Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (285)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Jak to tak už u podobných snímků bývá, tvůrci uchopí skvělý nápad a nechají ho pomalu proklouznout mezi prsty. A to jen proto, že se ho neobtěžovali ho dotáhnout, přidat mu ještě kapku šarmu, protože nechali diváka příliš brzy odhalit konec. samotná idea s otevřením pomyslných dveří do mezisvěta pomocí hypnózy funguje skvěle - navíc v mysteriózním žánru tato laikům hluchá témata působí téměř vždy naprosto skvěle. Jenomže po skvělém startu snímek zpomaluje a začíná pokulhávat, protože jeho nitky nejsou zase tak složitě spleteny, aby uspokojily choutky náročného diváka. A snaha obohatit příběh o krizi středního věku je také zbytečná, protože není hlubinně propracovaná, spíš působí jako jakýsi prázdný výkřik, který měl upoutat milovníky plytkých lidských dramat. V rámci tohoto žánru ale můžeme snímek s klidem zařadit do lehce nadprůměrných, neméně také díky skvělému hereckému umu výrazného Kevina Bacona a příjemné atmosféře vrcholných devadesátých let. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keby aj tento režijný počin obstojného scenáristu Davida Koeppa [JURSKÝ PARK, HADIE OČI, MISSION: IMPOSSIBLE] nevznikol v roku 1999, vinil by som ho z kopírovania THE SIXTH SENSE. Fanúšikovia Kevina Bacona [CHVENIE] si primyslia 80%. Plus fantastická scéna hypnózy, zábavne [spomenul som si pri nej na horor DOM] poňatá scéna rozkopávania záhrady a sem-tam sa možno aj zľaknete. Asi kvalita. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dost hustej horor. V podstate pribeh nijak originalni - v dome strasi, hlavni hrdina musi neco udelat, aby to prestalo, ale zaujalo me to vic nez jine podobne horory. Vyborna atmosfera a skvely Bacon, ktery je ze zacatku jen obycejnej manzel, ale pomalu se z neho stava "blazen". K tomu dobra kamera, dobra hudba, par lekacich a par krvavejch momentu a zadna hlucha mista. Neco mezi 4 a 5*, ale myslim, ze 5 si to zaslouzi. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který mě příjemně překvapil. Je zajímavé, že se velmi podobá "Šestému smyslu" a navíc vznikl i ve stejném roce, ale netuším, kdo od koho ve skutečnosti opisoval. Příběh si od začátku drží vysoké tempo a nedovolí, aby se divák nudil. Po první polovině, která je plná duchařiny a napětí, se film začíná stáčet směrem k detektivce. Tato část je také zajímavá, ale už nemá takový spád a navíc mě zde čím dál tím víc začínala štvát manželka představitele hlavního hrdiny. Za zmínku jistě stojí i to, že si tvůrci dovolili na několika místech použít dosti černý humor (což je sympatické). "Ozvěny mrtvých" představují ne zcela originální snímek, kterému nechybí potřebný šmrnc. 7/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto bych asi víc ocenila třeba před osmi lety, teď už to na mě mělo účinek velmi slabý. Strašení vážně jen po málu a když ano, tak velmi čekané až předvídatelné. Super byl výkon Kevina Bacona. Bohužel ani nápad mě nějak vyložené neoslovil, halucinace způsobené hypnózou by se daly pojmout asi trochu líp v nějakém lepším příběhu. Ale jako takové duchařsky laděné filmové romaneto to na ty tři hvězdy celkem ušlo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Když se Tom (Kevin Bacon) během kopání děr na své zahradě naštve, nakopne kýbl, který rozbije okno jeho domu, které je poměrně daleko a vysoko. Jeho rozbití nebylo záměrem tvůrců, nejde ani o speciální efekt, pouze o šťastnou náhodu. Vzhledem k tomu, že Kevin Bacon na rozbité okno nijak nereagoval a pokračoval podle scénáře, mohla být tato „nepovedená“ scéna nakonec použita. (SHI-SHA)
  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)
  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)

Reklama

Reklama