Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

lamps 

všechny recenze uživatele

Co se týče zábavy a vtípků, je to z mého pohledu nečekaně slabé. Rozhodně nemůžu nic vytknout animaci ani příběhu, který zase přináší něco nového a překvapivě se hodně snaží tlačit i na akční pilu. Bohužel si ale nemůžu vybavit, že by mě v průběhu filmu něco výrazněji zaujalo a pobavilo nebo že by mi nějaká postava vyloženě přirostla k srdci, což vnímám u těchto animáků jako velký nedostatek. O třídu slabší než Zataženo, občas trakaře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videl som iba na dvd doma, čiže som prišiel o 3d efekt a tým pádom môžem hodnotiť predovšetkým scenár a príbeh. No a nastáva problém, pretože vtipy a odkazy na rôzne sci-fi mi nepripadali nijak zvlášť vtipné a sú do príbehu natlačené trochu násilne. Celé to vyznieva trochu infantilne, aj napriek týmto odkazom, ktoré pochopia iba dospelí a zainteresovaní. Potenciál bol vyšší. No a grafika síce úžasná, ale to by malo byť pravidlo a nie dôvod k vyššiemu hodnoteniu. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

U křesla Stephena Hawkinga, za animák s takovou kadencí vtípků (za všechny infiltrace lodi vetřelců, respektive diskuze s ultradementním klonem!) a nejrůznějších citací (nejen klasické sci-fi fláky, ale i Nepříjemná pravda Davise Guggenheima) se u DreamWorks vůbec nemusí stydět. Na příběh se moc nehraje, caparti se taky nijak neponaučují. A výsledek? Čirá zábava. Tudy cesta VEDE. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Být jako mimozemšťan uvítán klávesovým „Axel Foley Theme“, raději zase rychle odletím, než by žvanění toho detroitského poldy ještě více zvětšilo objem mé už tak dost velké hlavy.. Vždycky jsem si myslel, že animovaný film je primárně určený dětem, které má pobavit a nás dospělé alespoň trochu zabavit. Pokud je však tato premisa postavena vzhůru nohama, což už je nyní dá se říci trendem, je na té naší „komické kouli bláta“ něco špatně.. Zajímalo by mě, kolik dětí třeba pobralo hlášku: „U Hawkingova křesla!“? Snad jich bylo víc, než dospělých, co si myslelo, že je řeč o nábytku jistého skalpovaného zálesáka.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ou! Kdybych věděl, že tento animák měl být parodií na béčkové akčňárny z padesátých let, bavil bych se více! K počítači jsem totiž usedal s tím, že mě čeká "pouze" hodně akční barevný příběh se sympatickými monstry a několika gagy. To, co se mi po shlédnutí jevilo jako silně infantilní se mi tedy nyní, po přečtení anotace při troše štěstí opravdu vybarvuje jako pocta nabušeným hrdinům ze starých filmů... Z těchto oldschool snímků totiž roztomilá, směšná přehnanost sálá a patří k nim. Ne tak k Monsters vs. Aliens. Při několika scénách jsem se prostě nemohl ubránit pocitu, že je dění na monitoru vyloženě trapné a natočené pro pětileté haranty. Pak přišel zvrat, a z výborných akčních scén mi padala čelist. A tak to je vlastně stále dokola: nezapomenutelné bitky a efekty střídá dětinský humor a trapnost. Nakonec jsem dost spokojen (lepší tři hvězdičky), ale tvůrcům bych rád vzkázal, že příště bych si od nich prosil animovaný akční snímek pro dospělé. Jak je totiž vidět, od Dreamworks by to asi byla pecka, která by do kapsy dokázala strčit i třetí Transformers. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (21)

  • Obrovské letadlo, transportující naše hrdiny, je inspirováno skutečným letadlem, poprvé postaveným roku 1962 pro NASA, sloužícím k transportu součástí vesmírných lodí. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno