Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Avnet je břídil a Pacino by měl od něj zdrhnout někam hodně daleko. Gewirtzův scénář stojí za starou belu (vážně tenhle člověk napsal Spojence?), přičemž prvních 30 minut je takovou milou přehlídkou hlášek z traileru, který tu samozřejmě vyznívají dvakrát hůř, a ve zbytku času už se jenom modlíte, aby byl brzo konec, protože zápletka je nezajímavá až hamba a není moc problém vytušit, kudy se bude ubírat. Tohle ani De Niro s Pacinem zachránit nemohli. Vypadá to spíš jako laciná detektivka pro DVD trh, ke který se omylem připletli a díky nim lidi budou říkat "jó, nebylo to špatný, hráli tam De Niro a Pacino a ty já mám rád." Silně doporučuji tenhle film ignorovat a jít si radši znovu pustit božský Heat. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dexter se svědomím a setkání starých pardálů po letech mohli vydat na další významný zápis do filmové historie, ale Gewirtzův scénář bez jediného zvratu a pevnější logiky završila neskutečně rutinérská Avnetova režie. Ten chlap chvilku vypráví v klasickém francouzském stylu, po chvíli jde do kamerových zrychlovaček a celek zaštiťuje vykrádáním Mannova opusu. Levná béčková kriminálka, která by měla dostat doživotí natvrdo v nejzapadlejší poličce videopůjčovny. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si tenhle biják v TV nechal profoknout až jsem si konečně sehnal DVD a zasunul. To celý jen proto, že dívat se na dabovanýho Al Pacina a De Nira považuju za divácké sebeokrádání, protože speciálně jejich herecký projev je mimo jiné založen i na tonu jejich hlasu, puazách mezi slovy atd, atd, proto jsem třeba Heat nikdy neviděl dáblej. Bohužel biják Oprávněné vraždy se ani nepřibližuje majstryštyku slyšící na jméno Heat. Tohle postrádalo především dynamiku a o napětí nemůže bát taky ani řeč, když nám film něco tak okatě podsouvá, je jasný, že vše bude trišku jinak a pak už záleží na dalších variantách a vyprávěčských schopnostech a tady obojí mělo tachometr hodně dole. Jediný co skutečně zůstává jsou výkony Ala a Roberta, tyhle dvě herecký legendy sledovat, to ja prostě zážitek sám o sobě a i kdyby hráli třeba ve večerníčku Káťa a Škubánek, pořád by to byl zážitek. Nebýt těchto dvou bohů herectví, po filmu by nemňoukla ani kočka. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Děj se točí kolem dvou postarších poldů, kdy na jednoho z nich se pokouší někdo hodit vraždy. Herecké hvězdy se protloukají rádoby drsnými dialogy, které moc nefungují a to v hodinu a půl trvající nudě. Chybí zde výraznější nápad, až příliš předvidatelná zápletka se plouží pomalý tempem k závěru, který je nesmyslně natahovaný a tam kde měl gradovat, tak vyzní naprázdno. Prokecá nudná záležitost......4/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)
  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama