Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

ladko 

všechny recenze uživatele

Prebytok klišé a hlúpy scenár film potápajú. Naopak, herci - teda hlavne Samuel (aj keď sa musím priznať, že som celý čas čakal na hlášku "I have had it with these motherfucking neighbours in this motherfucking neighbourhood.":)) film pred pádom na dno zachraňujú. Inak záver je strašne blbý, Abelov motív pre jeho správanie smiešny - film je však napriek tomu na pozeranie celkom zábavný a nenudil som sa. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít afro-amerického souseda, jenž je xenofobní zahořklý rasista, co vám pod záštitou policejního odznaku svítí po nocích do ložnice, pořádá hlasité mejdany, prořezává zeleň na pozemku či chodí před vaší manželkou s hadicí ostentativně přehozenou přes rameno, to už je snad lepší mít za plotem Neda Flanderse.. Solidní thriller o sousedském teroru, při kterém se sice hodně kouřilo z kalifornských lesů, ale už ne tolik z hlav scénáristů. Obzvláště ten otřepaný konec sváděl k dojmu, že při své práci nezemřeli vysílením.. P.S.: Bylo fajn zase jednou vidět S.L.Jacksona majícího někde v kapse peněženku s vyšitým nápisem Bad Mother Fucker.. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Samuela L. Jacksona poznám predovšetkým ako kladného hrdinu, a tak som si pre zmenu jeho postavu rasistického a zákerného policajta naozaj užíval. Vzájomné doťahovanie medzi susedmi bolo miestami skutočne napínavé i keď niektoré spory sa dali ešte o trochu viac vyhrotiť. Záver ma však sklamal natoľko, až som silno uvažoval, že nedám štvrtú hviezdu. Scéna s telefónom aj so zbraňou bola z oboch strán absolútne iracionálna a trochu podkopávala postupne budovanú a uveriteľnú nenávisť. Väčšiu časť filmu som sa ale naozaj bavil, subjektívne preto musím dať štvorku. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Thrillerík a drámička v jednom, ale ani jedno ani druhé nie je nijak výrazné. Samuela by som za suseda asi vážne nechcel a spory sa vyhrotili do záveru, ktorý bol troška nedotiahnutý a neprešpekulovaný. Prvá trištvrťka filmu je vlastne jeden dlhý rozbeh pred niečim čo vlastne neprišlo, ale plávalo to nad vodou takže sa na to celkom príjemne dívalo. Neviem aké hodnotenie si film zaslúži, môžu to byť veľmi silné 4*, ale aj veľmi slabé 2*. Takže dávam priemer vďaka prekvapivo dobrým hercom, téme zo života a peknému vizuálu spolu s kamerou. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Abel Turner (Samuel L Jackson) má v každom zábere briadku, vrátane služby. Normy LAPD ale zakazujú nosiť počas služby brady a briadky. (Arsenal83)
  • Abel (Samuel L Jackson) podlieva svoju škridlovú strechu, aby zabránil škodám spôsobeným lesným požiarom. Ako veľmi praktický majiteľ domu a dlhoročný policajt by určite mal vedieť, že je to zbytočné. Preto sa v týchto priestoroch používa škridlová krytina. (Arsenal83)
  • Dej filmu je voľne inšpirovaný skutočným prípadom afroamerického policajta menom Irsie Henry z kalifornskej Altadeny, ktorý bol suspendovaný kvôli rasovo motivovaným činom voči svojim susedom. (bergCA)

Reklama

Reklama