Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Donniem je. Konečně celkem seriozní HK akčňák bez toho jejich infantilního humoru. Je to spíš drsný krimi kterýmu zase paradoxně škodí, že akce mohlo bejt víc. Bohužel tak půlku filmu jsem se dost nudil. Chuť mi zpravila ta famózní závěrečná bitka. Žádná super choreografie prostě brutální řež v obrovským tempu z minimem zpomalovaček a podobných kokotin. Bejt film akčnější dal bych i 4*, ale ten final fight je nářez kterej si suverénně vytírá prdel z celým slavným Berandalem i čímkoliv jiným co jsem zatím v Azijské produkci viděl.65% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen v roli osvědčeného, ale nekompromisního policejního komisaře Ma Jun(a), který vyšetřuje Vietnamský gang 3 bratrů. Jeho parťák, který se infiltroval mezi pašeráky získá cenné informace o této organizaci, díky kterým se dostane do ohrožení života a Ma Jun, tak musí ochránit nejen svého kolegu před pomstou, ale i vyřešit případ. Závěrečná bitva i hudba se povedly. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

jednoduchý príbeh ako základ filmu je väčšinou dobrý nápad..dá sa s ním pracovať v rámci choreografií, meniť tempo a rytmus podľa potreby bez obáv, že by sa nám divák niekde stratil..problém je, keď onen jednoduchý príbeh je (bezdôvodne a zbytočne) jednotvárne nakrútený..v prípade flash point je to len jeho cca prvá hodina, pričom následná 35-minútovka je pekný akčný nárez s premyslenými a premakanými choreografiami súbojov..ono, prvá hodinka chce uviesť do vzťahov a motivácií, ale robí to zbytočne rozvláčne, opomína akékoľvek obrazové skratky a vyjadrenia (viz stručne a jasne vykresleny vzťah medzi Tony Leung Chiu Wai a Anthony Wongom v Infernal Affairs)..a postavy možno poznať aj v (postupne gradovanej) akcii a ich vzájomnej interakcii (viz Invisible Target)..v konečnom dôsledku zostáva dobrá dojem - vďaka záveru..a na Donnieho je radosť pozerať..fakt..(ako praktickú ukážku môjho zvláštneho pozorovacieho "talentu" ponúkam zamyslenie nad podobnosťou pohybu donnieho a genea kellyho - silné, ale mäkké, ladné, presné; vyzerajú spontánne, ale je cítiť tvrdú prípravu)..(áno, mám pre kellyho slabosť).. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To, že je Donnie Yen machr vím už od skvělé "Zóny smrti" (mimochodem od stejného režiséra jako tento snímek) a zde opět předvádí, že role drsných poldů mu sedí a kopat umí zatraceně dobře ale snímek má jeden zásadní problém a to je ten, že je málo akční. Když už akce přijde, je se na co koukat a převážně bojové scény, opravdu stojí za to ale k čemu to, když vyjma konce se zde žádná pořádná bitka neobjeví. Místo toho se stále jen povídá, nic zajímavého se neděje a režisér se absolutně zbytečně snaží rozvíjet charaktery všech zúčastněných postav. Je to škoda, protože jako akční jízda by to mohlo být opravdu super. Takhle se jedná jen o lehoučký průměr. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Trošku se to táhne, akce hodně málo (na můj vkus), Donnie Yen to ovšem utáhnul bez sebemenších problémů a jakmile začne interpretovat zákon pěstmi a kopy, nastane špičkovej řetězec bitek, které jsou brutální, kontaktní a nekompromisní. MMA vytáhnuto na maximum. Donnie Yen předvádí nadlidskou kadenci, absolutně nechápu! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Donnie Yen v roce 2007 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)

Reklama

Reklama