Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 205)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podobnost s jinými snímky asi není náhodná, ale možná proto mě film bavil. Londýnská mafie proti ruské, Witkinson kontra Roden, vypočítavá účetní a patřičná brutalita, i když většina masakrů jde mimo kameru (mlácení golfovou tyčí, střelba ve výtahu či potrava pro langusty). Chybějící gore nahrazuje napětí, klipový střih i černý humor. Řemeslně slušně zvládnutá gangsterka o tom, jak jeden chce vyběhnout s druhým a na frak dostanou oba. Oddechová jízda, co pobaví. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu je z mé strany jako z pozice Čecha nejvíce pozitivní Karel Roden, který zase perlí a kouzlí před kamerou jednu kvalitní scénu za druhou. Zbytek už je režisérova rutina, která není špatná ani dobrá, prostě je jen průměrná a tak trošku už otravuje, protože jeho styl je jasný, jenže už trošku stereotypní. Každopádně se na to nechá vcelku příjemně podívat, jenže časem si na to asi stejně nevzpomenu. Nutno podotknout, že z Butlera se stává pán herec, uvidíme ještě v pár filmech co předvede a doufám, že to bude nějaká festovní akce, protože tam on bezesporů patří. Tady mu to všecko sedlo na jedničku, ale jak jsem řek, já měl oči jenom na Rodenovi, ten kde se objeví, tam mu to prostě sedne, a tady vyjímka není. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak Vám nevím ale rukopis a zaběhnutá schémata Guye jsou všude.... takže nic nového dalo by se říct.... Otáukou je zda je to dobře či špatně... tak nějak nevím... Asi bych vnitřně chtěl od Guye nějaký posun, z druhé strany jeho zaběhlý rukopis podvědomě vyhlédávám.... :-) RocknRolla je RocknRolla a tak ma byť tak je to spravné... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

První půlka se celkem táhne a vytváří dojem, jako by se Ritchie při návratu do starých kolejí malinko rozkoukával. Což jen potvrzuje zbytek, jenž výrazným nástupem "malého Johnnyho" konečně dostane pořádný šmrnc a vytahuje RocknRollu přesně tam, kde jsem ji chtěl mít od začátku - na vrchol. Ritchie navíc ustoupí i od příliš vážné hry, na níž se sice hezky kouká, ale není zase tolik zábavná a začne si hrát jako kluk na pískovišti, jemuž dal hodný strýček na hraní novou soupravu kyblíčků a lopatiček. Surreálnou honičkou vás napumpuje, vizuálními hrátkami zfetuje a závěrečnou pointou přímo odrovná. Nejlepší Butlerův film so far, brilantní Wilkinson a uhrančivý Strong. Ale především... Tenhle GUY to v sobě pořád má. 7/10 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Wilkinson hraje mafiána, který nechce nosit nálepku mafián. Chce vzbuzovat respekt. Z nějakého důvodu (který je mi záhadou) si vypůjčí obraz od Karla Rodena, jenže někdo mu ho zcicí a začíná běh na dlouhou trať. Gerard Butler pak ukáže zadek a aby toho nebylo málo tak blá blá blá blá blá blá!___ Eh? RocknRolla představuje vrchol gangsta-anglických filmů. Je nabušená skvělým humorem, který je doprovázen režijním stylem, jenž nenudí a ke konci možná i malilinko poučí. "Já tomu ale nerozumím", hlásí se o slovo Mahalik a v očích má výraz zděšení. "Mě kupříkladu film při počátečních krocích bavil, možná i překvapil svou zručnou kamerou, ovšem ta "collovost" začne po několika desítkách minut šíleně nudit. To že Ritchieho opustila Madonna mě nijak nerozbuší srdce a neřeknu si: Hmm, tak když má chlapec takovou smůlu, přilepím RocknRolle hvězdu navíc, ať si užije. Navíc řešit homosexuální tématiku v gangsterském filmu je jako dát do filmu Barbie Thumbelina punkové umělce s hroty v ksichtě." pokračuje ve svém vypravování. "Zřejmě nejsi hoden pro tyto filmy, mladý jinochu!" zní tklivá odpověď z řad diváků, pro které byla Ritchieho Rolla zážitkem. "Asi ano, ale jak proti tomu bojovat?" - "Začni fetovat, staň se RocknRollou, ukradni obraz Wistlerovo matky a pak spáchej sebevraždu skokem z nafukovacího balónu!". "Výborně a pak Guyovo filmy pochopím?" - "Ano, dostane se ti hlubokého procitnutí, které je skvostné!"__ Pokud nad výše uvedeným textem kroutíte hlavou ohledně imbecility komentátora, tady máte v kostce to, co chtěl říct: RocknRolla je nuda a hotovo dvacet! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Guy Ritchie musel improvizovat při natáčení sexuální scény. V den natáčení měl Gerard Butler (One Two) škaredě zanícený jícen a Thandie Newton (Stella) se s ním odmítla líbat. Výsledkem je vtipná montáž. (FilmFan24)
  • Jedná se o první film Guye Ritchieho, ke kterému si sám napsal scénář, režíroval ho a zároveň byl jeho hlavní producent. (x_silver)
  • Fotbalovým stadionem, v jehož lóži se několikrát setkávají Uri (Karel Roden) a Lenny (Tom Wilkinson), je slavný londýnský Wembley. Během natáčení právě finišovala jeho dlouhá a nákladná rekonstrukce. Pár týdnů nato byl slavnostně znovuotevřen. (curfew77)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama