Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně nuda, ale postupně to dostane trochu grády. Na film jsem se díval hlavně kvůli Bláhovi, ten tu nicméně nemá až tak velký prostor, jak jsem čekal. Dominuje tu spíš Štěpnička, který mi v komediální roli tak úplně neseděl, ale možná je to jen tím, že na to u něj člověk není moc zvyklý. ()

790511 

všechny recenze uživatele

Tyhle staré filmy občas umí překvapit. Řekl jsem si, že tomu dám šanci, protože jsem chtěl vidět, jak se dá natočit film o přepravě lokomotivy. Nakonec to nebylo vůbec tak hloupé, jak to mohlo vypadat. Právě naopak. Příběh je logicky vystavěný, dialogy příjemně gradují, dokonce i herecké výkony jsou z velké většiny dobré. Cosi tomu ale přesto chybí. Možná svižnější tempo, vypustit hluchá místa a pár nepovedených scén. Snad pro tyhle nedostatky se na film zapomnělo. Nebude to jen dobou vzniku, vždyť i ze 70. let máme hodně nesmrtelných komedií. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o trampotách jedné cihelny ,která potřebuje novou lokomotivu. A tak pro ní pošle nákladák v čele J.Bláhou a J.Štěpničkou. A také v cihelně probíhá inventura. Film ,který vznikl protože kupodivu zůstaly peníze a prostor ,tak se to realizovalo. Je to naprosto pozapomenutelná ,ale celkem slušná komedie. ()

KarolMalina 

všechny recenze uživatele

Skvelá dynamika počas celého deja. Adekvátny výber hercov. Mierne prehnaný entuziazmus pri dovezení mašiny, ale v celku reálny obraz, ktorý sa dnes vidí mnohým smiešne, ,ale to len absenciou empatie do tej doby. Zvyšovanie hlasu a kričanie vo fabrike tiež vychádza z reality a veľmi dobre to zvyšovalo dynamiku. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já bych prosil mentála co píše oficiální text distributora, ať si svůj názor na film cpe třeba svojí babičce, ale nesere ho do obsahů filmů. Pokud má potřebu se k filmu nějak vyzvracet, tak ať se tady zaloguje a píše komentáře jako my, ale do obsahu filmu subjektivní názor nepatří. Tohle je už asi po padesátý co to u neznámých československých filmů ten krypl udělal. Film je místy slušná brutálka, třeba Štěpnička v trenkách na dvoře pavlačovýho domu, nebo Štěpnička u fízlů, nebo dvacetiltej Kraus natřenej na hnědo, aby vypadal jako cikán, takže mě nějaký dobový ohlasy můžou leda tak políbit prdel. Navíc trio Josef Bláha, Jiří Štěpnička a Petr Svoboda zahráli ty jihočeský buránky naprosto přesvědčivě, úplně jako kdyby za tím velkým předním sklem tý oranžový krávy seděli Škrabík s Květulí :-))) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)
  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)

Reklama

Reklama