Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (764)

Gimp 

všechny recenze uživatele

Jako celek to nefunguje (jedinej náznak dějový kontinuity je to s kočkou, všimli jste si?) ale pár scén je prostě bomba (jo, jsou to ty co v nich hrajou písničky a zmíňuje to tady taky kdekdo). Stejnak na mě ale ten film zapůsobil strašně dobře. Tím, že herci hrajou výborně, ačkoliv příběh (nebo scénář) je nejlacinější trash a třeba taky že milenka hlavního hrdiny není zrovna nejhezčí ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když je člověk blbej a od filmu něco očekává, ba dokonce předpokládá, jak to dopadne, pak se nemůže divit, že se tak nestane a konec z něho udělá ještě většího debila než fakticky je. Jenže mě je pak smutno, protože nevím, zda-li za zklamání může film, nebo si za to můžu sama :o( Každopádně se Repo men zařadil do sekce nezapomenutelné a to díky masakru v chodbě a „závěrečnému milování“. Jude Law si zase přidal schůdek do mé TOPky a do osobního seznamu „Nejvíce sexy drsní chlapy“. Forest Whitaker stále nebyl na plastice očního víčka, pašák! A taktéž se nic nezměnilo na situaci, kdy pomůžete nebo zachráníte život kamarádovi a on Vám za to vynadá se slovy: „Skoro jsem ho měl!“ Takže pokud jste stále ještě neviděli exekutora lidských orgánů, tak šupky na něj, dlužíte to sami sobě :o) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zvraty, které převrátí veškeré předchozí dění (nebo alespoň jeho většinu) jsou pro mě něco jako druhé narozeniny. Nijak extra je nevyhledávám, ale když některý z nich najdu, jsem v sedmém nebi (délka trvání psychického orgasmu je samozřejmě přímo úměrná chytrosti, kvalitě a načasování daného zvratu). O zvratu u Repo Men řeknu jen jedno - stálo to za to. Nezklamal mě a nezklamal mě ani zbytek téhle béčkově akční podívané, kterým se asi "blýská" na horší časy. Jude Law byl podobný badass jen v Road to Perdition, Forest Whitaker však nejspíš měl vypadat jako badass ještě větší, ale to by nesměl Forest jako většinou přehrávat. Já ale s otevřenou hubou koukal na postavu úplně jinou - Alici Bragu, kterou jsem doposud viděl jen párkrát, a tak nějak mi učarovala. Scénu se skenováním orgánů bych si s Judem ihned a bez reptání vyměnil. Repo Men jako celek nevybočuje z řady ostatních "fight against system" nebo "future dystopias" filmů, na druhou stranu může nabídnout nevídanou brutalitu, skvělý závěr, drsňáka Lawa a taky Alici Bragu. Tři a půl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní hi-tech inteli-gore sci-fi, které sice neoplývá bůhvíjakou originalitou, (většina motivů už byla vidět jinde a máme tady prvky od Minority Report přes Day Breakers, Matrix, nebo Oldboye až po to nejlepší z Repo - Genetické opery - rozumějte - prvotní nápad :)), ale neustále fascinuje parádním vizuálem, skvělou akcí, nehorázným bad ass Judem Lawem v hlavní roli a především naprosto ultimátní finální dvacetiminutovkou. A spoustou krve... Pro mě osobně jedno z překvapení roku, který sice selhává na poli blockbusterů, ale zato oplývá stále větším a větším množstvím malých filmů, které mě usazují na zadek stejně spolehlivě. Ne-li lépe... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér Miguel Sapochnik má koule. Je jen škoda, že neměl víc peněz a lepší scénář, i tak se můžeme potýkat se slušným vizuálem, solidními akčními scénami i ne úplně špatným příběhem (když přivřeme obě oči). V něm jde o společnost, která nabízí umělé orgány a má ochranitelskou ruku nad řezníky, kteří pohlídají, zda všichni poctivě a včas posílají splátky. Jinak přijdou na řadu nože a jiná kuchadla. Další kličky a zvraty nicméně divákovi moc radost neudělají. Začne se totiž hrát na vážnější noty a už to není ono. Přesto jde o drsné i zábavné sci-fi béčko, které udělá radost hlavně pánům. Ostatně, ti tu vyhrávají na celé čáře i co do herecké práce. Jude Law je dravec (jeho balet s noži je vrcholnou scénou filmu), kterému sedí i pořádná akce, Forest Whitaker sice přehrává, ale i tak jim to spolu sekne. A Liev Schreiber (sakra, vůbec jsem netušil, že klátí Naomi Watts) si užívá další malou zápornou roli s patřičným apetitem. Naopak ženské postavy hrají spíš tu vážnější notu a.. jsou spíš otravné. No, i když se na plátně krví nešetří, * v hodnocení tak nějak šetřit musím. Takže mírný nadprůměr!! Sapochnik má budoucnost.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)
  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama