Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 580)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z mnoha finančních propadáků, který si jim nezaslouží být, ale dalo se to čekat... je to veliká škoda, jelikož herecké obsazení, hudba, souboje, dialogy a celkově jakou pozitivní energií je film natočen se jen tak nevidí. Vizuální stránka je parádní, nápaditá a celkově film vypadá na větší rozpočet než uvádí studio. Je škoda, že divácky tato vizuální orgie není tolik atraktivní a stravitelná (i Speed Racer naletěl). Přál bych si, aby Edgar Wright dostal pořádný rozpočet a natočil akčňárnu, jelikož akční sekvence v jeho podání jsou velice líbivé. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co čekat od režiséra Soumraku mrtvých a Hot Fuzz, když se rozhodne vyprávět o krizi dospívání? A vlastně si člověk i touto otázkou i odpoví. Edgar Wright by si z fleku mohl založit univerzitu a vyučovat na ní kurz "Jak převést komiks na plátno." Protože s takovou důslednou a do puntíku dotaženou adaptací nepřešli ani pánové Raimi, Nolan, Rodriguez či Snyder. A to je co říct. Nejspíš budu osamocen, ale mě si film získal spíš svým tématem, než svým zpracováním. Tak trefný komentář k době, kdy mladí muži poznávají svět, jsem tedy nečekal. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

od Wrighta jsem do Scotta viděl jen jeden film (zase natočil jen o jeden více) - Hot Fuzz a to byla nekompromisně brutální jízda v jedné nepříliš sympatické anglické vesnici, ale až na dobré herce mně to nezaujalo až tak, jak sem čekal. Přece jen humor mi nějak nesedl a občas mi te přehnaná snaha o efektivnost nešla k duhu. Štěstí, že to mělo tu pointu a nabušený závěr. Pilgrim proti světu je o něčem úplně jiném než Jednotka i Soumrak a možná, že pár lidem ten přechod Wrighta k něčemu tak odlišnému nesedl, ale mně po předchozí zkušenosti naprosto překvapil. Jakoby to ani netočil on.. No samozřejmě ta hra na efekt a úchylnost děje je tu taky vyhnaná do nejvyšších sfér, ale díky tomu, že to tak je zamýšlené a nikdo něco jiného nepředstírá mně úžasně překvapila a po Kick-Assu je to takhle druhý nejlepší film ze sféry neblockbusterů a neocenovaných filmů. Aneb zlatá střední cesta. Z počátku má film jemnější tempo, ale díky perfektním hereckým výkonům všech zůčastněných tohoto "tripu" a samozřejmě díky neustálému prolínání se filmu s herními efekty funguje super i tahle část. A pak když Patel a za ním postupně celá Liga, je to tak adrenalinové, že se tomu zážitku nic na světě nevyrovná. Culcin háže smrtící hlášky, Cera je jako obvykle roztomile zpomalený, postava Winstead Ramona je k sežrání (ty její xichty..) a výkvět záporáků v čele Evansem a Supermanem Routhem se snaží co nejrychleji dostat Scotta ze světa. A to vše za doprovodu cinkotu mincí a herního voiceoveru. Konec tentokrát nemá žádnou pointu, ale hlavní je, že tempo nepoleví a já jsem dostal další z opravdu výjimečných zážitků. GAME OVER. UPDATE: nejprve sem si myslel, že přes všechny kvality to na dokonalost a emočnost Kick-Ass nemá, ale po druhém, stejně kvalitním orgasmu se hluboce omlouvám. A přestávám raději tyto dva filmy srovnávat, každý je perfektní ve svém poli působení. PS: soundtrack je jen o něco méně kvalitní než u Kick-Ass PPS: sakra, zase :) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Film, v němž hlavní hrdina před půvabnou čínskou středoškolačkou jménem Knives (yes!!) dá přednost jakési Ramoně, která ani netuší, jakou barvu vlasů nebo jakého kluka to vlastně chce, si komentář snad ani nezaslouží... Takže jen ve zkratce - v jednotlivostech bezvadné, přehršel výborných nápadů a drobností, ve výsledku roztahaná jednohubka s nepříliš sympatickou ústřední dvojicí. Hudba, Kieran Culkin a úvodní logo Universalu na jedničku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jsou snímky, na které názor dozraje a jsou takové, které se ani po čase nehnou. V době vzniku jsem se filmu, ve kterém bude hrát punk, rock, parta sympaťáků a na motivy komiksu se ve videoherním hávu budou vyřizovat účty s expartnery, nemohl dočkat. Přemluvil jsem k návštěvě kina kamarády a došlo k noční můře každého zdejšího diváka. Zatímco trailery takřka nepolíbení přátelé se slušně bavili a děkovali za tip, já si mohl hlavu ukroutit a k průměrnému hodnocení jsem se došplhal jen horko těžko s přihlédnutím k neodolatelnému Culkinovi a obrovskému množství vizuálních nápadů. Nechápal jsem, co taková sebranka krásných holek v čele s Envy a s Ramonou mohla nebo může vidět na motajícím se cucákovi bez charizmatu, kterého ještě navíc hraje Michael Cera. Do toho mě rozčarovaly repetitivní souboje, eticky problematický konec, zkrátka jsem nemohl přestat remcat. Pokaždé, když v následujících letech Scotta někdo zmínil, často v nadšeném vzpomínání na bezuzdnou podívanou plnou legrace, vrtalo mi hlavou, proč právě mně není souzené si s panem Pilgrimem potykat. Proto jsem se s ním po třinácti letech setkal znovu - a dopadlo to naprosto stejně. Nemůžu vystát hlavního hrdinu, nerozumím dějové úloze Knives, snad jen těch začínajících, v budoucnu o poznání slavnějších hvězd, tu vnímám ještě víc. Beru reprízu jako nečekaně nutnou přípravu na animovaný seriál, který vypráví stejný příběh, ale jde na to naštěstí úplně jinak, ale s tímhle jménem se v hrané podobě už naštěstí kamarádit nebudu. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (67)

  • Hudební souboj mezi kanadskou rockovou kapelou Sex Bob-Omb a japonskými dvojčaty měli na svědomí rockový muzikant Beck a japonský elektronický muzikant Cornelius. (Othello)
  • Dubléři Lucase Leeho jsou skuteční kaskadérští dubléři jeho hereckého představitele Chrise Evanse. Pouze čtvrtina z nich je mu podobná. (Sartorius)
  • Ve scéně, kdy bojuje s Matthewem Patelem (Satya Bhabha), má Scott Pilgrim (Michael Cera) na sobě triko "Plumtree". Plumtree byla kanadská popová dívčí skupina, která nazpívala písničku "Scott Pilgrim". (hejcoze)

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama