Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

motyka52 

všechny recenze uživatele

Si pamatuju, jak Svěrák kdysi někde vyprávěl, že Vesničko má středisková vzniklo tak, že napsal narychlo pár papírů námětu na film, který nikdy neměl být zfilmován, ale bylo potřeba splnit nějaké kvóty, takže se muselo něco odevzdat. Tady u toho mám pocit, že motivace vzniku byla dost podobná, jen to bohužel narychlo nenaškrábal Svěrák. Já mám pro lidové normalizační řachandy docela úchylnou slabost, ale tady tenhle příběh o roadtripu z jižních Čech do Turnova a zpět přes Prahu je fakt tak pitomej, že se tam dá upřímně smát jen předabovanému Zedníčkovi nebo zamouřeným Krausovi s Bartoškou. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Ale přátelé, tadyhle to má například dvě paměti." "Paměti? Co si ti lidi nevymyslí? Paměti?". Tak z tohohle scénáře by neudělali slušnou komedii ani Belmondo s Funesem dohromady. Stupidní zápletka by nevadila, ale za ty dialogy by měl soudruh Kaněra dostat černý puntík do kádrového posudku. Pár zajímavých scén se dejme tomu povedlo, zbytek se utopil v trapnosti a nevtipnosti. Situační i konverzační složka je zoufale nefunkční, herci sotva průměrní a pokud už je někdo zajímavý, tak se zásadně jen mihne a zmizí. Ta druhá hvězdička je za cikánského Krause. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o trampotách jedné cihelny ,která potřebuje novou lokomotivu. A tak pro ní pošle nákladák v čele J.Bláhou a J.Štěpničkou. A také v cihelně probíhá inventura. Film ,který vznikl protože kupodivu zůstaly peníze a prostor ,tak se to realizovalo. Je to naprosto pozapomenutelná ,ale celkem slušná komedie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Neodolám, abych nedal velké plus panu Krausovi za cikána. To mně fakt složilo na lopatky. Byl to takový pokus o komedii a kupodivu se zasmát dalo. Silně pracovní snímek lákal skvělým obsazením a to nezklamalo. Za ten nedodělaný konec by zasloužili autoři přes hubu a hned vícekrát. Body dolů. Ale jinak jsem se pobavil. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Od teto komedie jsem mnoho neocekaval ,o to vice jsem byl prekvapen.Jednim z duvodu meho sledovani byla ucast Josefa Blahy, ktery mne opet nezklamal.Pribeh nas zavede do doby kdy vsechno patrilo vsem a vsichni o spolecne dilo meli "zajem a snahu".V uplne malych rolich se nam predstavi nekolik driveji polularnich hercu mezi nimiz nemohu nevzpomenout skvelou Natasu Gollovou.Proc jenom mne nebylo dvacet, kdyz ji bylo dvacet? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)

Reklama

Reklama