Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

originalni, zabavny a poutavy serial se sympatickymi postavami, ktere jsem bohuzel zacala opravdu milovat az na konci (napriklad upir nerd byl super, se zbytkem mohli vytvorit nejaky upirsky tym :D). — hned jsem si na tom vytvorila zavislost; v letech 2005-2010 proste umeli natacet serialy (dexter, mentalista, skins, breaking bad,..). — je hodne velka skoda, ze to takhle rychle ukoncili :( jinak uzasny!!! ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Chytře a netradičně namixovaný žánrový (upírský) seriál, který má pro mě neskutečné kouzlo. Hlavní plus vidím v tom, že mě žádná postava nelezla na nervy, což se občas u podobných dílek stává. Pro mě je hlavní hrdina kladný tak akorát, žádný přeslazený chlapeček, ale muž, který se snaží žít s tím, co ho potkalo. Mám pár oblíbených dílů, ale i jako celek vše funguje výborně. Škoda, že vše skončilo tak náhle. Jedna série je na takto povedeně rozjetý seriál opravdu málo. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Zaujiímavá upírska kriminálka, ktorá zatiaľ(videl som ešte len 5 častí) dopláca na jednotvárnosť. V každej časti sa rieši iný prípad a chýba nejaká silnejšia ústredná dejová línia, ktorá by to spojila do jedného celku(no možno sa to ešte zmení v zostávajúcich 11-tich častiach). Akcia je spracovaná na to, že je to seriál, nadpriemerne. Ale od Joela Silvera som po skvelej Veronice Mars čakal niečo lepšie. A asi sa skoro nedočkám, lebo Moonlight je po prvej sérii zrušený(napriek tomu, že si v sledovanosti viedol celkom dobre). ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pomalý začátek, relativně nadprůměrný konec a hlavně další nadějný produkt televizní tvorby, kterému studio zatnulo tipec hned po první řadě. Co silně vadí je fakt, že Moonlight kopíruje kde se dá (Angel, Buffy) a díky tomu je dobrá polovina dílů až ostudně předvídatelná. Je to sice zamaskováno stylovými vychytávkami ohledně zobrazení upírské společnosti a podařeným hudebním podtextem, ale jakmile dokáži odhadnout dialogy minutu dopředu, tak je něco špatně. Romantické linky mezi ústředními postavami se navíc až podezřele často blíží k tomu nejbanálnějšímu kýči. Těch dvanáct hodin ve společnosti charismatického Mick St. Johna a ucházející Beth Turner beru jako příjemné zpestření života, ale celkově po tomto seriálu nijak truchlit nebudu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu hodně nápadité case-of-the-week zápletky postupně trochu slábnou, ale je fajn, že se prakticky výhradně točí okolo hlavních postav a tahle osobní zainteresovanost dodává seriálu něco navíc. Protože právě v hlavních charakterech je ta největší síla Moonlight. Jen těžko bych si dokázal představit pro '07 typičtější seriálový styl. Žlutý filtr, klipovitý střih, emo rock fláky na konci každého dílu, spíše epizodické zápletky a na pozadí se pomalu odvíjející ústřední love story. Podobných seriálů vzniklo a vzniká stále mnoho, ale jen málokterý se dokáže vymanit z vod průměrnosti. Moonlight má velkou výhodu v příjemných postavách s funkční chemií a poměrně chytrém writingu, takže mě absence minimálně alespoň ještě jedné série docela mrzí. Na druhou stranu je i přes mnohá otevřená vrátka seriál finální scénou dostatečně uzavřený a uspokojivě vypointovaný. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)
  • Na začátku roku 2008 seriál vyhrál People's Choice Award v kategorii Nejoblíbenější nové TV drama. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama