Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý pokus o austrálsky survival horor. Je voľne založený na skutočnom príbehu a predstavuje trio ľudí, ktorí sa ocitli v pasci a vydaní na milosť a nemilosť gigantickému krokodílovi. Film kráča po známej pôde, ale dobrou správou je, že z väčšej časti funguje tak, že zostáva realistický a to vďaka praktickým efektom. 6/10 ()

Rm. 

všechny recenze uživatele

Béčko na odreagování, nemohu však dát vyšší hodnocení - scény s krokodýlem bohužel působí velmi nerealisticky až vtipně. Při setkání s krokodýlem má člověk tendenci se spíše smát než bát. V tento rok vyšel ještě jeden krokodýlí a tím je Rogue, který je dle mého názoru akčnější a celkově o třídu výše. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný animal horor plný naprostých blbostí, ale rozhodně se na něj dívat dá. Když už nic jiného, tak je zde k vidění docela pěkně udělaný krokodýl, který až na pár záběrů vypadá hodně slušně. Tohle je jasný důkaz toho, jak málo stačí ke štěstí. Rozpočet asi nebyl největší, herci předvedli dobré výkony a hlavně děj pěkně odsýpá. Bohužel jak už jsem poznamenal film je plný totálních kravin viz: krokodýl stáhne dívku pod vodu, cloumá s ní ve vodě jak o život a ta nakonec vyleze s jednou menší dírkou ve stehnu. To se může stát leda tak maximálně když vás kousne nějaký malý ratlík....5/10 ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Třetí jízda s nenažraným plazem z trojice krokodýlích filmů z roku ´07. A také ta nejlepší. Krvavá Laguna je rozhodně nejpomalejší, akce je umírněna na minimum. Což ale vůbec nevadí, film tak dostává rozměr hororvého dramatu. A to kvůli výborným hercům, temné atmosféry a slušného scénáře. Minimáně dvě scény, při kterých jsem měl žaludek až v krku, nejrealističtější krokodýl, co jsem zatím viděl (mimo dokumenty National Geographic a zoo), ale chápu, že to pomalé plynutí snímku může odradit. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sáhnul, protože se mi líbí filmy, kde jsou hrdinové v pasti, odříznuti od světa, bez minimálních nadějí k záchraně (např. Odsouzeni zemřít nebo ostrovní filmy). V tomto případě se několik hrdinů dostává na stromy nad nekonečně rozsáhlou deltou nějaké řeky. No prostě voda je všude a oni šplhají po stromech jak opice. V čem je problém? Je tam chytrý krokodýl. A právě ve slově chytrý vidím jeden ze zádrhelů filmu. Vždyť ten krokodýl neloví, ten si z těch chudáků dělá takovou prdel, že to je naprosto nereálné a působí to hodně divně. Chování lidí a některé scény jsou taky mimo mísu, takže požitek z pěkné přírody a docela napínavé atmosféry je poměrně často kažen. Je to škoda, nápad to není špatný, ale chtělo by to zapracovat na logičnosti a celkovém zpracování. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)

Reklama

Reklama