Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (583)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nadějný start, smutný konec. Úvodní honička s vlkodlaky má docela zajímavou atmosféru naivních strašidelných pohádek. Ale je to jen nenaplněný příslib. Nový Underworld bohužel není ani nařachaným béčkem, ani poutavý rozvíjením mytologie. Tatopoulos má sice k ruce slušné herce (ne, nemyslím tím Rhonu, která je ještě horší než Kate), jenže těžo brát jejich "antický" souboj vážně, když v nich hrají prim modré kontaktní čočky a směšná parta topmodelek v kožených oblečcích. Akce je škoda, protože pár záblesků se urodilo. Těžko pak pochopit, proč se ve většině bitek jede systémem "střihnu to pětkrát za sekundu a pak z těch efektních propršených vizuálů snad něco vypadne". Promarněná šance, ze které mohl lepší rejža vymáčknout zábavnou fantasy jednohubku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie mojej obľúbenej série nedopadlo najlepšie, ale mohla z toho byť aj väčšia fraška. Len Wiseman dohliadal na priebeh natáčania už len z postu producenta a film musel mať teda statočne na háku, keďže celý dej bol tak zmätený a nemožný, že robil neskutočnú hanbu prvým dvom častiam. Záporák Bill Nighy ostal sám v poli, pretože ani Mitra ani Sheen nepredviedli to, čo som od nich očakával a samotného Nighyho to muselo neskutočne frustrovať, keďže mu z toho neraz zmodraveli oči. Samotným tvorcom potom už nezostávalo nič iné, len vsadiť na opačnú kartu, prihodiť viac brutalít, sťatých hláv, vysatej krvi, aby aspon ako-tak zaplátali tie hrozné diery, ktoré sa im podarilo zaplátať asi tak, ako našim cestárom tie naše na cestách po zime. Slabšie tri hviezdičky, vydreté, ošúchané, nezaslúžené. 55%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Túto sériu mám rád. Komu neučarovala, RISE OF THE LYCANS to určite nezmení. Zmena režiséra nie je vôbec badateľná čo má za následok zrejme prenesenie deja do minulosti. Moderné strelné hračky nahradili hračky zastaralé ale na tú dobu samozrejme hi-tech, sadomaso oblečky ostali, návrat postáv z jednotky a dvojky tiež potešil ako i nájazd lycantov na upíriu pevnosť, len to nevyužitie potenciálu Rhoni dosť zamrzí, hlavne po jej skvelej „one woman show“ v DOOMSDAYi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|62%| Třetí Underworld. Avšak dějem se nám to posune o dost nazpět. Toho jsem se právě obával. K této sérii jsem se teprve nyní dostal. První díl mě bavil, nebyla to žádná extra pecka, ale trochu mi to Bladea a i RE připomnělo – to se cení. Dvojka byla slabší a právě tahle trojka je asi tak na tom podobně, možná o něco lépe. Děj je tu opravdu prostý, není na rozdíl od druhého filmu těžko stravitelný, ale to není také všechno. Čekal jsem ke konci aspoň nějaké to rozuzlení či lepší a dramatičtější finále. Krom toho mi tu zde chyběla Kate Beckinsale. I tak nehodlám nic víc kritizovat. Akce byla dobře natočená, postavy mě celkem bavili, prostě taková nenáročná zábavná jednohubka. Hudba byla ok. U dvojky mě mrzelo, že to šlo kvalitou trochu dolů, když mě první snímek zaujal. Zde mě to moc netrápilo. I dějem se to posunulo skoro na začátek. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Průměr. Love story i celá zápletka kolem vzpoury Lycanů moc nefunguje, na třetím Underworldu je ale patrná určitá tvůrčí snaha neupadat do čiré debility a neproměnit sérii v totální béčko. Zkrátka a dobře, tenhle Underworld se drží těsně nad vodou i kvůli nečekaně navýšenému rozpočtu, jež se projevil na technické stránce a Billu Nighymu, který špatně hrát neumí... 50% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama