Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice přesvědčivé. Normálně bych řekl, že jsem shlédl skutečný dokument, vypovídající o řádění úchylné (nemocné) bestie, doplněný o originální záznamy trýznění a vražd. Filmem se prolínají výpovědi policejních důstojníků a analytiků a sestřihy z nalezených videokazet, které jsou svým obsahem doopravdy mrazivé a atmosféra z nich sálající mi pevně zaškrcovala průdušnici. Vrah si mučení svých obětí přímo natáčel a vrcholem jest scéna pomalého zabijákova připlížení se do záběru po čtyřech s nasazenou ohavnou maskou a ... drsný! Možná těch komentářů zainteresovaných mohlo být o něco méně, ale i tak je tu zneklidňujících momentů dost. Tíživá hudba, přiměřená stopáž, výborná hand-camera. John Erick Dowdle se parádně rozjel a tak mi nezbývá než se těšit na jeho remake [Rec]u. P.s.: jak uvádí wikipedie, v 90. letech řádil v městečku Poughkeepsie a přilehlém okolí skutečně šílený vrah, známý jako Řezník z Water Street. Zároveň nás zdroj informuje, že film nezobrazuje jeho skutečné počiny. Alespoň doufám. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sem jen otráveně kroutil hlavou, sral mě ten klišoidní a trapný pokus podle ´´skutečné´´ události, u záběru na policejního experta který učí mladé vyšetřovatele a vypráví mocinky moc smutňoučkej životní příběh jsem se plácal do čela a když v 11 minutě študáci hrozivě kroutili hlavou brečel jsem smíchy a byl jsem přesvědčenej, že ten film za pár minut vypnu.Jenže čím víc mizel otravný dokumentární styl a pouštěli se nahrávky masového vraha, tím víc sem byl pohlcenej tou neskutečně najíždějcí brutální atmosférou, skvělou hudbou a opravdu neuvěřitelně napínavým vyšetřováním, které vyvrcholilo v opravdu vyjebávací finále, kterému sem zatleskal. Tuna klišé a ze začátku je to otravné, ale když přetrpíte prvních 15 minut, zbytek funguje dokonale, herecky a ipříběhově a nakonec tomu všemu ten dokumentární styl začne i slušet.U některých scén mě bylo vážně zle.Nevyzdvihoval bych tenhle found footage do nebes jako Anarvin a FandímeFilmu.cz , ale kruci má to co říct, horory mám rád a téma masových vrahů je pro mě vděčné. 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický sadista s nekrofilními sklony chce do soutěže k Edovi Hrubešovi a jeho pronásledovatelé se brodí v lepkavém mixu odporu a obdivu.. V rámci hororového pseudo-dokumentu, žánru, co je s originalitou již delší dobu na štíru, docela ucházející a to především zásluhou depresivní hudby, temných zvuků a zlověstného hučení (věřím, že při submisivních scénách bylo i v některých diváckých klaccích), či hrstky scén, které těžily z napětí (prodavačky sušenek, sprcha) a burleskní podivnosti (ptačí maska, příchod po čtyřech). Do budoucna to chce pro oživení nějakou interaktivitu ve stylu Rozpaků kuchaře Svatopluka, ať si divák může zvolit, jestli klitoris ustřihnout manikurními nůžkami nebo těma na živý plot.. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tento rádoby dokument, který se bere až příliš vážně, mě opravdu nechytil. Vlastně jediné, co mě na něm docela bavilo, je ten fakt, že se tvůrci snažili o co největší autenticitu. Jinak hlavní vrah není nikterak výrazný ani originální a tak je to vlastně s celým filmem. FF mám rád, ale očividně musím hledat jinde. Slabé 2* ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šílená blbina, která nefunguje ani jako horor, ani jako dokument a bohužel se jí v žádném případě nedaří působit ani jako věrohodné složení psychologického profilu neznámého pachatele. Největším problémem je ale slabá, velmi slabá, funkčnost tohoto snímku jako celku. Hororová home made pasáž je kamerovější než kamerová, nepřesvědčivě vyprávěná, příliš skoková a zcela selhávající ve spoustě momentů. Dokumentární rovina slouží jen jako hloupá klička, kterou se tvůrci snaží vysvětlit co že to právě ukázali. Ačkoli se tyto dvě části vzájemně podpírají, nijak se nedoplňují a nejsou ani příliš soudržné. Nejzajímavější částí tohoto pseudofilmu tak zůstává závěr, kdy nebezpečí nepominulo, ale pouze se přesunulo, přičemž zanechalo zcela nezpochybnitelný otisk na svém původním působišti. Konceptuálně slušný film, který však působí příliš uspěchaným dojmem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama