Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 2

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (868)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Tímto uvaluji na Roba Cohena kletbu Hom-Dai, protože totálně posral moji oblíbenou filmovou sérii. Já myslel, že se dost ztrapnil u Stealthu, ale ne, on musel upustit svoji nudně-digitální slinu zrovna tady. Tak tedy ano, film je, co se efektů týče, poměrně velkolepý, avšak mnohé z nich působí docela spektakulárním dojmem, jsou až moc počítačové a navíc nemají žádný drajv, žádnou větší úchvatnost a razanci. Ona vůbec atmosféra prvních dvou dílů sem jaksi nedorazila. Samozřejmě je to způsobeno režisérem, ale těch prvků bude více. Místo Rachel Weisz se sem přišla pohřbít Maria Bello, jejíž postava zdrhla z nějaká bolívijsko-ekvádorsko-urugvajské telenovely. Charizmatickému Voosloově Imhotepovi má konkurovat Jet-liho císař, trojhlavý drak a namakaný prase v jednom. Paráda. Hudbu hodnotím slovem odpad s vykřičníkem a souboje slovem odpad s dvěma vykřičníky. Drobátko se stříhalo. Hlášky se ztratily někde v časoprostoru anebo prostě z toho hroznýho scénáře utekly. Film aspoň trochu zachraňuje Brendan Fraser, protože jak John Hannah, tak Luke Ford mě ani maličko neoslovili. Celkově je to nadmíru drahá nuda, asi jako Evan Almighty. 145 miliónů dolarů(rozpočet)/392 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/51 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Stejnej průměr jako i předchozí Mumie = pořád jde jen o kopírku Indiana Jonsese. Docela odfláklé efekty a výprava, například sníh v Himalájích vypadal naprosto nemožně a kašírovaná jeskyně byla odporná. Porblém je ve scénáři, především vše co se týká Velké zdi. To je trochu překombinované. Nápad s terakotovou armádou mi přišel na začátku téměr geniální. Ale zbytek už za moc nestojí. Závěrečná bitva je velmi nepodařená, nenápaditá, hloupá. Nicméně až do ní, celou první půlku, jsem se skoro vůbec nenudil, což není úplná samozřejmost. První půlka - 3***, druhá půlka - 2** = celkem 2** ;) ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Upachtene, nezazivne, obraz zbytocne presvetleny, scenar mizerny, hlasky - jedna moc fajn, zopar ujde, zvysok trapna hlusina. Mumia 3 samozrejme nema kuzlo filmov, na ktore odkazuje (Chram skazy bolo uz i vdaka lokalizacii nemozne obist), skoda vsak, ze jej chyba kuzlo lahkosti, vtipu, sarmu i vzajomneho iskrenia medzi postavami z predchodcov. Akcne sceny podpriemerne, potencial akcnych ikon vychodu zase raz trestuhodne nevyuzity (Wu Jing a jeho cca 20 sekundovy (ne)vyskyt na platne hned v uvode je vysmesna facka pre fandov akcnych scen). Zaverom uz takmer obligatne zvolanie: dabing je neriedene zlo, navyse dost utlmuje aj zvukove ruchy pozadia. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klesajúca tendencia kvality sa potvrdila, nie však až s takým poklesom percent ako som očakával. Príbeh je logicky najviac deravý z celej série, yetti mužíci bol scenáristický preklep ako sviňa, prevedenie cisárovho ovládania životných živlov a viacero záberov bolo na pousmiatie, ale zober to čert, keď celá rodinka O'Connellovcov hláškuje jedna radosť, bitky, šermiarske súboje a nenudiaca, takmer permanentná akcia ma celkom slušné grády a všetko má tým pádom pomerne rýchly spád. S poriadnym ozvučením a hlavne v originálnom znení si to všetko divák celkom slušne vychutná, ale potom si hlavne pomyslí a zaželá, nech to všetko neskončí tam, kam to pomaly ale isto smeruje. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na téhle Mumii je něco hodně zlého, nechutného a špatného, co se událo ze strany tvůrců, a to je náhrada Rachel Weisz za tu divnou ženskou, Mariu Bello. Hnus, nic otravnějšího a horšího jsem dlouho neviděl, zkazila tím pro mě celý film, protože to co ona tam ze sebe vydává je fakt hnus největšího kalibru, a na druhým místě jsou hned tvůrci, kteří to vůbec nechali dovolit vzniknout. Jinak příběh samotný na tom popravdě až tak špatně není, když se veme fakt, že mumie se objevili už i v Číně. Já jen doufám, že tahle už trilogie, má to nejhorší za sebou, a pak to bude v pohodě, snad. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (56)

  • Přibližně v 96. minutě Jonathan (John Hannah) shazuje z letadla bombu, která dopadá přímo na jedoucí džíp. V následujících plamenech po výbuchu se však vytvoří malý otvor, ve kterém lze zahlédnout nedotčenou čínskou zápornou postavu. (necisty)
  • Obrovská hlinená hlava, ktorú môžete vidieť na púšti viackrát, bola postavená v púšti Tianmo. Je to podobizeň Jeta Li (cisár). (Greenpeacak)
  • Scéna, kde sa nájomní vrahovia pokúšajú zabiť v spánku cisára (Jet Li), je odkaz na vtedajšie politické pomery, kde sa chcel každý veľký čínsky vodca stať neobmedzeným vládcom a to zabitím cisára. Je to charakteristika dynastie Han, ktorá bola približne 2. storočie pred naším letopočtom. (Greenpeacak)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama