Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (583)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se jedná o možná zajímavější díl než předchozí dva. A i tempo je mnohem lepší, hlavně tedy díky faktu, že to má bez titulků 80 minut, což je pro podobné béčko dar z nebes. Velkým plusem je příběh, který je nejlepší. Dále pak absence Speedmana a naopak velká role pro Michaela Sheena, který se ukázal být nejlepším hercem, který se v sérii kdy mihnul. "To je teprve začátek" na konci prostě muselo zaznít. 55% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nadějný start, smutný konec. Úvodní honička s vlkodlaky má docela zajímavou atmosféru naivních strašidelných pohádek. Ale je to jen nenaplněný příslib. Nový Underworld bohužel není ani nařachaným béčkem, ani poutavý rozvíjením mytologie. Tatopoulos má sice k ruce slušné herce (ne, nemyslím tím Rhonu, která je ještě horší než Kate), jenže těžo brát jejich "antický" souboj vážně, když v nich hrají prim modré kontaktní čočky a směšná parta topmodelek v kožených oblečcích. Akce je škoda, protože pár záblesků se urodilo. Těžko pak pochopit, proč se ve většině bitek jede systémem "střihnu to pětkrát za sekundu a pak z těch efektních propršených vizuálů snad něco vypadne". Promarněná šance, ze které mohl lepší rejža vymáčknout zábavnou fantasy jednohubku. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|62%| Třetí Underworld. Avšak dějem se nám to posune o dost nazpět. Toho jsem se právě obával. K této sérii jsem se teprve nyní dostal. První díl mě bavil, nebyla to žádná extra pecka, ale trochu mi to Bladea a i RE připomnělo – to se cení. Dvojka byla slabší a právě tahle trojka je asi tak na tom podobně, možná o něco lépe. Děj je tu opravdu prostý, není na rozdíl od druhého filmu těžko stravitelný, ale to není také všechno. Čekal jsem ke konci aspoň nějaké to rozuzlení či lepší a dramatičtější finále. Krom toho mi tu zde chyběla Kate Beckinsale. I tak nehodlám nic víc kritizovat. Akce byla dobře natočená, postavy mě celkem bavili, prostě taková nenáročná zábavná jednohubka. Hudba byla ok. U dvojky mě mrzelo, že to šlo kvalitou trochu dolů, když mě první snímek zaujal. Zde mě to moc netrápilo. I dějem se to posunulo skoro na začátek. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vyloženě z toho čumí propálený potenciál. Středověká stylizace byla cool už v prologu dvojky a natažená na celovečerní stopáž má rozhodně co nabídnout. Navíc se třetímu dílu evidentně dostalo i slušné dávky peněz, tudíž kulisy nevypadají úplně papundeklově (studiem páchnoucí les je jiná liga) a triky se dají v pohodě snést. To je z "kladů" asi všechno. Tatopoulos je totiž strašný dřevo a když režíruje sebekratší stupidní dialog, je to jednoduše k smíchu, vyleštěné kontaktní čočky jsou na vykašlání bránice a ze řetězu utržený střih je vysloveně na facku, jak pro pana režiséra, tak především pro zkouřeného střihače, který zazdil i to poslední, čím byl Underworld vždy trochu zábavný. Wiseman měl - když už nic jiného - cit pro dynamiku a jakmile se chopil akčních otěží, lítal adrenalin vzduchem. Tatopoulos připomíná leda snaživého žáka po obrně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak z těch tří dílů je tento jednoznačně nejlepší. Příběhem i akcí. Meče jsou trošku jiný šálek kávy než střelné zbraně, které stejně nikomu neubližují. V tomto filmu pěkně lítají ruce, nohy, hlavy a další části Lycanských těl. A konec je konečně docela slušný. Takže z mé strany panuje převážně překvapení a spokojenost. 2* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)
  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama