Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Jen náhodou jsem narazila na tento seriál v obchodech. Ale jakmile jsem uviděla dvojici člověk a dinosaurus, vzpomněla jsem si na Jurský Park, neváhala a koupila si to. Bylo milým překvapením, že seriál má spád a děj a i triky se povedly. Hltala jsem doslova každý díl první série. Těším se na další pokračování a věřím, že díl od dílu bude lepší a lepší. Dodatek k druhé sérii: Je vidět, že svět se změnil, lidé na první pohled zůstávají stejní, jiní mizí a objevují se v jiné identitě. Anomálií přibývá, existuje instituce, která jimi zaobírá, kde právě pracuje profesor Cutter se svým týmem. Zvířata z minulosti i budoucnosti děsí stále více obyvatel. Je tam více zla ohledně lidí na druhé straně, což se mě oc nelíbilo, ale dalo se to přežít. Poslední díl druhé série jsem koukala doslova s otevřenou pusou. Smrt Stephena mě zasáhla, ale nevím, zda se nějakým zázračným způsobem objeví v další řadě. To asi ví jen Helen a parta jejích klonovaných vojáků. Od raptora, smilodona, mamuta, přes příšery z budoucnosti, to vše je tam k vidění. (Rexe mi bylo líto, jak se s ním zle zacházelo, doufám, že bude opět fit). 3. série: Jak smutné, že někteří hlavní hrdinové odcházejí, nebo jsou zabiti, jako v případě Nicka. Myslela jsem, že to dotáhne daleko a Jenny (Claudia), to mě zamrzelo, že to s ní takhle skončilo. Ale plno nových tváří to trochu rozvířilo. Některý díly se mi zdáli, jako kdyby nevěděli, o čem točit, ale některé díly byly opravdu super (např. díl s gigantosaurem). Opět otevřený konec. Bude snad další řada???? ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Laciné triky , špatně zvolené lokace , nesouvislé vyprávění. Herci tady spíše jako že hrajou než aby se snažily něco řešit. Velká škoda - Jurský park mám rád a na seriál ( sice nesouvisející z Jurským parkem ) jsem se docela těšil už kvůli látce. Zvláštní jak to mohlo fungovat pod jiným dozorem - 2* nějak mě to v průběhu první série přestalo zajímat. ( Terra nova , je trochu podobná a mnohem líp vymazlená ) A AMERICKÝ kopián , to taky moc nenarovnal. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento opomíjený (mnohými zavrhnutý po prvních třech dílech) seriál by mohl shrnout jedním jediným výrokem "Jediný svého druhu." 1.Série: 80% = Seznámení. 2.Série: 85% = Mytologie; Zrada. 3.Série: 100% = Štvanice; Thriller. 4.Série: 90% = Nová éra; Budoucnost. 5.Série: 85% = Válka; Apokalypsa; Loučení. ____ Uvidíme, jak se "spin-offem" poradili američtí kolegové v čele s talentovanou Amandou "Sam" Tapping. ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál sem si oblíbil hned po prvním díle. 1.SÉRIE:Vydařený start seriálu které má v sobě hodně potenciálu. 85% 2.SÉRIE:Pokračování které se vydařilo a drží se na stejné úrovni jako první Série. 75% 3.SÉRIE:Velký spád dolů od této série sem čekal mnohem více.55% 4.SÉRIE:Po třetí sérii návrat k lepšímu.65% ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Asi to nemá cenu srovnávat, ale kterákoliv dinosauří scéna ze 17 let starýho Jurskýho parku strčí celej Pravěk útočí do kapsy :) Nápad s "portály" do jiného časoprostoru není moc originální, ale dalo se z něj vytěžit daleko víc, hlavně kdyby ve filmu hráli zkušenější herci a né jen nějací ochotníci, modelové a rádoby zpěvačky. Akční scény působí směšně. Kdyby se tvůrci nepouštěli do sci-fi a natočili radši další dokument, udělali by líp. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)
  • Produkce seriálu bylo po třetí sezoně zrušena, aby pak byla na dvě další dvě série opět obnovena a poté opět zrušena. Jeho dějová linie však pokračuje v kanadském spin-off seriálu Primeval: New World (od r. 2012). (Pod)

Reklama

Reklama