Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ak by to bolo sucastou x- tej sezony serialu, bol by to jednoznacne jeden z priemernych dielov serie. Vzdy ma zaujimalo osobne - citove puto medzi nasimi agentmi, preto po tejto linii mi ta civilnost az intimnost filmu nevadila. Nosna kostra pribehu - samotny pripad, je vsak s danou stopazou neunostne natahovane nieco, co nemalo sancu a mam pocit ze ani nechcelo byt nieco viac. A vobec sa nedivim tomu marketingovemu tichu okolo filmu - pretoze tato sed sa zaujimavo asi ani predat neda. Na jedno pozretie obstojny thriller, repete vsak nehrozi. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Průměrnější epizoda, kterou někdo bohužel natáhnul na dvojnásobnou délku. Zápletka překvapivě drží pozornost hodně dlouho, vyústění je bohužel takové nijaké a dost do prázdna. Nostalgická linka zpočátku fungující, po stém zopakování něčeho na způsob: "Sakra Muldere, uvědom si, že tohle už je všechno za náma, teď jsme jenom civilové, kapiš?" už ale spíše otravná. Pochvala Carterovi za překvapivě hodně dynamickou a divokou režii a na druhou stranu pohlavek Carterovi za scénář, stavějící až moc na náhodách a řešící několik situací nečekaným skokem jinam a dost nelogickým nedokončením (například honička na stavbě). Pak ještě nemůžu nezmínit Marka Snowa, který zase jednou válí a složil jeden z nejlepších soundtracků roku, ale to je z toho zásadnějšího asi všechno. Suma sumárum, na jedno podívání slušné, pro fanoušky (mezi které se počítám) ucházející, ale podruhé už mě v kině asi nikdo neuvidí. Film tak možná bude překvapivě víc fungovat pro naprosto nezaujaté diváky, kterým nabídne docela povedenou a trošku drsnější detektivku. Toť vše a slabounká šedesátka, která si odřela obě uši až na chrupavky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku jde o tuctovou kriminálku, bez nějakého znatelnějšího nádechu mysteriózna. Pravda, krimi trochu drsnější a rozhodně napínavou, leč nepříliš nápaditou. Problém filmu je navíc v tom, že divák neznalý seriálu vůbec nebude tušit, která bije, pokud jde o vztah Muldera a Scullyové a jejich partnerské problémy tak budou takového diváka míjet a spíše nudit. Jako samostatný film to příliš nefunguje, fanoušci Akt X, těšící se na nějaké "paranormální jevy", budou vydatně zklamáni a spokojeni tak mohou být jen ti, kteří se vyžívají ve vývoji vztahu obou hlavních hrdinů. Natočené je to slušně, potřebné napětí se dostavilo, ale po scenáristické stránce žádný zázrak. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno