Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Že sem těch filmů neviděl zrovna málo a že se dneska točí i dobrý prasárny, ale tohle je bezpochyby nejbrutálnější film, který jsem kdy viděl, studnice přetékající násilím, krví a zlomenými kostmi. Nemyslete si ovšem, že těch 5 hvězdiček dávám za to násilí, tak šílený nejsem, ale tenhle příběh je prostě vyprávěn bezchybně. Trošku by sem upřesnil oficiální text českého distributora, který je zavádějící s tou Hooligans složkou, nic takového tu nečekejte. Část , kdy je náš "hrdina" zapleten ve fotbalových rvačkách tvoří ani ne 10% filmu, hlavní část je věnována britskému podsvětí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to atmosférou hodně podobné Football Factory - je to zčásti o anglických fotbalových chuligánech (tentokrát West Ham), je to násilné a naturalistické, má to výborný soundtrack (který od punku až po disco dokresluje běh doby ve filmu) a hrajou tam zčásti stejní herci. Pohled se tady víc soustředí na Carltonovu kriminální kariéru než na chuligánské začátky s West Hamem, což je pro film spíš dobře. Na rozdíl od Ritchieovského nebo třeba Tarantinovského pohledu na galerku, tady rozhodně aktéři nejsou zobrazeni jako vtipní, sympatičtí (či cokoli jiného pozitivního) - jsou to prostě agresivní, primitivní a křiví kriminálníci. Nebýt toho, že se po výborné první půlce film trochu rozdrobí do příběhů příliš mnoha postav - a přestane už sledovat jen Carltona - zvažoval bych pět kousků. Celkově je to velmi povedená ostrovní gangsterka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí, prachy, děvky a fet, hned se zdá lepší ten kulatý svět! Surový náhled do nelegálních aktivit i rodinného štěstí agresivních vymaštěnců, kteří dle předpokladů dřív nebo později sejdou tím, s čím zachází. Gilbey sází na syrovou neučesanou formu, ale ve druhé polovině (speciálně v „rašómonských“ chvílích brokovnicové popravy) se mu to dění v prostoru, kde je soucit známkou slabosti, nemile zadrhává. Stanice Millwall, ukončete výstup a nástup, kudly se otvírají.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebývale otevřená a brutální gangsterka na motivy skutečného života obávaného gangstera, který v 80. letech minulého století, udělal z Essexu nejhorší místo na Zemi. K plné spokojenosti chybí jen lepší herecké obsazení, které by nesázelo pouze na agresivní burany (i když to byl možná účel) a zkušenější režijní ruka, která by film nestavěla standardním způsobem od vzestupu po pád. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Hooligans, to jest sorta lidí, které ve filmu vždycky rád uvítám :) celý je to takový jedním slovem BRUTÁLNÍ. To se prostě musí vidět. Kariérní vzestup Carltona Leache je radost sledovat..hroznej dravec, kterej se z fotbalovýho chuligána dostane až do zajímavějších gangsterských kruhů...je to uvěřitelný, dobře natočený, obsazení je geniální a celej děj vrcholně zajímavej. Včele doporučuju :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)

Reklama

Reklama