Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše než jako plnohodnotný film tohle na mě působilo jako samoúčelná šoková terapie, která je v určitých momentech na ránu (dekadentní párty v úvodu), v jiných zase brutálně směšná (prostřihy na fiktivní zprávy), nelogická (proč Amy dál komunikovala s únoscem bez dohledu policie), aby na závěr obě dívky a potažmo diváka ztrestala nekompromisní a mrazivě věrohodnou brutalitou. Film, kterej by děcka v pubertě vidět měla, ale zároveň film, kterej by jim normální rodič asi úplně pouštět nechtěl. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vidím, že americké čtrnáctky mají nepřeberné množství aktivit a možností, jak trávit volný čas. Mohou například sedět celé dny na pičičetech a Assbookách s ostatníma kravkama a mlít pičoviny, nebo se vypravit na nějaký ten kůl kvartýr přeblafnout pár zfetovaných negrů, či se vydat na randevů s nějakým sympatickým vrahem, jenž jim navalil na internetách klíny, že je sexy blondýn, co by rád jen nevinně smočil. No, jakpak to jen může dopadnout? V nejlepším případě chytnou jen nějakou hnusnou gangsta vyrážku a v nejhorším se stanou hvězdami nějakého roztomilého snuffu a dospějí, tedy vlastně dozrají, někde v plastikovém sudu. "Megan is pissing", rodiče pláčou, lepí její xicht na mlíko a prudce litují, že se dříve moc nezajímali o její kulturní vyžití. A dobře jim tak! Vybavit nedospělou pipku masovými komunikačními prostředky a jebat na to, co dělá po nocích, protože jinak by se nemusela cítit dobře, je kapku výchovná chyba, které by se strýček Fritzl nikdy nedopustil. Ještěže u nás v Evropě pořád existují soudní lidé! Pokud přežijete hodinu mačkání beďarů, šklebení rovnátek do webkamery a debilní tlachy prudce inteligentních náctiletých pipek, dočkáte se opravdu až mistrovsky sugestivních dvaceti minut laškování s Bárbinama, které by měli povinně promítat na všech základkách. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem začít jinak, ale bohužel jsem si všiml věty v komentáři jednoho z nás "může si za to sama." Kdybych byl POMO, okamžitě odtud letíš, debile. Nebudu se šťourat v tom, kde byla ve skutečném příběhu chyba a co by všemu bylo bývalo zabránilo; kdo má v hlavě mozek a ne ústí tlustého střeva na to přijde sám. Budu hodnotit formu filmu, která je těmto událostem hodna ještě méně, než náš hradní pán svému úřadu. Nevím, koho napadlo, že ze sledování statických záběrů ksichtů mně úplně ukradených lidí budu řvát nadšením, ale rád bych tomu někomu vzkázal, že jsem leda tak zíval nudou. Nemůžu soucítit s někým, koho hodinu slyším kecat jenom o orálním sexu a nemůžu nesnášet někoho, koho dvacet minut pozoruju jak kope díru v zemi... Když tenhle film nedokáže vzbudit vášeň a rozhořčení, na co ho tady máme, Míšo? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná věc, vedle níž se V síti náhle jeví jako slabý čajíček - toto píšu samozřejmě s vědomím toho, jak zavádějící je srovnávat hraný film s dokumentem, ale prostě si u toho na Klusáka nešlo nevzpomenout, protože ta zarážející naivita obou dívek, kterým z nějakého mně neznámého důvodu celou dobu absolutně nevadilo, že "Josh" měl nefunkční/vypnutou kameru, přišla až šokující, a vlastně asi i nevěrohodná, protože moc nevěřím tomu, že by nějakou teenagerku bavilo být na video callu s někým, koho nemůže vidět, ale možné je samozřejmě vše. A posledních 25 minut je strašné peklo, u kterého mi nebylo dobře, protože celý předchozí relativně banální děj nijak nenaznačuje, jak děsivě to celé skončí (pokud se tedy člověk vyhne jakýmkoli informacím o filmu předem, což vždy doporučuji). Koncept found footage zde sice moc nefunguje (resp. ta iluze není natolik přesvědčivá, aby to vysvětlilo motivaci Joshe si závěr nahrávat na Amyinu kameru, kterou pak zahodil do popelnice - omg, proč by to proboha dělal?), ale to platí asi o všech hororech tohoto typu, a přesto je mám rád, byť v tomto případě mi u toho skutečně nebylo dobře, protože se tam celou vkrádalo to hrozné vědomí, že tohle se prostě reálně děje, a možná právě teď někde, zatímco toto píšu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Dívčiny pravda moc sympatické nebyly a rozumu moc nepobraly, jenže to platí na všechny čtrnáctileté pipiny. Kdybych navíc prožil to co Meghan, budu se ničit ještě hůř. No a ten konec je regulérní zlo. To by se snad ani nemělo natáčet. Kvalita filmu na pět hvězdiček není ani omylem, ale máloco mě dokázalo takhle rozebrat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Niekoľko rokov po vydaní filmu oslovila produkčná spoločnosť v Mexiku Goia, aby urobil remake filmu v španielskom jazyku s mexickým obsadením. Goi ponuku odmietol, pretože sa nechcel vrátiť k tak pochmúrnej téme. (Arsenal83)
  • Rachel Quinn (Megan Stewart) uviedla, že najhorším zážitkom z nakrúcania bolo pre ňu nosenie mučiaceho nástroja na hlave. Tvrdila, že to bolo fyzicky nepríjemné a duševne traumatizujúce, keď si uvedomila, čo vlastne zobrazuje, pretože režisér Goi jej ukázal skutočné fotografie obetí, na čo sa rozplakala. (Arsenal83)

Reklama

Reklama