Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten LaButí režisér mě překvapil svým pro mě nejlepším filmem. Thriller se z toho stává pomalu a nenápadně, napětí graduje, stejně jako potyčky mezi sousedy. Scénář obohacený o požár běsnící v okolí, nemá žádnou trhlinu a psychologie postav už v žádném filmu nebyla dlouho takhle propracovaná. Mám radost, že se po tragické Posedlosti a ještě tragičtějším Rituálu dokázal režisér takhle vzmužit... Patrick Wilson je celkem sympaťák, Kerry Washington jedna z nerozeznatelnejch hezkejch černošek a Samuel L., to už je klasika a tady zářil víc, než v jakémkoliv jeho filmu z poslední doby. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ako oživiť najprevarenejšie thrillerové témy o psychopatických susedoch, aby sme ich mohli predať s vážnou tvárou a divák nám to znova zožral? Zasadíme ich do historického obdobia, ktoré si všetci spojujú s prírodnou katastrofou, konkrétne kalifornskými požiarmi. Samuel L. Jackson sa snaží a psychologicky je film dôkladne vystavaný, ale stále ide iba o hollywoodsky plytkú žánrovú psychológiu, ktorej účelom je pobaviť v sobotu večer pri popkorne. Akože nič proti, vyrástli sme na tom a dodnes to opakovane konzumujeme, ale preboha, aspoň jeden nápaditý zvrat by scenáristu naozaj zabolel? ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Thrillerík a drámička v jednom, ale ani jedno ani druhé nie je nijak výrazné. Samuela by som za suseda asi vážne nechcel a spory sa vyhrotili do záveru, ktorý bol troška nedotiahnutý a neprešpekulovaný. Prvá trištvrťka filmu je vlastne jeden dlhý rozbeh pred niečim čo vlastne neprišlo, ale plávalo to nad vodou takže sa na to celkom príjemne dívalo. Neviem aké hodnotenie si film zaslúži, môžu to byť veľmi silné 4*, ale aj veľmi slabé 2*. Takže dávam priemer vďaka prekvapivo dobrým hercom, téme zo života a peknému vizuálu spolu s kamerou. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

A to jste si mysleli, že je váš soused hajzl... :-) Ten nejprůměrovatější film z průměrných, je čas udělat logice pápá, je čas udělat logice pápá... ne, vopraudu, tady se jede těžce na efekt, zkrátka, aby to scénáristovi šlo pěkně pod ruku a člověci v tom filmu aby mířili přesně tam, kde je on potřebuje mít. Ale srát na to, když je ten Samuel L. Jackson taková svině a vy si tak budete lebedit a říkat si "jo, Same, pořádně jim ten středostavovskej život oslaď, muhaha" (oukej, možná, že zrovna tohle si říkat nebudete... ale určitě na to aspoň pomyslíte! :-). Zkrátka bez Sama docela nůďa, ale chlapec to dost tahá nahoru, tu roli si vyloženě užíval, zmetek jeden :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Néééé, tohle néééé. Skoro dvě hodiny totální nudy, které vůbec neutíkaly. Nechápu, že jsem něco tak zdlouhavého dokoukal. Předvídatelné, klišovité, (pod)průměrné. Samuel L. Jackson je pan neherec a co film, to totální averze. Kerry Washington není komparzistka, uživateli Dubro, doopravdy není. Je krásná a její výraz byl jedinou věcí, která mě držela nad vodou! __ Neil LaBute potápí všechno a všechny! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Abel Turner (Samuel L Jackson) má v každom zábere briadku, vrátane služby. Normy LAPD ale zakazujú nosiť počas služby brady a briadky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama