Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Everything different scares them. Nemá to animaci jako Pixarovky. Nemá to příběh plný morálních zásad jako Dreamworks. A i přes to všechno působí Terra velmi originálně a nebál bych se ji komukoliv doporučit. Velmi vydařená žánrovka! ------- Podoba s Avatarem je na místě, že by James pokukoval po inspiraci ? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co Terra lehce ztrácí méně detailní animací, to dohání příběhem a scénářem, který je na poměry amerických animovaných filmů rozhodnější nadstandardní. Žádná infantilní blbinka pro děti se tentokrát nekoná, Terra se překvapivě bere naprosto vážně a ačkoli příběh zas tak originální není, jeho podání se opravdu povedlo. I po umělecké stránce to není další rutinní animák, ale solidní špetka fantazie a nových myšlenek je tu znát. Do toho fakt nádherná hudba a akce jak ze Star Wars. Závěr je sice dost zidealizovaný a těžko reálný, ale happy end by asi ani jinak udělat nešel. Morální poselství to má a rozhodně nejen pro ty nejmenší. I když pro ty to kvůli absenci humoru a trošce (decentního, pořád je to dětský animák) násilí taky tak úplně není. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animované, akční, sci-fi, svižné, nápadité, nadčasové. Hezké animace, hezký zvuk, hezké postavičky, nová země, obyvatelé, rostliny a zvířata. Příběh o hledání nové země k životu pro lidský druh, který si svojí Zemi zničil. Postava generála Hemmera zastupovala všechny s myšlenkou nadřazení lidské rasy celému vesmíru. Co se týče filmu samotného byl jednoduše podán, podtržen svižnou hudbou, velkým leteckým bojem na konci a samozřejmě také nechyběl ani šťastný konec a bohužel i nějaké ty oběti. Film pro celou rodinu, kdy nebudete mít šanci usnout. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tématická podobnost s Avatarem posílá Bitvu o planetu Terra nutně do srovnávacího testu, v němž sice prohraje, ale jen o prsa vietnamské dívky. V její prospěch hraje originalita (byla dříve než Avatar), větší zaměření na mladší diváky (tím nemyslím nutně zrovna malé děti), geniální stopáž (jak dokázali vměstnat vše podstatné do hodiny a čtvrt?) a dost možná i fakt, že si tou méně reálnou animací nehraje na nic, na co ve skutečnosti nemá. Příběh o tom, že žádná válka není nevyhnutelná mě opravdu hodně zaujal a oslovil, dobře se na to dívalo a hezky to znělo, takže v součtu poctivých 90%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakási kopírace všeho možného v docela nudné zábavě z příšerným hudebním doprovodem. CITÁT . My jsme lidé, oni jsou cizí druh. Ve scénáři mi vadí, že zase vládnou zelené mozky, vždy, když tam jsou jde vše do kopru. Může už konečně někdo natočit pěkné sci - fi bez vojáků ? V tom filmu jsou používány vynálezy, které by v jakékoliv primitivní společnosti logicky ani neexistovaly, na tož aby vůbec fungovaly. A už vůbec nesnáším, když dáváme mimozemšťanům lidské vlastnosti - jak odporné. Všichni pak chtějí jenom válčit a válčit. Jděte do prdele z válkami, tu naší poslední si připomínáme už šedesát pět let a ještě nám to nestačí. A otázka k filmu. To si se svýma schopnostma nemůžou najít nějakou jinou planetu ? Třeba neobydlenou ? Vždycky jsem se chtěl u filmu bavit a možná získat nějaké ponaučení - ale zde to nehrozí. Dvě hvězdy, převážně za 3D. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama