Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čelisti z mangrovů, které trošku připomenou jistou komedii s Funèsem, kdy se taky viselo ve větvích nad vodou. Akorát na francouzské riviéře na vás dole nečeká agresivní krokodýl obrněný trpělivostí.. Napětí na minimálním prostoru bylo vytěženo téměř maximálně a divák si během zbytkové dějové vaty může pokládat otázky, jak by se v danou situaci zachoval on. Já bych počkal na seňora Micka.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krvavá laguna je jedním z těch povedených survival zvířecích hororů, který je, jak už zde bylo řečeno, srovnatelný s filmem Krokodýl: Návrat do krvavé laguny ze stejného roku i země a vedle Jezera z roku 1999 jde o nejlepší snímek, ve kterém se objevil krokodýl jako monstrum. První polovina filmu byla slabší, méně akční, nicméně druhá část naštěstí tyto nedostatky vyrovnala, takže jsem byl v rámci možností daného žánru spokojený s výslednou podobou filmu. Chování postav zde radši kritizovat nebudu, protože sám nevím, jak bych se v dané situaci zachoval. Zkrátka vcelku vydařený film, který těží zejména z realistického (reálného) krokodýla a dobře vybrané lokace. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

KROKODÍL: NÁVRAT DO KRVAVEJ LAGÚNY je podstatne lepší a profesionálnejší film. Ak však Lagúnu berieme ako poloamatérsku zábavku, dá sa to pozerať a človek pocíti aj zimomriavky. Stačí nemyslieť na to, čo sa učí na zoológii o stisku krokodílej tlamy, netreba si predstavovať zábery z dokumentárnych filmov, kde krokodíl strháva do vody býkov... a potom aj uveríte, že človek patrí k najodolnejším živočíchom v prírode a krokodíl môže byť psychopat, ktorý sa zo svojou korisťou zabáva viac ako pes s pískacou hračkou. Jednoduchými a viac-menej účinnými postupmi vystavaná zookillovačka, ktorá je sympatická hlavne svojou obyčajnosťou a jednoduchosťou... ()

petero 

všechny recenze uživatele

LAKE PLACID 2, PRIMEVAL, BLACK WATER a ROGUE. Všetko horory o krokodíloch z roku 2007 a pritom práve BLACK WATER nie je o príliš prerastenom monštre a tým pádom je to uveriteľnejšie. Naviac je to podľa skutočnej udalosti, čo je vždy plus. Režisér vedel čo točí a preto príbeh sa rozbieha pozvoľna, žiadny besný strih. Tu je krásne predvedené ako sa má pracovať s napätím, kedy sa má prvý krát ukázať zabiják, kedy ho ukázať v plnej kráse, jeho zakrádanie v noci, chrúmanie obete a to všetko s pár hercami, jedným člnom a v spleti stromov trčiacich z vody tak špinavej že i keby bolo niečo centimeter pod hladinou nie je možné rozoznať čo to je. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sáhnul, protože se mi líbí filmy, kde jsou hrdinové v pasti, odříznuti od světa, bez minimálních nadějí k záchraně (např. Odsouzeni zemřít nebo ostrovní filmy). V tomto případě se několik hrdinů dostává na stromy nad nekonečně rozsáhlou deltou nějaké řeky. No prostě voda je všude a oni šplhají po stromech jak opice. V čem je problém? Je tam chytrý krokodýl. A právě ve slově chytrý vidím jeden ze zádrhelů filmu. Vždyť ten krokodýl neloví, ten si z těch chudáků dělá takovou prdel, že to je naprosto nereálné a působí to hodně divně. Chování lidí a některé scény jsou taky mimo mísu, takže požitek z pěkné přírody a docela napínavé atmosféry je poměrně často kažen. Je to škoda, nápad to není špatný, ale chtělo by to zapracovat na logičnosti a celkovém zpracování. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama