Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Konečně se film z Apatowovy produkce vyrovnal jeho prvotině 40 let panic (Superbad ani Zbouchnutou jsem zatím neviděl). Opět si k papíru sedl představitel hlavní role a napsal si roli na tělo. U Paula Rudda to vyšlo, u Willa Ferrella nikoliv. Jsem rád, že Segelovi se to podařilo, přesně do role flegmatického povaleče s týden nošenými tepláky sedí, i když toho svýho potměpicha mohl ukazovat trochu méně. Spousta Apatow(R) cameo roliček je příjemným zpestřením. Kdo mi teda přišel protivný, byla Kristen Bell (to i v Heroes), ale Mila Kunis, to je zlatíčko. Jen je škoda, že foto nebylo pravé. Jedinou výhradu bych tak měl ke stopáži, kdy unrated verze byla opravdu zdlouhavá, a to jen proto, aby byl Segelův potměpich více vidět. Kolem a kolem, Role Models byl z žebříčku nejlepších komedií za rok 2008 sesazen, alespoň prozatím. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„It's like the Sopranos. It's over. Find a new show.“ V řadě ohledů velmi výstižná „post-romantická“ komedie, která se rozchod snaží nahlížet z více stran, než je v americké žánrové tvorbě obvyklé. Je zřejmé, proč Sarah Petera, zabydleného ve své roli věčného loosera a netečného vůči její nespokojenosti, opustila, ale vina je zároveň na její straně, protože ho začala podvádět. Dobře odpozorované detaily jako Peterova schopnost s předstihem odtušit, co mu partnerka hodlá sdělit, občasné záchvaty úzkosti při vzpomínce na příjemné společné chvíle, citová vazba k navenek bezvýznamným předmětům jako je dóza na obilné kroužky, šťastně zamilované páry, které najednou vidíte všude kolem sebe nebo přesvědčení, že nic bolestivějšího vás již nemůže potkat a jste nezranitelní, bohužel sousedí s poněkud jednodušší komikou sexuálně akrobatického charakteru a do prázdna vyznívajícími improvizovanými dialogy. Herci byli nicméně skvěle vybráni a i v případě, že nemluví k tématu, je radost je sledovat. Segelovi, rovněž autorovi scénáře, s jeho posmutnělým výrazem přerostlého dítěte málokterá role takhle sedla. Russel Brand zřejmě ani nemusel moc hrát, ale přestože je to nevyzpytatelný pošuk, dokáže si získat vaše sympatie, a Kristen Bell má daleko k chodícím ženským stereotypu, jaké známe z jiných komedií z Apatowovy produkce. Hraje prostě samostatnou holku, která se rozhodla něco dělat s nefungujícím vztahem. Peter se sice cítí jako oběť, a vedlejší postavy jej v tomto pocitu s nepravděpodobnou samozřejmostí utvrzují tím, jak ochotně mu podávají pomocnou ruku, ale film nakonec až tak bolestínský a chcípácky nevyznívá. Naopak nabízí jeden z osvědčených důvodů, jak se od své/svého ex osvobodit a začít pracovat na sobě, namísto na již neobnovitelném vztahu – být kreativní, něco dělat. Jestliže o některých filmech bezezbytku platí, že jejich pravdivost doceníte až poté, co si projdete něčím podobným jako hlavní hrdina, Kopačky jsou jedním z nich. 75% Zajímavé komentáře: POMO, Gemini, castor, Sobis87, ScarPoul ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Apatowův mainstream, což ve světle spousty romanticko-komediálních polotovarů "made in Hollywood" znamená výborný film. První ubulená polovina je sice docela na pěst, obzvlášť nemá-li člověk se Segelem slitování a vidí jen chlapa v teplácích či bez nich. Druhá půlka ovšem filmu napravuje reputaci měrou vrchovatou. Jakoby Segel čekal, až sál opustí ti, co radši střízlivější a méně "otevřenou" zábavu, aby mohl nastartovat výrobní linku na hlášky, geniální scény a bránici trhající songy. Die, die... I can`t. UPDATE: Za poslední dva měsíce jsem to viděl snad dvacetkrát a stále nemám těch životních pravd dost. Zvedám na pět fíků. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tradiční, ale o to zábavnější romantická komedie, která těží hlavně ze skvělýho hereckýho obsazení, kdy obě dvě holky jsou moc pěkný a příjemný, obzvlášť Mila Kunis a Jason Segel alias Marshall z HIMYM je velkej sympaťák. Krom toho se tady neobjevujou takový ty typický záporný postavy, což je jen dobře a v malý roličce si tady zahrál i vypasenej Branscombe Richmond z Odpadlíka ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kopačky sú filmom, v ktorom prvý bozk nemusí byť podfarbený dlhším a hlučnejším než 2-sekundovým tichým romantickým tónom, aby išlo o najromantickejší okamih filmu. Kopačky majú v sebe toľko úprimnosti a hmateteľnej reality, majú natoľko multirozmerné a uveriteľné postavy a ponúkajú tak všestranné, férové, neklišoídne komické i dramatické pohľady na situačné strety postáv, že sa autorsko-rozprávačskou výpovednou hodnotou vyrovnávajú kdeakej vysoko hodnotenej psychologickej dráme. Film som si dal v plexe hneď po plytkom, povrchnom a v gíčovitej lacnosti otrocky nalinkovanom Sexe v meste - a nie že mi chvíľkovo zlepšil náladu, on mi osvetlil celý víkend. Judd Apatow nie je ani o chlp menej inteligentný člověk než Steven Spielberg a vďaka nemu si po dvadsiatich rokoch pozerania filmov zamilovávam žaner, ktorý som vždy považoval iba za pominuteľné oddychové povyrazenie. A čo tá chýbajúca jedna hviezdička? Do holky sa tiež nezamilujete preto, že by bola dokonalá… ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Scenárista a představitel Petera Brennera Jason Segel se svěřil, že nahý rozchod i loutkový muzikál Dracula vycházely z jeho opravdové životní zkušenosti. Měl prý přítelkyni, která se s ním rozešla, když byl úplně nahý, a než se stal úspěšným hercem, zkoušel napsat muzikálovou adaptaci "Draculy" pro loutkové divadlo. (c.tucker)
  • Kristen Bell (Sarah Marshall) si poranila koleno při natáčení scény na koni, která ale byla z filmu vystřižena. Je ovšem možné všimnout si, že ke konci filmu lehce kulhá. (c.tucker)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama