Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Benioff / Based on Brødre by Susanne Bier and Andres Thomas Jensen | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: Michael DeLuca, Sigurjon Sighvatsson, Ryan Kavanaugh | Distribúcia: Lionsgate, Relativity Media | Štúdio: Michael De Luca Productions, Relativity Media, Sighvatsson Films | Rozpočet: 26 miliónov $ | Tržby: 43,318,349 $ || Opäť herecky neprekonateľný Gyllenhall, ktorý si kradne celý film pre seba. Natalie hraje obyčajku neobyčajne dobre, a Maguire sa tiež veľmi snaží, ajkeď v jeho tvári ešte stále občas vidím pavučieho muža - to tak s komixovými hrdinami býva - prirástu k jeho osobnosti. Dej veľmi neprekvapí, skôr len kvalitne a silno potvrdí, čo si o vojne človek myslí... a správne: Vo voje nie je víťaz, sú len dvaja porazení... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nebudu hned psát jak si hned musim sehnat original abych porovnal. Ne, nemam to zapotrebi. Tohle bylo ok a tak mi to vyhovuje. Ze zacatku jsem si teda rikal, ze Tobey Maguire muze mit vyholenou palici, nejaky ty svaly a vousy, ale porad bude vypadat jako zaostalej osmnactiletej dement. Nakonec se teda ukazalo, ze za tou slupkou se skryva pistici psychopat, kteryho postihla valka. Jake Gyllenhal jako vzdy perfektni a ta bublina kolem Portman me porad nechyta. Tri, tri a pul. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než sem se rozhoupal k tomu, jestli si nejdřív pustit původní dánskou vezi a nebo tenhle remake, oboje má super hodnocení i dobrý herce, ale přece jenom tady hraje Natalie Portman, takže sem šel do amícký verze a nemyslim, že jsem prohloupil, drama to je fakt výborný, Toby Maguire s Gyllenhaalem skvělý a takový řek bych už herecky i vizuálně vyspělí, ale chyba tohohle filmu je podle mě v tom, že to co Maguire zažije v Afghánistánu divák vidí hned jak se to děje, neni žádný postupný odhalování, ani flashbacky, co se stalo, celej příběh pak v druhý půlce ztrácí sílu a jediná záchrana je pak excelentní, dramatickej a vyhecovanej konec. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s kvalitním příběhem, "Bratři" mi ho nabídli. Nejedná se ani tak o originální příběh, který vyrazí dech. Milostné trojúhelníky nejsou nic zvláštního, tento se milostným ani nazvat nemůže. Je ale tak dobře natočený, že nedostatek originality neřeším. Režisér netlačil na pilu, celý děj se proto nese v poklidném a téměř pohodovém tempu, které na pár minut roztrhne až zajetí v Afghánistánu a závěrečných patnáct minut. Gyllenhaal má charisma a v tomto filmu mě bavil hlavně on. Maguire se snažil, občas mi přišel nepřesvědčivý a nehodící se do role mariňáka, o chvilku déle se mi líbil, každopádně slušný výkon podpořený totální ztrátou tělesné hmotnosti. Portman hrála svojí klasiku. Zajímavé rozhodně je, že ať se zde objeví jakákoliv herečka (i v té nejmenší roličce), je velmi pohledná, což se zase tak často nevidí. Pro ty, kdo viděli dánské bratry, byla tohle převařená omáčka hozená do jiného sáčku, ale s mnohem větším ziskem. Já je neviděl a proto nemohu posoudit, který z těchto dvou udělal stejnou věc lépe. Každopádně, Brothers se zařadil mezi to nejlepší, co jsem letos zatím viděl. 90% 30.01. 2010 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NOBODY CAN REALLY BE TRAINED TO WATCH SOMEONE DIE." ----------- Najhorším aspektom celého filmu bolo práve to najdôležitejšie - Toby Maguire. Jeho výzor sa hodí skôr na roly pohodových dobrákov. Ani drsný účes a tvrdý pohľad na tom nič nemení. A možno práve o to tu ide. Že takúto nepríjemnú diagnózu dostane ktokoľvek. Aj z ružového zajačika na baterky Duracell sa môže stať nebezpečný jedinec. PTSD som intenzívnejšie prežíval v Man Down, i keď celkové spracovanie fandí v prospech dvoch bratov. Záver prišiel moc rýchlo. V podstate to, čo sa má diať, sa deje až po hodine, preto nie je dôvod čudovať sa, že zvyšných 40 minút sa zdá byť nedostačujúcich. Nehovorím to tak často, ale naozaj by to chcelo dlhšiu stopáž a hlavne smerodajné finále. Tieto otvorené ukončenia mi už lezú krkom. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 28,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,5 mil. (NIRO)
  • Kvůli své roli musel Tobey Maguire (Sam Cahill) výrazně zhubnout. Během pěti týdnů shodil přibližně devět kilo a dostal se (při výšce 175 cm) až na váhu 65 kg. (greetchen)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno