Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (547)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, při kterém fandíte lidem, co dělají nekalou práci, ovšem v tomto - na pravdě založeném - příběhu bylo jedině dobře, že se šláplo korupci a jiným nečistotám na kuří oko. Snímek se nese v solidním tempu, které není sice strhující, ale nenudí, ba co víc, dokonale diváka baví, jelikož se neustále něco děje a ke konci nabírá film na napínavosti. Herci jsou tu sympatičtí a celkově tak jde o velmi příjemnou podívanou okořeněnou faktem, že takto nějak se to doopravdy stalo. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po Americkém gangsterovi se tu opět objevila solidní kriminálka, která sice na výše zmíněného staršího bratříčka kvalitativně nemá, ale i tak se jedná o poctivě odvedený kus filmařiny. The Bank Job je klasický krimi thriller pojednávající o jedné bankovní loupeži, lupu, ve kterém nejde jen o peníze, ale i o fotografie, jejichž zveřejnění by mělo za následek vyprázdnění některých křesel ve vysokých politických kruzích. Dovolím si ještě připomenout, že je příběh založený na skutečných událostech, nečekejte ale prachobyčejnou rekonstrukci událostí, tvůrci se nezdržují žádným velkým politikařením a místo toho natočili prakticky klasický heist-movie v první půli, který se po provedení loupeže změní v kriminální thriller ne nepodobný francouzským kriminálkám 70. let (například Tři muži na zabití s Alainem Delonem), čemuž výrazně napomáhá perfektní atmosféra a vůbec celková "sedmdesátková" stylizace. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla filmově opravdu čistá práce. Vyloupení banky je jen asi tak třetina filmu a zbytek je mnohem zábavnější dostávání se z průseru. Jelikož v bance mělo uloženo choulostivé materiály mnoho gangsterů a papalášů. Rozjede se hrozně napínavá, londýnsky špinavě drsná detektivka trochu ve stylu Guye Ritchieho, ale oldschoolovější a bez komickejch momentů. Jason Statham je skvěle charismatickej, ale ne zbytečně namachrovanej a Saffron Burrows je ztělesněním pojmu femme fatale. Zbytek herců je oproti nim v pozadí, snad jen David Suchet se vám ještě vryje do paměti svým povědomým obličejem. Rozhodně to nenudí a je to Stathamův nejserióznější film od dob Podfu(c)ku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si napravuje reputaci po dementním War a představuje se ve stylovém heist filmu. A že je to vážně fajn. Atmosféra 70. let je vynikající a ta kamera mi přišla jako by vypadla z těch let. Člověk se nenudí ani na chvilku, první hodinka slušně odsejpá a pak se ještě víc šlápne na plyn a je to ještě lepší. Všechno tu prostě sedí jak má. Jason je drsňák (a nakonec si i zakope) a Saffron Burrows mile překvapila. Možná jenom ta linie s tím černochem v Africe tam byla trochu navíc, ale zase chápu že se to muselo držet skutečných událostí. Prostě prima filmík, kterej pobaví a nebude mi dělat problém si ho pustit znova. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pořádně napínavá, poctivě drsná a pěkně stylová zlodějská retrojízda si kupodivu bankovní loupež odbude hned v první polovině a poté sledujeme její následky pro všechny zúčastněné. Kdyby místo elektronického /byť velice dobrého/ soundtracku sedmdesátkové obrázky doprovázela i nějaká pořádně našláplá dobová hudba, od pětky by mě neodradilo nic. Statham je samozřejmě boží. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)
  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama