Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen se tolik zaměřili na tu romantickou část příběhu?! Vždyť tu měli Kolčaka jako admirála a pak velitele bojujícího proti bolševikům, což je materiál na parádní film. Jenže oni to zprzní romantikou a ještě k tomu blbě podanou. Techicky velmi dobré, zejména kamera je parádní, ale chtělo to zůstat v žánru válečného a historického filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyprávěný příběh o admirálu Kolčakovovi, o jeho boji proti nastupujícímu bolševismu a o jeho lásce k ženě jiného muže. Pokud zůstávala ta rovina válečně politická, tak nemám prakticky co vytknout - bitvy byly vyvedeny solidním způsobem a bez většího patosu (až na jeden případ), což jim dodávalo na věrohodnosti a i přebírání moci komunisty bylo ukázáno celkem na úrovni. Bohužel jakmile se najelo na romantickou vlnu, tak to začalo skřípat. Mezi Chabenským a Bojarskou to absolutně nejiskřilo a byla to taková láska v pozoru, což mi opět dokázalo, že Rusům prostě emoce na filmovém plátně nejdou. A vzhledem k tomu, že se tahle nit táhla prakticky od začátku až do konce, tak mi to celkový dojem trochu kazilo. A ten titanicový konec........ Na druhou stranu pokud Chabenský hrál admirála a ne zrovna milence, tak byl dokonalý a také bych ocenil výpravu, která byla perfektní. No a jako třešničku na dortu tu bylo i pár českých slůvek v podání našich legionářů, kteří tu sice měli minimální, ač významný, prostor a kteří zde nebyli vyvedeni zrovna v růžových barvách, ale čert to vem - Rusáci nám zkrátka nemůžou odpustit, jak jsme je tenkrát obrali a přečůrali. :D 75% ()

Reklama

Želik 

všechny recenze uživatele

Tak na tento najväčší ruský veľkofilm poslednej doby mi boli servírované upútavky celé dva mesiace. Takže nejaké očakávania rozhodne boli ale aj sklamanie. Jednak film bol každú chvíľu prerušovaný reklamou a jednak nefungovala to ako to malo. Bojové scény na mori boli fajn, ale láske medzi Alexandrom a Annou som neverila, nepresvedčili ma. Škoda, že film si budem pamätať najmä ako nekonečnú cestu vlakom. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Rusové bohužel i v oblasti válečných filmů začali napodobovat americké vzory. Máme tu různé zpomalené detaily rozbíjejících se sklenic apod., romantickou zápletku a kdesi v pozadí ukrytý příběh admirála Kolčaka, který byl dostatečně zajímavý, ale tady ho zastínily nějaké romantické ptákoviny podle obvyklých šablon. Takže promarněná příležitost. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Trocha boje na moři i na souši, něco revoluce i historických faktů, ale hlavně červená knihovna plná velkých gest, vyznání a polibků pouze na hřbet ruky...Jako válečný film to pokulhává...Konstantin Chabenskij mdlý až ospalý... Elizaveta Boyarskaya kousek svého půvabu ukradla Michelle Pfeiffer a Charlize Theron... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)

Reklama

Reklama