Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (702)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie roku, a to hlavně zásluhou (bez nadsázky) geniálního Simona Pegga a roli šéfa si vychutnávajícího Jeffa Bridgese. Být ten film čistě americký, nekonalo by se nic objevného. Takhle ale - díky britské "příměsi", která je patrná od začátku do konce - vznikl neotřelý a pekelně zábavný snímek. Ani to klišé člověku nevadí. Čtyři a malý kousek. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg mi to k mému překvapení dává neskutečným způsobem a Kirsten Dunst tady není tak otravná jako ve Spider-manovi. Obsazení parádní, je to zábavné, ač místy zdlouhavé to funguje jako parádní neotřelá jednohubka, kterou by mohl snadno kdekdo přehlédnout...70% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie co jsem v poslední době viděl. Jak tam začal skandovat Anglie, Anglie už bylo vymalováno, sem se chlámal jak Žižka když zahnal křižáky. A vůbec Simon Pegg je maximální zvíře a Kirsten Dunst ja královna všech samic . Potěšila mě Megan Fox, (Shadwelle ty "samozvanejodborníku" je sice fajn, že si tady napsal odborný komentář v bodech a cituješ nám v něm Nietzscheho, ale možná by to šlo i bez těch urážek na adresu Megan, ať už máš na ní názor jaký chceš, pořád je to ženská a navíc holka, ze který, by sis ty ucvrnknul do kalhot i kdyby na tebe jenom plivla. Opravdu "mám rád" včelaře co si svůj neúspěch u žen v realným životě kompenzujou jejich urážkama ve světě virtuálním) protože z její role jsem citíl že si umí udělat srandu sama ze sebe a své image. Královsky jsem se bavil. Tvrdej a drsnej humor doplněnej o romantiku, která sice v závěru začne mít navrch, ale nějak příběhu neškodí. Vynikající zábava, jeden herec lepší než druhej, například Jeff si svýho šéfškrabala pěkně vychutnal a Gillian....a.... a... a...., no zkrátka nevidím jedinej důvod proč nedat hvězdičkovýho maxáče. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to má i slabší momenty. V celku ale film perfektně šlape a hlavně baví. Vtipy jsou opravdu vtipné a konečně to na mě nepůsobilo jako prvoplánové zřetězení gagů, ale jako inteligentní naroubování na lehce romantickou linii filmu, která v pohodě ubíhá, není nijak násilná a bere si to nejlepší z nejrůznějších klišé. Vyzdvihnout si zaslouží i intertextuální pojetí filmu, které pracuje jak se sebereflexí, tak i s citacemi jiných filmů či cameo rolemi známých tváří. Simon Pegg si roli doslova užívá, asistují mu sympatická Kristen Dunst a správně dylinkovská Megan Fox. Dle mého názoru jde o jeden z nejlepších filmů se Simonem Peggem, které byly v posledních letech distribuovány. Doporučuji všem bez rozdílu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

nevím, proč jsem čekal od britské romantické komedie víc, než jsem zvyklý od klasických břeček z USA, každopádně jsem si opět nepřišel na své. tradiční scénářové koleje, ze kterých se prostě neuhne ani o píď, to mě prostě neba, třebaže se to herci i rejža snažili všemi silami zachránit... prostě la dolče průměr. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)
  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)

Reklama

Reklama