Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poučena neúspěšnou a zhůvěřilou Zikmundovou misí pokusila se Lucie Konášová jít alespoň trochu v Dietlových stopách a dodat seriálu trochu důvěryhodnosti a důvěryhodnějších postav. Snaží se sice hezky, ale prostě na to nemá. Stále to sice připomíná víc Ordinaci v růžovce, ale těch připitomělých zvratů a řešení politicky a společensky aktuálních témat, na něž běžní obyvatelé pečou zvysoka, je naštěstí zde utlumeno. I zde se sice některé postavy chovají pitomě, ale už to není ona do očí bijící a prvoplánová pitomost scenáristické zvůle, jako tomu bylo u projektu Zikmunda a Bočana. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ani velmi uspokojivé herecké obsazení nezachrání scénář, který ladně (sic!) sklouzává k novelám na komerčních televizích...možná by to chtělo méně rádobydramatických scén a zápletek a víc se soustředit na postavy. Bohužel, s původní Nemocnicí nemá již téměř nic společného, seriál se mohl točit i jako úplně jiné dílo a nesnažit se neustále odkazovat na populárního předchůdce. Ani to tvůrcům nejde, neboť druhá polovina je již naprosto o něčem jiném, s jinými postavami a charaktery. Přidávám hlas k ostatním, kteří nechtějí pokračování. ()

Reklama

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Není to vyložená katastrofa, ale prostě se netěším na další díly. Herci z první řady podávají svůj standard, ale to mladé osazenstvo, hlavně zdravotní sestry je opravdový prů..r!!! To nemáme alspoň nějaké průměrné mladé herečky? Tohle je skutečný děs a odpad. A role vrchní sestry by po Ivušce Janžurové, kterou tak scénář dvojky odrovnal k nepoužití, slušela třeba Evě Holubové. Snad se další dějová linka co nejvíce vyhne mladému kolektivu zdravotních slepiček a tím by se naše milovaná Nemocnice na kraji města trošku zachránila. A Lucie Vondráčková?? No comment. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Určitě byla tato série lepší, než ta sračka, kterou napsal Petr Zikmund. Nebylo to tak trapné a stupidní a dalo se na to dívat. Ale úrovně Dietlova originálu to nedosahovalo. Hlavním negativem bylo příliš velké množství postav. Žádná přitom nebyla hlavní a všechny měly stejný prostor. Kdyby počet postav autorka zkrátila na polovinu, bylo by to lepší. Pak bych této sérii vytkl občasné trapnosti (scény s Jiřím Kornem třeba). Z herců nikdo nevybočoval, ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Potěšil návrat Oldřicha Kaisera. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)

Reklama

Reklama