Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (583)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +pěkná řezačka a krvavá, hudba, řev, kamera, příběh -především ve tmě laděné do modra toho opravdu není moc vidět a tak se návštěva kina kvůli obrazu zdá býti zbytečná (jednoduše řečeno:mohlo to jít rovnou na DVD), jinak standartní a ničím vyjímečný film nepřekonávající předešlé díly/// A příběh pokačuje. Tentokrát pěkně od počátku na něž příběhově navazují předešlé dva díly. A protože jsem v kině byl i na nich, tak mi návštěva třetího dílu připadá jako samozřejmost, nebo chcete-li povinnost. I když důvodu věru mnoho není. Původní herecké obzasení tu až na výjimku v podobě Victora (Bill Nighy) není. Půvabnou sexy Selenu (Kate Beckinsale) nahradila celkem průměrná Soňa (Rhona Mitra-více jí to slušelo v Soudném dni) a po technické stránce jsme zůstali na stejném místě jako před pěti lety. Je sice pravdou, že souboje sou promakanější a šťavnatě krvavé a slušná akce se tu taky najde, ale za 1. je to potřetí to samé, za 2. první dva díky se odehravali v moderní době a tento se ještě více podobá "vlkodlačím" filmům, a to je žánr, který nevyhledávám a za 3. díky šikovně laděnému obrazu do studené modré barvy je kulový vidět a divák si to na plátně prostě neužije. Třetí Underworld není zklamání. To proto, že jsem od něj nic moc nečkal a taky jsem dostal jen to, nic víc./// Celkem 65%/// ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Chtělo by to salvu potlesků pro tvůrce, kteří z přibližně pěti minut vyprávění a flashbacků z jedničky dokázali udělat celý film. Do kterého, jaký div, nepřidali nic nového, co by dokázalo nastražit pozornost, snad jen kromě toho, že ve flashbacích v jedničce byla Sonja blond a tady je, SPOILER tmavovlasá. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Třetí díl není o nic lepší nebo horší než předešlé dva. Je jiný ato díky prostředí ve kterém se odehrává. Tím jsem byl nejvíce zasažen a uchvácem, brnění, kuše, meče, hrady to je moje. K představitelům nemám žádné výhrady, hrají dobře a uvěřitelně. Rhona sice není Kate a Kate zase není Rhona, obě jsou to půvabné a šarmantní upírky. Největší a nejlepší podívaná je ta řežba, kosička, mlátička, krvavá lázeň, půlení, čtvcrení, rozsekávání, odsekávání, nabodávaní a už nevím, co ještě xD Prostě parádní bitky, na ostří nože (spíše teda meče), bitky jsou efektní a celkem přehledně natočené. Příběh vyprávěn poutavě, film utekl jako voda, mohlo to být o něco delší. Je to klasická "bezmozková" efektní upíří režba z prostředí středověku? se špetkou té romantiky:) Krásný začátek a zároveň konec trilogie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie mojej obľúbenej série nedopadlo najlepšie, ale mohla z toho byť aj väčšia fraška. Len Wiseman dohliadal na priebeh natáčania už len z postu producenta a film musel mať teda statočne na háku, keďže celý dej bol tak zmätený a nemožný, že robil neskutočnú hanbu prvým dvom častiam. Záporák Bill Nighy ostal sám v poli, pretože ani Mitra ani Sheen nepredviedli to, čo som od nich očakával a samotného Nighyho to muselo neskutočne frustrovať, keďže mu z toho neraz zmodraveli oči. Samotným tvorcom potom už nezostávalo nič iné, len vsadiť na opačnú kartu, prihodiť viac brutalít, sťatých hláv, vysatej krvi, aby aspon ako-tak zaplátali tie hrozné diery, ktoré sa im podarilo zaplátať asi tak, ako našim cestárom tie naše na cestách po zime. Slabšie tri hviezdičky, vydreté, ošúchané, nezaslúžené. 55%. ()

Artran odpad!

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma Wiesmanovým filmům, které přes nezastíranou béčkovou prvoplánovost hlavní dějové linie a eklektičnost mnohých detailů dokáží vyvolat pocit určitého kompaktního fikčního celku, ve kterém se potenciálně mohou líhnout další příběhy a který má dostatečný šarm, aby vzbudil jistý, byť jen prchavý, zájem, je Tautopoulosův prequel monotónní a řemeslně stupidní zbytečnost, kde se režisérská impotence vyjevuje o to více, že divák zná díky pokračováním rozuzlení a zažívá tedy pocit, jako by mu někdo strčil hlavu pod vodu a on, dusíce se po dobu devadesáti minut, uzřel v okamžiku nadechnutí v záblesku osudově nutný konec, který ukončí jeho makabrózní utrpení. Točit prequely je tuze, tuze nevděčné... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno