Reklama

Reklama

Bílá smrt

  • USA Whiteout (více)
Trailer

VOD (1)

Policistka Carrie se z osobních důvodů nechala přeložit na vědeckou základnu v Antarktidě. Zvykla si na drsný humor i milostné návrhy mužského osazenstva a spřátelila se s místním doktorem. Nyní se její pobyt na základně chýlí ke konci a ona má odletět po dvou letech služby zpět domů. Venku je v blízkosti stanice nalezen zavražděný geolog. Policistka se rozhoduje, zda se pustit do vyšetřování vraždy, nebo odletět. S pomocí doktora a pilota Delfyho se vydává na opuštěnou sovětskou základnu, kde vrah s cepínem, maskovaný polárnickou výstrojí, zasáhne dřív, než by mohl důležitý svědek promluvit. Vyjde najevo, že geologové objevili ruské letadlo se záhadným nákladem, které zde havarovalo před padesáti lety. Carrie začne prohledávat všechny místnosti na základně. Brzy zjistí, že tajemný náklad - diamanty - je ukryt v těle zavražděného geologa. Začíná boj o život a navíc se blíží extrémně silná sněhová bouře - bílá tma, ve které není vidět ani na krok. Šance na přežití je mizivá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Možná jako jediný člověk na csfd jsem četl komiksovou knihu Grega Rucky, ze které film vychází, proto jsem se v komentáři chtěl původně zaměřit na rozdílnosti mezi předlohou a filmovou adaptací. Překvapivě je ale film poměrně dost věrný, hlavně první cca půl hodina je skoro nepozměněná, jedním z největších rozdílů je tak poněkud nepochopitelné zařazení prologu. Film jinak dost odpovídá představě, kterou jsem si v hlavě při čtení komiksu vytvořil a celkově ho považuju za dost zdařilý. Jedním z největších kladů tohoto příběhu o první vraždě na Antarktidě je právě ono prostředí. A to je zachyceno velmi dobře. Příběh je poměrně přímočarý a je to vlastně klasický whodunit - tedy pátrání po vrahovi, navíc na značně omezeném prostoru, jen mezi pár desítkama lidí na Scottově-Amundsenově základně na jižním pólu. Film mě prostě okamžitě vtáhnul a to bez ohledu na fakt, že jsem ho již znal! Závěrečná rvačka je naprosto výborná, koukat se na lidi, kteří se mezi sebou rvou a zároveň jsou připoutaní k lanu byl dokonalý zážitek spojující humor s napětím. Zdejší nízké hodnocení ani poznámky k režii Dominika Seny nechápu. Ta sice je poněkud rutinní a třeba David Fincher by z toho vytřískal víc, ale pořád dost dobrá. Ona ani ta předloha není úplně geniální, navíc co funguje v komiksu nemusí automaticky stejně dobře pracovat i ve filmu. Ale rozhodně to není tak špatné jako to vypadá ze zdejších 53% (dle 406). A to, že středobodem většiny zdejších komentářů je scéna s Kate Beckinsale ve sprše, nevypovídá o kvalitě filmu, ale o pozoruhodných preferencích hodnotících... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Teploty kolem -50°C mi nedělají dobře na pleť, sex v mrazáku není mou oblíbenou kratochvílí a ani v obýváku nemám zaparkovaného tučňáka, ale na detektivku z Antarktidy jsem se docela těšil. Nic žhavého to podle očekávání nebylo, ale úvodní nástup agentky Stetkové do sprchy pro mne rozhodně byl slušným základem pro mokrý sen a dobrým důvodem zaokrouhlení hodnocení o několik hvězdných cípů nahoru.. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další zprasená komixová adaptace. Dominic Sena není vůbec schopný budovat atmosféru, jeho režie je rutinní, scény s dramatickým potenciálem vyzní naprázdno a o nějakém napětí snad ani nemůže být řeč. Když je tím nejpůsobivějším na celém filmu samoúčelná scéna s Kate Beckinsale ve sprše, tak se tu opravdu něco ošklivě pokazilo. Přes to všechno se ale dá Whiteout přežít, letos se v kinech objevily už větší zvěrstva... 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudná a ve všech směrech zcela průměrná kriminálka z Antarktidy. Žádné mrazivé atmosféry se zde ovšem nedočkáme stejně jako originální nápadů či scén. Což je u Dominica Seny docela škoda. Ten si sice nikdy nebral zrovna originální náměty, ale uměl z nich natočit docela slušné standarty a třeba jeho 60 sekund mám hodně rád. Zde se ovšem ničeho takového nedočkáme. Kriminální zápletka je navíc dosti podprůměrná, vraha jsem poznal docela brzo a Kate Beckinsale nemá v zimní soupravě taky zrovna moc co nabídnout. Zkrátka pokud toužíte po dobré kriminálce, tak se rozhodně porozhlédněte jinde. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se sem dostal ??" - "Třeba lez nahoru a spad.." Když po deseti minutách přichází několikáté What the fuck ??, tentokrát docela zásadní, když zjistíte, že postava Toma Skerritta trpí zřejmě stařeckou, či vrozenou, to těžko soudit, demencí, ačkoliv se nakonec vlastně jedná pouze o přípravu autorů na jeden z nepěkných finálních zvrat(k)ů, jeden má chuť vyndat placku z přehrávače a strčit ji do mrazáku, tedy tam kam patří !! Tenhle film měl raději snad opravdu zůstat u ledu, byť potenciál by tu jeden ucítil i s umrzlým nosem, leč díky scénáristické impotenci dokonce čtyř patlalů, či spíš jejich chronické předčasné tvůrčí ejakulaci, si jeden může jen z nudy u velmi hloupého snímku užívat tak leda křivky, byť jen okamžik, Kate Beckinsale či krásně depresivní a očistnou atmosféru nekonečného ledu a sněhu.. Což však může jen těžko stačit.. Tohle sis Dominicu mohl odpustit, zas takový čaroděj jsi nikdy nebyl !! To už raději ty tvoje šedesátivteřinové honičky, kde si divák i dík Angie nestihne v té rychlosti uvědomit, na jakou že se to dívá kupu Sena.. Totiž kupu hnoje !! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když Carrie Stetko (Kate Beckinsale) otevírá ocelové dveře, vítr převrhne hrnek s čajem a tekutina okamžitě zamrzne. Při teplotě mínus 65 °C se ale postava prochází po Antarktidě bez zahaleného obličeje. (Dlee)
  • Počas výroby filmu bol použitý skutočný aj umelý sneh. (misterz)
  • Dominic Sena je fanúšikom románu "Whiteout", predlohy, podľa ktorej bol natočený film. Keď sa dozvedel, že produkčná spoločnosť Dark Castle Entertainment nadobudla práva na sfilmovanie, osobne požiadal prezidenta spoločnosti o príležitosť zasadnúť na režisérsku stoličku. (misterz)

Reklama

Reklama