřit, že se to vše sešlo v jedné nenápadné bance... Do klasické hry na lupiče a četníky se tak kromě hodných a zlých gangsterů a (ne)úplatných policajtů zamíchají ještě tajné služby nebo černošští extremisté... a pár postav skončí dost drsně. Hrdinové jsou patřičně sympatičtí, děj slušně zamotaný, přitom svižný a napínavý a Statham ve středu toho všeho to spolehlivě táhne. A nádherná Saffron Burows je ideální femme fatale. 70%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čistá práce jen dokazuje, že Jasona Stathama je v pitomých akčních ptákovinách, jako je Kurýr, škoda, protože má herecky na víc. Hamleta bych mu určitě nevěřil, ale na představitele akčních hrdinů má schopnost vtisknout své postavě přesvědčivost a ledascos odehrát. Čistá práce se dá považovat za nadprůměrnou moderní kriminálku, kde jsem dokonce poměrně dlouho uvažoval o páté hvězdičce, protože to má švih, styl, napětí a nepředvídatelný průběh vlastně až do konce a nenašel jsem tam vlastně ani nijaké zjevné chyby. Do jaké míry odpovídá děj skutečné události z britské historie si netroufám odhadovat, ale racionální bude předpokládat, že je to opravdu jen velmi volně inspirované dobovým skandálem, protože podrobnosti z podobných operací se historikům neprozrazují. Nejde o nic víc, než dobrou zábavu, ale té není nikdy dost. Celkový dojem: 80 %. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Byl jsem podveden a křičím hurá, čekal jsem totiž nějakou rádoby cool veselou trapnost ve stylu Dannyho parťáků, kterou bych tak zaplácal kus odpoledne a zároveň bych měl námět na večerní pošklebování se uctívačům tohohle pseudožánru. A ejhle, dostal jsem velmi slušnou kriminálku kombinovanou s politickým thrillerem, když zmiňuji kombinaci, mám na mysli rozumnou zápletku, ne jak když koupíte vysoce sofistikované kombinačky s vodním scooterem od Horsta Fuchse. Ze začátku mě přesto napadaly různý krávoviny v souvislosti s kopáním tunelu pro prašulky a s tunelem Blanka stavěným z lásky, ovšem pak, když vylezly na světlo boží obrázky Pavlíků Bémovijc a jiných mazlíků v krajkových kalhotkách, které kdejaká kráva bitchovala a zřejmě jim i chcala na pomazané hlavy, pak se snímek už dokonale zlomil a přitvrdil. Statham, kupodivu až na jednu výjimku, nebyl ten klasickej neohroženej superbijec a zkrátka to nebylo nikterak přitažený za vlasy, a že by to šlo překrásně, tolik afra pohromadě jsem dlouho neviděl :). Zkrátka kvalitní žánrovka, která celou stopáž šlape víc a víc na plyn a až na samotný závěr, který je trošku uťáplý, člověk neví jak co a kdo dopadne... Odpouštím :), vše nemusí nutně skončit sekerou v prdeli, aby to neztratilo punc solidní retro drsňárny. Nenapadlo mě, že to napíšu v souvislosti se Stathamem v hlavní roli, ale moc dobrý pokoukání a silné 4 hvězdice. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dokud ty fotky nebudeme mít, policie nic neudělá, státní prokurátor nic neudělá a ministr vnitra nechce nic vědět." Pokud by za mnou někdy dorazilo něco tak krásnýho, jako je Martine Love s plánem na vyloupení banky, tak to s ní třikrát proberu v posteli a poté nabídku nepřijmu. Nemám totiž v úmyslu nechat se nahánět bojovníkem za černošský práva, pornomagnátem, úplatnejma poldama, neúplatnejma poldama a ani agenty MI5 až 6. Já chci klidnej život, ale Terryho partička do toho šla a mě se to líbilo. Byla to stará škola, kdy na práci stačil pořádnej vrták a na podělání akce nekonečný vykecávání po nekódovanejch vysílačkách. Zkrátka rád vzpomínám na ty sedmdesátkový časy, kdy jsem byl stejně hodnej jako dneska. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Cameo si strihol spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger ako zamestnanec banky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama