Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Zřejmě naprosto nechápu smysl tohohle filmu. Nevím o co se zde pan Malátný snaží, typoval bych že jít ve šlépějích Richarda Krajča? Myslím že lépe by udělal, kdyby se vrátil ke skládání "prudce inteligentních" textů své trapné rádobykapely a neangažoval se kdekoli jinde. V tomhle směru musím říct že mě hlavní mužská role naprosto nezklamala. Zklamal mě film celkově, nevýrazný výkon Vilhelmové a nezachrání už to ani 2 001 IV Janžurovejch. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavá sračka, která je bohužel česká a to je průser. Hezké ale na tom všem zase je, že se rychle ztratí, nikdo si jí prakticky nevšimne a ti hrozní herci se neztrapní před diváky zas tolik jako jiný očekávaný titul. Chyťte doktora má hrozné všecko nad čím budu přemýšlet. Příběh, výkony, zpracování, okolí, zaměstnání, doktoři, gynekologie...už to nechci dále komentovat. Značení Odpad! vše vysvětlí. Poslední dobou se mi zdá, že sledovat české filmy je jako na houpačce, jednou dole, pak zase nahoře. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Michal Malátný coby záletný gynekolog? Inu, proč ne, proti gustu žádný dišputát. Ale nejprve by měl Michal dostat aspoň nějaký rychlokurz herectví, protože mám obavu, že lépe by mu snad šla i ta gynekologie v praxi. Ale když si odmyslíme Malátného malátnost, dá se na filmu najít i pár pozitivních věcí - třeba ty těhotenské testy, co mu Táňa Vilhelmová v jedné ze dvou rolí vysypala na hlavu, tak ty byly všechny do jednoho pozitivní! A za pozornost stojí i štěky Vašuta, Bláhové, Landovského, anebo též (snad?) příprava na budoucí povolání v podání "českého Edmunda Hillaryho" Pavla Béma, urputného to bojovníka proti "kmotrům" a "korupci" (míněna jen slova, nikoliv jejich význam). Po pronásobení pozitiv a jejich následném odmocnění negativy mi vyšlo číslo 55. Procent. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby ženy byly monogamní, tak s kým by ti polygamní nebo ti promiskuitní muži souložili?" Doktora Goldberga jsem chytal mnohokrát a vždycky mě to bavilo. Mám podezření, že za to ani tak nemohl pan doktor ani jeho rodiny nýbrž ty malý postavičky kolem něj. Třeba dokonale debilní věštkyně Serafína, optimistickej obšourník Lukeš, bádající sexuolog Weiss, šermující primář Hron a hlavně neskutečně přesní strážníci. Já jsem se přitom poučil o tom, že otěhotnět s gynekologem je pracovní úraz a utvrdil jsem se v tom, že abych některý věci pochopil, tak bych musel být ženská. A pokud se někdy dostanu do situace, že budu mít rodinu a dvě těhotný milenky, tak to nechám vyřešit Městský strážníky. Ti mají pochopení a určitě by radši pomáhali než buzerovali řidiče. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

...Komedie bez přívlastků? Tragická, zoufalá, pitomá, ubohá, levná, trapná....... Ano je řeč o té lehké oddychovce s vyhroceně imbecilní zápletkou, ještě horšími dialogy a neskutečně plochýma postavama. Malátný běží o život. Kéž by po cestě někdy zdechnul. Kolibřík je vážně je pecička na kupičce z hoven. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama