Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (343)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavá sračka, která je bohužel česká a to je průser. Hezké ale na tom všem zase je, že se rychle ztratí, nikdo si jí prakticky nevšimne a ti hrozní herci se neztrapní před diváky zas tolik jako jiný očekávaný titul. Chyťte doktora má hrozné všecko nad čím budu přemýšlet. Příběh, výkony, zpracování, okolí, zaměstnání, doktoři, gynekologie...už to nechci dále komentovat. Značení Odpad! vše vysvětlí. Poslední dobou se mi zdá, že sledovat české filmy je jako na houpačce, jednou dole, pak zase nahoře. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 HD - Na konci roku 2007 jsem na to zavítal do kina a pamatuji, že jsem to hodnotil jako celkem příjemnou komedii s neotřelým obličejem Michala Malátného na filmovém plátně. Dnes, s odstupem více jak 7 let, je třeba na rovinu říci, že Chyťte doktora je docela slabota. Písničky od Chinaski jsou fajn, ale vtipných momentů je málo, což je u komedie zásadní problém a ani dobře hrající Vilhelmová ve dvojroli, to výrazně nezachránila. 57% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Já bych tuto místy podařenou a místy hrozně nudnou komedii definoval jako filozofický Zdeněk Troška. Nápad s časovou opakovačkou není originální, jeho provedení také není nijak zvláštní, ale přesto to docela potěší. Ani hlavní hrdinové včetně Michala Chinaski Malátného nejsou špatní, ale celé je to tak děsně pomalé a nevýrazné, což je hrozná škoda. Zase se ukázalo, že dělat českou komedii není zas tak jednoduché. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Že by všechny ženy byly stejné? Měl by se chlap chlapsky přiznat? Snímek se možná snaží něco říct, ale baví vás na tom ta úsměvná naivita (nic agresivního), se kterou to dělá, baví vás Kryštof Hádek, který sice zase hraje v "blbině", ale skvěle, baví vás Táňa Vilhelmová, která jako uťápnutá manželka září (tvrdá milenka jí zas tak moc nejde), takže to ve výsledku není vyloženě špatné. I když by to mohlo být mnooohem lepší. 50%, no. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Michal Malátný jako zpěvák a ústřední člen kapely Chinaski? Ano, rozhodně ano. Michal Malátný jako herec v hlavní roli celovečerního filmu? Ne, ne, ne a snad už nikdy více. Další česká komediální katastrofa, zasmál jsem se jen jednou, když naše přední česká herečka Janžurová zvolala "kurva", jinak je to děs a hrůza, od odpadu to zachraňuje jen hudba, Tatiana Vilhelmová coby tmavovlasá milenka Klára a sympatický Kryštof Hádek. Nechápu, jestli herci jako Janžurová, Javorský, Hubinská a Stivínová mají zapotřebí hrát v takových nehorázných pičovinách. A že v nich hraje prezidentův patolízal, trapný Sobota a ještě trapnější Landovský chápu velmi dobře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama