Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém: sakra, je to fantasy! Druhotný problém: nudná fantasy. Keď si spomeniem, ako v jednom jedinom diele dokázal SOUTH PARK omnoho lepšie sparodovať PÁNA PRSTEŇOV, je to o to slabšie. Navyše som nedávno videl diel Futuramy, kde v jednom jedinom diele využili Minority Report, Trona i Avatara, a bolo to skvelé. Toto je zbytočne naťahované, doslovné a málo vtipné... A ani stopa po Enderovej hre... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už ten začátek s odkazem na Žlutou ponorku, mě, jakožto Beatlofila, patřičně naladil, no a poté je to jedna velká jízda, skoro až na vlastní nebezpečí, protože bolest bránice býti po chvilce zaručena. Škoda jen, že když je to Benderova hra, je tam tahle úpe nejvíc nejlepší postavička až moc málo. No a parodie na LOTRa už to prostě zabila, kostišška :-)) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Super, spolehlive zatim nejlepsi kousek ze sfery filmove Futuramy. Je to snad vubec poprve, co se ve filmu blyskla fantasticka forma tvurcu, ktera pravidelne zdobila serial, bohuzel to ale vydrzelo jen prvni tretinu. Pak se tam neco zvrtlo a zapadlo to na uroven predchozich filmu, uprostred to dokonce propadlo i kousek pod ni. Nakonec ale prislo relativni osvobozeni a castecna satisfakce v podani fantasy sveta a lotr parodie. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně dva filmy v jednom, jen velmi volně propojené hrou Dungeons a Dragons a kostkou. První část byla mírně psychedelická, ale zábavná, druhá je v podstatě parodií na Pána prstenů, ale takovou nezáživnou - navíc je člověk z první půlky už naladěn na jiný styl humoru i vedení příběhu. Hlášky jsou sice dobré, ale některé scény, třeba s těmi třemi blbými bratry, už se časem opakují, a nejsou tedy až tak vtipné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To není hazard. Hrajeme tu Dračí doupě!!.......Bendrova fantazie se ještě neprojevila. CITÁT - Nemožné je pouze nesmysl. Co se to děje? A proč mě tohle tak vzrušuje?.... Jedna dobrá hláška za druhou. Seriál jsem nikdy neviděl, ale tohle je prostě super. CITÁT - Padejte z mýho močálu, fakani!!!!!........... DIALOG: Co ještě můžeme zabít? Není támhleto Hobit? Ne, není ten by měl větší pytlík............... Scéna v jeskyní "Beznaděje" je brutální a krvavá. CITÁT - Tak, teď už jsem umřel.............. A já u tohoto dílu umíral smíchy. Tohle je fakt brutus. CITÁT - Už mě zabila před chvilkou, copak jsem sekaná?..........Nedělej ze mě sekanou!!!......... Parodie snad na vše možné. Například se tu parodije Pán prstenů, Robin Hood, Souboj Titánů a v neposlední řadě i legendární hra Dračí doupě. Já se královsky bavil. CITÁT - Všichni jí chtěějíí, všššichni chtěějííí získat koššštičku.......... Tady došlo asi k nějaké chybě. To je neuvěřitelné. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Samotný název filmu je parodií na knihu "Ender's Game" od Orsona Scotta Carda. (Matrinx)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)
  • E. Gary Gygax, tvůrce Dungeons and Dragons, zemřel v roce 2008. Film je věnován jeho památce a je rovněž uveden v titulcích, i když se ve filmu objeví pouze v sestřihu z jednoho z dílů Futuramy. (HellFire)

Reklama

Reklama