Reklama

Reklama

VOD (1)

Jednou za sedm let se v náhodně vybraném městě koná „Turnaj zabijáků“: souboj na život a na smrt mezi třiceti špičkovými nájemnými vrahy z různých koutů světa. Poslední, kdo přežije, získá 10 miliónů dolarů. Titul jedničky ve svém oboru navíc otvírá cestu k prestižním zakázkám. Nepřetržitý přenos z jejich klání sleduje skrytou kamerou skupinka miliardářů, kteří si vsadili na vítěze. V drsném akčním thrilleru předvádí světová zabijácká elita to nejlepší ze všech možných disciplín. Turnaj zabijáků je nejen příběhem lásky, zrady a pomsty favoritů krvavého zápasu o přežití, ale také vykoupení. To když si konečně uvědomí, jakou má život cenu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

kingik 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Prestižní turnaj nejlepších zabíjáků se koná už podruhé a tentokrát ve Velké Británii. Nejlepších 30 elitních zabijáků se z různých důvodů tohoto turnaje zůčastní. Proč ne?! Na vítěze čeká slušná výhra a vítěz bere vše anebo taky vůbec nic. V duchu pravidla "zabij nebo zemři", které musí být bezezbytku naplněno, se bohatě střílí, kope a zabíjí. Mezi elitní společnost zabijáků se připlete jeden kněz (Robert Carlyle), co omylem spolkl sledovácí zařízení a co si rád přihne, ale vlastně ani nevíme proč chlastá. A propracovanost charakterů postav není vlastně ani tak důležitá a rozhodně nepatří ke kladům filmu, ale jde hlavně o vystřílené zásobníky, potoky krve a občas nějakou tu údernou hlášku z úst nelítostných vrahounů. Apropo, ne všichni jsou ale vzorově nelítostní a taková Kelly Hu by tuhle práci vzhledem k jejím projeveným citům nad jednou obětí vykonávat nemohla a obhájce titulu a současně největší favorit turnaje Ving Rhames prahnoucí po pomstě za svou mrtvou ženu asi měl působit sympatickým dojmem, ale jelikož se nijak extra herecky nevytáhl, všechnu smetanu slíznul naprosto chladnokrevný a vymaštěný zabiják v podání Iana Somerhaldera a kdykoliv se zjevil na scéně jsem měl pocit, že v tomhle filmu byla chyba, že nehrál hlavní roli, protože všechny dokonale herecky smázl a poté co ze scény zmizel nebylo kumu fandit a masakr ve striptýzovém baru mluví za vše. Turnaj zabijáků je velmi bizarní a solidní řežba s pořádnou porcí akce, říznou hudbou a dynamickým tempem. Mé hodnocení: 80% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po přečtení Isherwoodova komentu jsem měl sto chutí sebrat se, odjet do Anglie, najít Scotta Manna a malíkovou hranou pravé ruky mu rozsekat krční obratle. Po shlédnutí nikam nejedu, né že by to tedy stálo za ty dva roky čekání, ale zase takovej průser to není. Můžu hned teď jmenovat asi pět fakt dobrých (zapamatovatelných) momentů, přičemž záběr Rhamese odcházejícího vstříc městu, nad kterým se povalují bouřkové mraky, je opravdu výživný. Musím přiznat, že ona proklamovaná bitka Adkins vs Hu mě příliš nezaujala, alespoň jeden kop z kategorie pološílených tu chyběl. Znovu mě naopak velmi příjemně překvapil opičák Sebastien Foucan a jeho dynamické a obratné pronásledování policejního auta. Celé se to plácá v ukázkově béčkovém bahně, ze kterého se Mannovi podařilo vylovit tu a tam nějaký ten povedený okamžik. A taky Iana Somerhaldera. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// +Robert Carlyle, Kelly Hu a Ving Rhames, celkové dobré a příjemné obsazení, dobře napsané postavy, hodně vydařená akce, námět, kamera, hodně soubojů, hodně zabijáků -občas zbytečné vykecávání, škoda prostřihu ve kterém se 18 zabijáků zredukuje na 6, rovněž škoda, že další postavy nejsou ještě více ukázány a že tabulka soupeřů není přehlednější/// Co vám ten námět připomíná? Říkáte Battle Royale? A máte pravdu! Dlouho jsem čekal, než zase někoho napadne takovýto námět zfilmovat. Sice mi to částčně opět připomíná Death Rally nebo nedávno viděného Gamera. Ty filmy jsou si námětem hodně podobné, přesto se každý na látku dívá po svém. Tedy jinak. Turnaj zabijáků se odehrává v živé Britské metropoli, což je nejen nezvyk z hlediska prostředí, ale i z hlediska tvůrců, kteří kupodivu nejsou z USA jak je tomu u většiny filmů zvykem. Britská režie je tam trošku cítit. Ale to není podstatný, dějově je to aspoň jiné a méně předvídatelné. Herce jsem si vychutnával a souboje rovněž. A je opravdu dobře, že jich tu je víc než ve filmu Zabij, nebo budeš zabit, který je tomuto snímku určitě nejblíže. A jedna otázka na závěr: dočkáme se někdy remaku Battle Royale?/// Celkem 76%/// ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Turnaj zabijáků je další z filmů, které jsem kdysi ohodnotil a ještě před chvílí jsem se bál, že už si z něj nebudu moc pamatovat. Stačilo však pouze nahládnutí do skromné galerie a pár vzpomínek se mi vrátilo. Stále mi však není jasné, jak jsem tomuto filmu mohl kdysi dát 3*. Asi jsem uznával trošku jiná měřítka. A nebo jsem se přečichal toluenu. Jedno je jisté. Hodnocení nechám takové, jaké bylo uděleno. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Příjemný voraz na pozdní odpoledne po pracovním dnu. Žádné překvapení se nekoná, zkrátka film s mnohokrát opakující se myšlenkou ,,zabij, nebo budeš zabit,, tentokráte z prostředí města. Docela mě zde překvapil Robert Carlyle, kterého jsem tipoval na jednoho z maniaků, a on: prosím pěkně kladný hrdina, a ještě k tomu kněz. V celku slušný béčkový akčňák ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Ian Somerhalder a Kelly Hu, ktorí hrajú vo filme vrahov, si spolu zahrali upírov v seriáli Upírske denníky (od r. 2009). (misterz)
  • Náklaďní vůz, který Joshua Harlow (Ving Rhames) ukradne před strip klubem, je česká „Liazka“. Ve scéně, kdy jde Lai Lai (ZhenKelly Hu) do hotelu, pak cestu přejede Škoda Fabia. (Schlumpf)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama