Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zamotaný mnohouholník vzťahov, kde sa film začína aj končí v podstate samovraždou, či už dokonanou alebo nie, to sa divák dozvie až v priebehu. Príde aj tehotenstvo, nevera, potrat či závislosť na drogách. Akoby všetko v jednom, no ale Gwyneth by bola fakt krásna narkomanka, mohli ju trochu viac dogabať. Príbeh Phoenixovej postavy je tak trocha zvláštny. Si s nikým, s kým nechceš až tak byť, lebo túžiš po inej. A keď tú inú dosiahneš a ona sa na teba aj tak vyserie, tak ti je dobrá aj tá predtým. Také chlapské. A nič obdivuhodné. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Další film, nad jehož procenty mi přestává rozum stát.. Pro mě je to úžasný snímek se zajímavým dějem, výborným obsazením a skvělým zpracováním i scénářem. Ani na chvíli jsem se nenudila a byla jsem zvědavá, jak to celé nakonec dopadne. Počiny hlavních postav mi nepřipadaly ani trochu nelogické, právě naopak - úplně jsem se s nimi sžila.. A kdokoliv cokoliv udělal, říkala jsem si, že chápu, proč to dělá.. Prostě úplně fantastický snímek.. Joaquin Phoenix mi dokázal, že místo na předních místech mé TOPky nemá jen tak pro nic za nic a že je to dokonalý herec, který dokáže svoji roli perfektně procítit a ponořit se do ní tak, že mu věřím každé slovo a každou slzu.. Překvapila mě Gwyneth Paltrow, konečně jsem ji přestala vnímat jako jednu z těch "blondýn šoubyznysu".. I Vinessa Shaw se mi opravdu hodně líbila, byla milá a krásná! Celý film je tak úžasně zpracovaný, romantický, vzrušující, dojemný.. Má úplně všechno a myslím, že to prostě nemohlo dopadnout lépe! :) ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Moc sympatický snímek, kde mě Phoenix přesvědčil o svém hereckém umu. (Škoda, že se už Joaquinovi do natáčení dalších filmů nechce). Gwyneth a Vinessa byly nádherné a role jim krásně sedly. Přiznám se, že jsem Vinessu Shaw viděl prvně a moc se mi líbila - působila velice příjemně a přirozeně. (Nejspíš vyhledám její další filmy :)) Každopádně se jedná o zdařilé drama, které se nese v takovém poklidném tempu. Zkrátka nic náročného. Ale i takové filmy lidé často s chutí vyhledávají. 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Navzdory sehranému tandemu James Gray a Joaquin Phoenix jsem toho od filmu s názvem Milenci moc nečekal. Nutnost volit mezi Vinessou Shaw a Gwyneth Paltrow je opravdu ďábelská! :) Jenže tenhle film má inteligentnější scénář, než bývá v žánru romantických dramat zvykem. Zejména hlavní postavy se chovají jako skuteční lidé – a dvě z nich jsou v takovém psychickém stavu, že ani nemohou být předvídatelné. Ale navzdory všem kráskám (i Isabella Rossellini v roli hrdinovy matky do této množiny stále patří), je to zejména v úvodu zmíněná dvojice, díky níž je ten film tak dobrý. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Perfektní práce s atmosférou, výborná chemie mezi herci a v podstatě nevím, co bych vytkl. Snad jen pár situací, které si trochu nahrávají (hlavně ke konci; rozhovor s matkou na schodišti, příliš rychlý zvrat ve finále). Ale film mi vyloženě sedl, soucítil jsem s hrdiny a Phoenixovi uvěřil naprosto vše. James Gray se dříve nebo později zařadí mezi taková jména jako Scorsese či Allen. Moc dobré. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)
  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)

Reklama

Reklama