Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

Handle 

všechny recenze uživatele

SPOILER - POKUD SE NECHCETE OKRÁST O NOVOU A NEUVĚŘITELNĚ NADUPANOU POINTU, TAK NEČÍST! // Nemám rád filmy, které z Vás dělají celou stopáž blbce, aby Vám pak na konci filmu ukázali, že je hlavní postava blázen, všechno si představuje, vidí mrtvé lidi a nic z toho nebylo opravdové. A ještě víc mě překvapuje, že některé lidi tyhle prvoplánové "šokující" pointy pořád baví. Filmařsky to bylo ovšem celkem dobré (i když ne moc hororové) a do té doby než přišel závěr, který mě otrávil, jsem to bral dokonce i jako lehce nadprůměrný snímek a bavilo mě to. Škoda. Za tuhle neoriginální pointu, kterou už jsem viděl v X filmech, prostě ale nemůžu dát víc. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komorní horůrek, který, i když byl očividně primárně točen pro emerické týnejdřovské publikum, není vůbec blbý, ono, čoveče, div se, to má totiž i scénář a ti, co ten scénář četli, jsou všici moc dobří herci, s mistrem Strathairnem v čele. Přesto po druhé projekci (a mezitím přísunu hafo moc hororů) musím uznat, že jako jsou v této kategorii lepší. Ale i horší a toho se tentokrát držme, tudíž a proto silnější 3*. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, zpočátku jsem netušil, že jde o nějaký remake - ten fakt jsem kdysi věděl, ale poctivě se mi vytratil z mysli. Když se poznání dostavilo, část mojí mysli začala porovnávat a kritizovat a dalo mi celkem práci tuhle primitivní část mozku umlčet - vždyť předloha je jeden z mých nej filmů. Nicméně, americký Uninvited je fajn film. Fajn thriller, zvlášť pro neznalce předlohy je zachována hlavní pointa a pro znalce je zase film pojatý natolik jinak, že ty dva opravdu nejde přímo srovnávat. Jsou prostě každý o něčem jiném. Ale přesto, bude to znít jako protimluv, prima je, že i přes svou různost jsou si ve spoustě detailů podobné (někdo by jistě řekl zkopírované či vykradené), což mi zpětně velice ladilo se zbytkem; některé z nejpůsobivějších scén byly přizpůsobeny novému příběhu, a tak je Uninvited dostatečně účinný a přesto svůj. Není dokonalý, pseudoduchařské halušky jsou ještě přetaženější a zbytečnější nežli... jinde... ale to je jen hvězdička dole a čtyři jsou pořád fajn. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cink, cink...bu-bu-bu! Předně musím napsat, že originál jsem neviděl, jelikož asijské duchařiny mě moc neberou (snad kromě Kruhu, viděl jsem jich ale dobrou dvacítku) - všechno je tak nějak na jedno brdo. První polovina je průměrné psychologické drama, kdy bubáci vzbuzují spíše úsměv - mrtvá matka ukazující na svoji vražedkyni snad nevyděsí ani malé dítě. Kdyby se film obešel bez bubáků zcela, byl ještě o třídu lepší. Dobrá kamera, zdařilá hudba a obstojné herecké výkony nakonec udrží pozornost i na začátku. Pravý thriller se rozjede s odjezdem otce. Atmosféra houstne a nastává boj na život a na smrt. Finiš a pěkný závěr zvedly mé hodnocení. Zajímavé, nejstrašidelnější jsou na první pohled tak obyčejné scény, jako je ta s pytlem na odpadky v kuchyni... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký mysteriózny psycho horrorový thriller "The Uninvited" som si pustil celkom náhodou. Vôbec som nevedel, čo od toho čakať. No zaujalo ma to. Anna a jej staršia sestra Alex prišli o matku. Za podivných okolností zhorela v záhradnom domku pri jazere. Domnievajú sa, že sa za smrť ich mamy je zodpovedná jej ošetrovateľka Rachel, ktorá začala žiť s ich otcom. Pokusia sa odhaliť pravdu. Kto je Rachel Summersová? Je to vypočítavá vrahyňa? Nečakané finálne rozuzlenie ma prekvapilo a vytiahlo moje hodnotenie na štyri hviezdičky. **** ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Producent Walter F. Parkes o výbere miesta natáčania: "Osemdesiat percent deja sa odohráva v dome, takže bez toho správneho by sme film nemohli natočiť. Nemohlo to byť dôležitejšie. Preskúmali sme Louisianu , prostredie, ktoré je krásne aj mierne hrozivé. Mali sme dva domy, ktoré boli strašným kompromisom, ale oba padli. Ťažko sme našli niečo, čo by malo súvis s príbehom aj správne logistické možnosti. Potom sme však mali šťastie, že sme v Kanade našli miesto, ktoré vyzeralo, ako keby bolo postavené pre náš film. Bolo dokonale evokujúce a sugestívne pripomínajúce rodinu, ktorá je zároveň prívetivá a odradzujúca. Skutočnosť, že dom bol do 30 míľ od Vancouveru, bola väčším plusom ako mínusom, že sme museli všetkých dostať na lode, aby sme ich tam previezli; vodné taxíky a trajekty sú tam spôsob života. V skutočnosti si nepamätám, kedy som strávil príjemnejší čas na mieste natáčania. Nastúpiť na loď, dať si šálku kávy a potom vyjsť po malom móle a po schodoch, ktoré sme postavili, aj vďaka tomu sme boli sústredení Boli sme izolovaní s jednou vecou na mysli, a to natočiť tento film. Bolo to skvelé." (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Maine, bol natočený vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. Väčšina filmu bola natočená na jednom mieste, na nábreží na ostrove Bowen v Britskej Kolumbii, kúsok trajektom na západ od pevninského Vancouveru. (Arsenal83)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)

Reklama

Reklama