Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Lateef 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je slušná. Krobot dvakrát třikrát vtipně zahlásí a svým způsobem to má i atmosféru (začátek plavby, hledání otcových symbolů, flashbackové střihy). Od chvíle, kdy se výprava ožere u pytlákova srubu, je setrvání v kině ocejchováno mottem: Na vlastní nebezpečí. Atmosféra se utopila v peřejích, Krobotovy hlášky zevšední, rádoby dynamické scény s kaskádami a vodopádem zazdil hrozný střih a podvodní zpomalovačky (chaos, kde nic tu nic). Playboy Langmajer samozřejmě sbalí nejhezčí ženskou Rumunska, Blažek vystavuje na obdiv kajakářskou postavu a mladý pár je tam naprosto zbytečně a snímkem se ukrutně trapně protrápí. Pointa je naštěstí vcelku "normální", není to nějakej příšernej twist. Jeden velký klad ale návštěva kinosálu měla... před filmem totiž běžela upoutávka na Bobule a to by mohl být sakra dobrej snímeček... 30 miliónů korun(rozpočet)/12,5 miliónů korun(výdělek v ČR) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nečekal, že ten nejlepší hixploitation vznikne v české kotlině za pořádné peníze a bude vypadat tak profesionálně... Na vlastní nebezpečí je okázalou variací na Deliverence, ve kterém je homosexuální znásilnění nahrazené incestním vztahem, jediná akční scéna celého filmu - bitva s buranskou bulharskou postavou - je celá snímána pod vodou, takže vidíme pouze komíhající se nohy a vodu zabarvující se krví a holky jsou tam jenom na to, aby ukázaly kozy. Tuhle otřesně napsanou podívanou. - kde postavy mají daleko i k pověstné plochosti a kde dialogy jsou tak neuvěřitelně (nechtěně?) funny a všechno je tak hrozně klišovité a schématické, jasné jak facka - nemohl nikdo myslet vážně... a pokud ano, tak to aspoň divák tak doufám myslet nebude. Mám chuť tomu šoupnout pátou hvězdičku, protože jeden z rafťáků vypadá jako Gimp, ale nakonec zůstanu na střizlivých 4* s dodatkem, že Na vlastní nebezpečí je to nejvtipnější a nejbéčkovitější, i když áčkově se tvářicí, co v české kinematografii vzniklo. Guilty pleasure, za které se nestydím... A Krobot je ďábel! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

!SPOILER!: "To sem takhle jednou na raftu přefik nevlastní ségru...", třeba touhle (pardon, trochu vulgární) větou by se dal vystihnout film Na vlastní nebezpečí. Těžko hledat něco dobrého, co by šlo na tomto snímku vyzdvihnout. Bohužel i můj oblíbenec Krobot mě zklamal, resp. debilita jeho postavy. Jinak i laika musí slušně trknout jazyková stránka, mě, jakožto člověka znalého základů ruštiny, tahle podivná směska několika řečí praštila kladivem do hlavy, ze začátku se tomu snad ještě šlo smát, ale postupem času jsem pořád více trpěl a modlil, aby radši všichni přešli do češtiny (nestalo se). Pointa docela lehce čitelná už při prvních významných pohledech, na odpad! mi nepřišla pouze technická stránka (kromě scény s mačetou a flashbacků, které se postupně staly otravnými), přírodu vůbec nebudu brát jako klad, tu najdete v každém trotlovském romanťáku podle Pilcherky a stejně je psychickému zdraví bezpečnější se koukat na pořady k tomu přímo určené. 1*, víc z toho opravdu nevykouzlím. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Renč se sice snaží vyprávět dobrodružný akční film pokud možno světovějších rozměrů než většina české filmové produkce, jeho snaha ale přichází vniveč. Čím více se film snaží být seriózní, tím je směšnější, čím dramatičtější, tím trapnější a čím světovější, tím více zabředá do bahna "čechovosti". Několik málo slušných záběrů nedokáže zamaskovat scénáristickou křeč a herci k té své taky neměli daleko. Za zmínku stojí snad jen Raluca Aprodu a Lucia Siposová, protože jsou to pěkné baby (o hereckých schopnostech raději pomlčím), a Miroslav Krobot, který je někde naprosto jinde, ostatně jako vždy, k filmu to ale místy příliš nesedí. Patetická a otravná hudba Waltera Krafta, stejně jako zpomalené, nebo retro záběry pak dělají filmu medvědí službu. Tu nejmedvědovitější z medvědovitých. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vyloženě jsem se těšil na slibovaný akční thriller – nářez, jenž se před premiérou sliboval v ukázkách na film, kterými nás NOVA v oné době zaplavovala snad každou druhou reklamu. Filip Renč není špatný režisér, některé jeho filmy mám hodně rád, ale tohle beru jen jako jeho špatný žert. Možná bych přivřel oko nad dobrodružným dramatem, kde děj za moc nestojí, ale podíváme se nádhernou přírodu, vodopády, pěkné holky, kozičky a závěrečné titulky. Nic víc za řeč nestojí. Jo málem bych zapomněl na několik humorných hlášek, které vypotil Krobot. Raluca Aprodu je vážně pěkná holka, ale kromě své pěkné tvářičky moc velkým přínosem nebyla. Stejně jako Lucia Siposová – ta tu snad měla za úkol jen ukázat prsa – jinak nic. Jsem vážně zklamaný, protože potenciál by se tu našel, ale zůstal naprosto nevyužitý. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Herec Jiří Langmajer si při natáčení v Rumunsku poranil páteř, musel být operován a kvůli zranění musel na poslední chvíli odmítnout i původně domluvenou roli v novém filmu Dušana Kleina Svatba na bitevním poli. (hippyman)
  • Pro režiséra Filipa Renče představovalo natáčení tohoto filmu "vůbec nejtěžší natáčení v životě. Psychicky i fyzicky. Byl jsem na pokraji sil. A to nejen já, ale asi všichni, kdo tam se mnou byli. Všichni jsme si hrábli neskutečně hluboko do kapsy vlastních možností. Točilo se v divoké přírodě a hodně nehostinných krajích, nikdo z nás neměl s tak extrémním natáčením žádnou zkušenost... Vstávali jsme v pět hodin, dvě hodiny jeli na plac, pak se převlékli do neoprenů a až do večera se máchali ve vodě, která měla teplotu okolo osmi devíti stupňů. Divák nikdy neuvidí, a tudíž ani neocení, co všechno jsme za kamerou museli prožívat." (NIRO)
  • Na jedné lokaci v Bosně měli herci přesně vymezený prostor, kde se směli pohybovat, aby nešlápli na minu. (Cherish)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama