Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů o válce ve Vietnamu, na kterym mě docela překvapilo, že ho vysílaj ve 2 ráno na Nově a navíc ve filmu nebyla jediná reklama. Tenhle film by si rozhodně zasloužil vysílat v nějakej lepší čas. Příběh je opravdu silnej a dokázal udržet mou pozornost po celou dobu. Snad jenom úplnej závěr byl trochu podivnej. Jinak Michael J. Fox, kterýho jsem doposud znal jenom z komediálních rolí, tady ukázal, že zvládne zahrát i něco úplně jinýho. Naopak Sean Penn mi nějak neseděl a působil na mě dost křečovitě. Jeho neustálý žvejkání a trhavý pohyby mi připadaly nepřirozený. A nechci bejt puntičkář a navíc v těhle armádních záležitostech se moc nevyznám, ale bojová četa o pěti mužích? No nevim, nevim... Ale jinak je to super film a rozhodně stojí za vidění. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

ohromne strhujuci film, ktory mozem kvalitami smelo zaradit medzi absolutnu spicku vojnovych filmov akymi boli cata alebo tenka cervena ciara. podobne ako novsia cervena ciara aj de palmove obete vojny davaju do pozornosti viac z toho psychickeho sveta, ako kladenie dorazu na efektne a dlhe suboje. a co je super, ked sa nejake prestrelky vyskytnu su skvelo natocene. kamera je vyborna, pohybliva, hudba dobre zapasovana. a aby som nezabudol, je radost sledovat namotivovaneho seana penna, ktory predvadza perfektny vykon, minimalne taky dobry, ako dalsia herecka perlicka v podani vynikajuceho michaela j. foxa. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmov z Vietnamu a o Vietname som videl niekoľko. Rôzny bol ich pohľad na vojnu, rôzna bola sila výpovede. Obete vojny je veľmi priliehavý názov pre to, čo som videl v uplynulej dvojhodinovke. Nechýbali mi bojové scény, dokonale ich nahradili obrazy toho, čo dokáže spraviť vojna z dvadsaťročných mužov, ktorí musia siahnuť na dno svojich fyzických i psychických síl. Že v tomto šialenom virvare pocítia potrebu "rozptýliť" sa surovým a krutým spôsobom a neskôr sa zbaviť jedinca, ktorý ich ohrozuje, patrí k prednostiam tohto zaujímavého i keď na môj vkus trochu nevyrovnaného filmu. Herecké obsadenie filmu sa vydarilo, atmosféra bola chvíľami krájateľná a Ennio Morricone podporil jeho celkové vyznenie. Tie štyri hviezdičky nie sú silné, ale tri by boli naozaj málo na film, ktorý hneď tak nevymizne z pamäti. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Oběti války jakoby měly tři části - nudnější úvod, jako vystřižený z jakýhokoliv filmu o Vietnamu, skvělou prostřední část a trochu rozvleklý a ne moc výrazný konec. Myšlenka příběhu byla ale dost zajímavá. Herecký výkony byly skvělý, pro mě byl největší hvězdou Sean Penn. Hudba byla taky dost dobře depresivní. Rozhodně to není nejlepší film o Vietnamské válce, a už vůbec ne nejlepší de Palmův film, ale pořád se na to dívat dá. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, to by som chcel povedať na úvod. Inak to je film, ktorý je podľa skutočnej udalosti, takže ťažko vyčítať niečo príbehu, skôr dej mal byť lepší, väčšina času sa totiž venuje znásilneniu, následnej vražde a vyšetrovaniu tejto udalosti a ten zbytok sú len nudné reči, ale z vojny vo Vietname sa toho veľa nedozviete, akurát, že sa zatĺkali zločiny. Patrí to medzi tie slabšie filmy týkajúce sa tejto témy, medzi slabšie protivojnové filmy, miestami to pôsobí naivne účelovo, sentimentálne a človeku sa to pri tej dĺžke môže rýchlo omrzieť, keby to malo o desať, či pätnásť minút menej, tak by asi väčšina divákov nič nepovedala. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)
  • Film pôvodne šiel do vývoja v spoločnosti Paramount, ale nakoniec ho dokončila Columbia. (Smok)
  • Natáčení probíhalo v Phuketu v Thajsku, scéna se železničním mostem pak v Kanchanaburu. (Monco)

Reklama

Reklama