Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč někdo radši vloží obrovské peníze do Singera a jeho vize Supermana než, aby natočil takových 20 filmů jako je Superman: Doomsday? Asi je málo fanoušků, kteří by dali své peníze za kreslený krvavý a drsný komiks, který převálcuje všechno, co vzniklo o supermanovi od dob smrti Generála Zoda. Krev teče i stříká, domy padají, tanky létají a Superman se dokonce předvede ve svém černém kostýmu ala Spiderman. Celých 75 minut jsem se skvěle bavil a dočkal neskutečnou porci akce a i nový pohled na morální dilema, kterým může někdy Superman procházet. Myslíte, že je to Bůh? Já si to myslel, dokud jsem ho neviděl poprvé krvácet a zůstal jsem zírat. Úžasná atmosféra doplněná dějem, který prakticky nezastaví a ve chvíli, kdy si řeknete "Bude se dál něco dít? Vždyť už mi film nemá co říct", tak se teprve rozjede ten pravý uragán akce. Tohle je ten správný Superman pro velké kluky. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Jako komiksový fanoušek jsem si Supermana nikdy nijak zvlášť neoblíbil, ale teď jsem se konečně dočkal toho pravého eSkového nářezu. Akce je monumentální, Lex Luthor nebyl nikdy větší hajzl a zároveň nikdy nebyl víc člověkem. Vždyť on jen potřeboval zpět svého protivníka. A nakonec je to napsáno i natočeno tak neotřelým způsobem (v rámci žánru), že těch 5* prostě dát musím. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Další z klasicky animovaných Supermanů, který však rozhodně není určen dětem, jak se o tom možná domnívali tvůrci českého dabingu. Příběh tohoto filmu se v podstatě rozpadá na dvě části, jež spojuje jen postava Luthora, jehož LexCorp nejprve odhalí ve skalách ukrytého mimozemského neporazitelného bijce. A posléze stojí za vznikem Supermanova klonu, jenž začne ohrožovat město... Už v první části dojde na docela drsné scény, pro děti nevhodné, třeba trhání lidských hlav bez narkózy. I vzhledem k některým praktikám Lois, aby Supermanovi pomohla, těžko snímek doporučit dětem, ostatně tu holka celou dobu běhá v přiléhavé minisukni. Nehledě na to, že Superman po 26 minutách filmu umře a je mu vypraven dojemný pohřeb... Škoda toho, že se snímek láme na dvě části, obsahuje pár i na Supermana neuvěřitelných momentů, a že trpí určitou neujasněností v oblasti mezilidských vztahů, kdy určité zajímavé náznaky nejsou dotaženy do konce (vztah Lois a Supermana, jenž prochází krizí, vztah Supermana k mamince ve Smallville, fotografa přeběhnuvšího k bulvárnějšímu plátku apod.). Zase ale potěšila klasická animace, podobná té u nedávno recenzovaného Batmana a stejně tak funkční. Pokud jde o disk, naběhne rychle statické menu, bonusy zde nejsou žádné. Podivná je ale kombinace zvukové a titulkové výbavy. Asi si čeští distributoři skutečně mysleli, že animovaný rovná se pro děti (asi jako si v České televizi dodnes myslí, že Simpsonovi jsou seriál pro děti). Protože na DVD najdeme jen český dabing. což se dělá u animáčů pro děti. A i tam jsou pro rodiče české titulky, zatímco u tohoto filmu jedině anglické. V originále namluvili Supermana a Lois herci Adam Baldwin a Anne Heche, v češtině pak Zdeněk Hruška a dabingový nezmar Lucie Vondráčková. Víte, Lucka je asi hodná holka, ale když její hlas slyším v každém jedna a půltém filmu, začnu být alergický, zvláště když všechny postavy dabuje na jedno brdo. Prostě zde jsem neslyšel Lois, ale Lucku Vondráčkovou, a k té animované (černovlasé a navíc sexy) postavě mi vážně nesedla. V některých situacích jsou vedlejší postavy dabovány tak, jako by si někdo myslel, že dělá dabing Scooby-Doo - zkuste si schválně pustit český dabing a posléze originál u scény objevení mimozemské lodi v jeskyních. A protože nejde jen o tuto scénu, dovolím si tvrdit že český dabing je neskutečně otravný. Nehledě na to, že v samotném originálu jsou sem ta mnohé chytré slovní vtipy. jež v dabingu zaniknou, nebo dokonce jsou v češtině některé repliky přeloženy zcela jinak! Např. v angličtině: "Snad se uvidíme." je v češtině přeloženo: "Snad to nebude tak doslova." Pokud by vám zněla podivně česká replika "měli jsme spolu spoustu neuzavřeného jednání", vězte, že postava ve skutečnosti říká: "Měli jsme spolu hodně nevyřízených účtů". Zatímco v originále Supermanův robot našel kryptonitovou zbraň v archivu (rozuměj skladu), v češtině tvrdí, že jde o vývojový typ. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Paradni film...psychologie postav vymakana na jednicku, akce strida akci, choreografie souboju je brutalni a nehorazne destruktivni, zabijak z vesmiru je megacool a dej porad graduje do maximalnich vysin. Bohuzel vsechno podkopava detska animace ala Cartoon Network :( Skoda ze tvurci nesahli po dospelejsi kresbe jako ma treba Marvel. Koukat se na to da, ale plny pocet dat nemuzu. Kvuli animaci se zastavim na 80% ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadal tragický Singerův Superman Returns ! V tomto případě za málo peněz hodně muziky. Grafika je sice oldschool, ale všechno vypadá naprosto senzačně. Superman bojující se superzrůdičkou Doomsday nebo se svým klonem, ničící Metropolis ! Tohle byl nášup ! Zajímavý příběh, sympatické postavy, hlášky (můj oblíbenec ďábelský Lex Luthor), vynikající akce. Další takové filmy ! Mimojiné se seriálem Angelem nemá jen společné 2 ústřední hlasy postav (charizmatičtí Adam Baldwin a James "Spike" Marsters), ale také vynikající disonantně- heroickou hudbu Roberta J. Krala ! Silný náběh na 5 hvězd. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama