Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

melloun 

všechny recenze uživatele

Tak nějak vždycky fandím těm zlodějům, aby se jim to povedlo. Zde mi trvalo mnohem déle dostat se do jejich kůže a být s nimi v jednom autobuse plném zlata. Nakonec se mi to podařilo. Charlie Croker (Michael Caine) mi přece jen nepřišel jako takový obvyklý sympaťák, na jakého jsme zvyklí z jiných zlodějských filmů. I to je možná důvodem, proč se na Italian Job podívat. Škoda jen tak nečekaně useklého konce. Zřejmě bylo počítáno s natáčením pokračování. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Užít si tenhle film lze pouze za předpokladu, že je člověk vybaven notnou dávkou nadhledu, v opačném případě by těžko akceptoval, že mafiáni vypadají jako banda šašků se stejnokroji a buřinkami, nemaje nic jiného na práci, než stát daleko v horách u silnice, že lze policajty "vyřadit z provozu" jednou ranou do zad, že obyčejné prkno jako závora ustojí opakovaný náraz nákladního vozu atd. Navíc mi příliš neseděl ten suchý britský humor a co bych vyčetl režisérovi nejvíce je to, že se zcela vykašlal na charakterizaci postav, takže mi nebylo dopřáno blíže se seznámit s hlavními postavami a aspoň trochu se s jejich osudy sžít. Díky aspoň za tu skvělou honičku v závěru a potlesk za poněkud bizarní, otevřený konec. ()

Reklama

Had6 

všechny recenze uživatele

Italian Job. To je jediná společná věc, která pojí tento film se svým mladším bratříčkem z roku 2003. Najdeme tu sice i Mini Coopery a nějaké to zlato, ale to je tak asi všechno. Pro mě to jsou naprosto rozdílné filmy, přičemž v tomto je o stupeň méně zábavy a děj neubíhá v nijak oslnivém tempu. Film je už přeci jen starší a jak už zde zaznělo, čas si na něm vybral svou daň. Závěrem bych chtěl pronést prosbu. Prosím, ničte ve filmech pouze auta stará a škaredá. Jaguar ani Aston Martin si to vážně nezaslouží a mně nebude potom do breku... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlieho parťáci v rámci příprav na akci vypadají, že procentuální šance jejího úspěchu je asi taková, jako že Benny Hill v přítomnosti macaté ženské nenasadí lascivní výraz. To znamená nula.. Caine se sice snaží, ale v tomto caper/heistu hrají hlavní roli namísto nevýrazných postav auta a to nejen proto, že když se kutálejí z alpských svahů, vypadají při tom líp než lidé. Koneckonců, trojice Mini Cooperů v barvách Union Jack, co se během „climactic chase“ prohánějí všude po Turíně jen ne po jeho silnicích, jsou toho důkazem. Závěr je doslovným cliffhangerem, hustý tím, jak neřeší hustotu zlata. Nicméně pozor! V rámci soutěže vyhlášené britskou Royal Society of Chemistry přišly vědecky podložené nápady, jak se z této prekérní situace do 30 minut a bez použití helikoptéry dostat. To asi bude to: „Hang on a minute lads, I've got a great idea..“ ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Na Italian Job je třeba koukat s velkým nadhledem nebo vypnout jakékoliv logické myšlení. Ve scénáři je totiž tolik "chyb", které jdou tak neuvěřitelně vidět, že jdou až za rámec tolerance (alepoň mé) a koncepce anglického humoru. Přesto - nápad to má výborný, Caine je taky úžasný a slavná/dobrá/nedobrá hodnička (i když je taky postavená na hlavu) mě bavila. Ono sledovat Mini Coopery v takových ujetých lokalitách ... Každopádné Italian Job není špatný, jen to chtělo možná ještě trochu dotáhnout. Hang on, lads; I've got a great idea. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy se Chariel Croker (Michael Caine) skrývá v byté své přítelkyně, je možné vidět na černobílých fotografiích coby výzdobě bytu Boba Dylana, Marlona Branda a Alexandra Dubčeka. (Dr. Hawkeye)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno