Reklama

Reklama

Smrtící zbraň

Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem. Keď to takto pôjde ďalej, tak Seagal bude musieť za pozretie jeho filmu rozdávať medaile. Film je klasika z rokov osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych, odvtedy sa nikam nepohol. Akurát tak stlstol, zlenivel a namiesto hrania sa začal prechádzať s jedným jediným zamrznutým (nepoužíva botox?) výrazom na tvári a vychádzkovým krokom pripomínajúcim bojovníka suma po mozgovej mŕtvici. Dejovo je to typické klišé Seagalovského typu. On hrdina, trpiaci po nespravodlivom prepustení z polície, moralizuje a chodí po meste kde zjednáva na zákazku spravodlivosť guľkou do hlavy. Popritom sa príde na to, že jeho prípad súvisí s jeho prácou a tak to samozrejme dá na konci do cajgu. Záporák je nesympatická krivá držka pripomínajúca Buba z Forresta Gumpa (ale Buba bol krajší a stokrát sympatickejší). Ostatní herci vypadajú akoby ich vytiahli niekde z televíznej žumpy kde hnili 30 rokov. Kde sú tie časy, keď hrával s Trejom, Tommy Lee Jonesom, Crainom...? Asi sa už každý normálny herec bojí, že by sa pri Seagalovi a jeho filme mohol skompromitovať. A právom. Svetlou výnimkou je Machete (2010), ale tam hral našťastie iba druhé husle a celkom netradične rolu záporáka. Jediné čo sa z filmu dozvieme je to, že byť kňazom je rizikové povolanie (skoro v každej Seagalovke si to zlízne aj kňaz), že Seagal má rád bolesť (udržiava ho pri živote), že nevie hrať Texas Holdem, že je katolík, a že má veľkého vtáka. Jedno je isté, Seagal pozdvihol trápnosť na novú úroveň, kde sa už stáva celkom zábavnou. Napríklad v scénke, kde policajti v aute prenasledujú a špehujú Seagala, ktorý sa prechádza svojim vychádzkovým krokom po meste (3 km/h), pričom sú mu za zadkom tak 10 metrov a tvária sa hrozne nenápadne :). Preto tie 2*. 30/100 ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Seagal sa snaží prepašovať nejaké herectvo do filmu. Nie je to boh vie čo ale filmu to prospeje. Akcia na pomery obstojná. Súboje ujdú (samozrejme ujdú na pomery v akých sa nachádzala filmová kariera a telesná schránka božského Stevena). Škoda, že nieketoré prestrelky už prestrelili mieru únosnosti. Poteší aj účasť Lanca Hendriksona a najlepšia hudba akú kedy novodobé seagalovky mali. 65% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Seagal skvěle pokračuje v sestupné tendenci, tentokrat mu ale konkuruje henriksen kterýho mám sice raději ale nechápu proč se pustil i do tohohle, příběh je jako vždy vykrádačka milionu dalších akčňáků, a celý to strašně pomalu utíká, malá role Ryanové potěšila, ale prostě to nemá moc dobrých světlých stránek, prostě pro mě lehký podprůměr, chtělo by to lepší roli pro Seagala. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, ano!! Seagal je v soubojích vidět úplně celej!!! Fanfáry?? Samozřejmě, určitě jsou zasloužený!! Ale abych hned vše uvedl na pravou míru, hodnotim třema hvězdičkama jenom proto...protože se jedná po několika letech o film, kde mouřim pouze oko nad šíleným scénářem ( rozumněj žádným ), dobře ještě pár ( proboha několik ) technických chyb je k vidění, ale za to může mizernej rozpočet a také proto, že se pořád pohybujeme na prahu céčkové produkce, s béčkovo-áčkovou produkcí film nesnese sebemenší rovnocenné hodnocení!! Steven Seagal konečně vypadá dobře, samozřejmě musí mít adekvátní oblečení...charizma pořád má parchant jeden aikidovskej!! V poslední řadě pochválim režiséra, který má zřejmě nakoukáno množství akčních filmů a tak tento výtvor má slušný look v akčních scénách, závěrečná akce dokonce je chvílema velmi, velmi povedená!!...Jednou větou: Pokud mám srovnat poslední film JCVD a SS, vítězem se jednoznačně stává Steven Seagal!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, že čím více náš mistr Seagal stárne a točí totální hovadiny, sem tam k nám proskočí i celkem koukatelný snímek. Tento snímek vděčí za svůj seagalovský nadstandart především slušnému režisérovi, zajímavé kameře, výborné hudbě, kvalitnímu zvuku a opětovně podařenému dabingu. Seagalovky jsou totiž jeden z mála typů filmů, které v originále jsou otřesné, zatímco dabing hlavně díky výtečnému hlasu Jiřího Štěpničky povyšuje film o stupeň. Seagal v roli stárnoucího policisty, kterého vyhodili kvůli finančním machinacím, se utápí v alkoholu a dluzích za gamblerství, když tu přijde nabídka od samozvaného dárce spravedlnosti (hodně zestárlý Lance Henriksen, ale je fajn ho po delší době vidět na obrazovce). Seagal se tak stává nájemným zabijákem a vše je OK až do doby, kdy ho další terč neodvratně spojí se svou minulostí, rodinou a kamarádem, který ale asi nebude až zas tak čistý, jak se původně zdálo. Seagal nám v celé své kráse předvede, že bojové umění stále umí, automobilové honičky jsou také slušné, ty střílecí scény jsou už přeci jen směšné, no ale budiž. Atmosféra filmu je totiž velmi dobrá, postavy jsou uvěřitelné a tak poprvé od Bestie si dovolím tvrdit, že si tuhle slušnou seagalovku můžete i koupit. Hudba: Gerald Brunskill ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)
  • Natáčeno ve městě Bridgeport v americkém státě Connecticut. (ssfan)
  • Scéna, ve které Matt (Steven Seagal) zapálí projektilem zápalky, je reálná. Dokonce sám Steven Seagal tento malý trik prý dokáže, ostatně se ho rozhodl předvést již v pořadu Steven Seagal – Muž zákona (od r. 2009). Zde se mu zapálení ovšem nepovedlo, jelikož došlo k odstřelení hlavičky zápalky. Vzhledem k tomu, že pořad není o zapalování zápalek, pokus se uskutečnil pouze jednou a bez přípravy. (darebak)

Reklama

Reklama