Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,330,849Tržby Celosvetovo $15,660,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,804,736Tržby za predaj DVD v USA $3,194,362║ slušne zahrané, veru skvostné obsadenie len troška je na škodu že príbeh nie je o niečo viac prepracovaní, obohatení nejakou silnejšou myšlienkou /60%/ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nechápu. Viděl jsem už spousty jiných, objektivně lepších filmů a dal jsem míň. Můj rozum hlasitě protestuje a hlasuje všemi deseti pro čtyřku, ale srdce, to je neochvějné, neústupné, tak na něho ( nejen) dnes dám. Mám k tomu určitě víc důvodů, které se tak nějak nenápadně stupňovaly, od začátku, až do konce. Už jen úvodní píseň Realece mě navnadila a to mně vydrželo skoro až do konce. Přiznám se zcela otevřeně, že to byl snad první z filmů, kde se mi Bale líbil i jako chlap, až jsem se tomu divil. Ale na to dlabu, napsal jsem, jak jsem to cítil a tím bych to celé ukončil. ()

Reklama

váca 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí výraznější tempo. I tak je ale celkem dobrým krimi o pomstě. Bohužel se ale nemůžu ubránit dojmu, že z takovéto látky a z tak hvězdného obsazení šlo vytřískat určitě mnohem víc. Závěr vyzní celkem do prázdna a film jako celek je bohužel snadno zapomenutelný. Škoda, větší potenciál tento film určitě měl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi bráchu/tetu/strejdu/mámu/tátu atd, tady máte přes držku. Ničim originální a nijak překvapující zpracování snad nejohranějšího motivu v dějinách kinemtaografie, kterým pomsta rozhodně je. Tahle pomsta ještě k tomu hraničí s rodinným a osobním dramatem a můj šálek kávy v podobném případě není ani pomalý styl vyprávění. Jenže je tu velikánské ALE a tím jsou herci. Scott Cooper není zrovna zavedená značka a scénář také nesliboval nic výjimečného, ale přesto se pod film upsal zástup hereckých veličin, za které by leckterý producent vraždil. A právě oni, byť často trestuhodně nevyužití, povýšili Out Of The Furnace do kategorie nadprůměru. 75% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia tohtoročná dráma z prostredia amerického zapadákova s polorozpadnutými fabrikami a postavami bez akýchkoľvek ilúzii zo začiatku rozohráva pomerne drsnú a na autenticitu mierenú drámu bez príkras a taktiež aj štylizácia do sivo-žltých farieb vyvolá prísľub ponurého thrilleru, ale nasleduje zistenie, že na prvý pohľad precízne vystavaný dej vo svojom jadre smeruje od ničoho k ničomu a nemá potrebnú katarziu. Nevyrovnaný scenár síce kladie postavám do úst slušne napísané dialógy, ale chýba mu akákoľvek gradácia a čo je horšie nefunguje ani po emocionálnej rovine. Nevyvoláva žiaden súcit s postavami, ktorého sa tak dožaduje (neposlušný brat, ktorého zdeptala vojna) a aj zásadné udalosti (SPOILER smrť jedného z bratov KONIEC SPOILERU alebo v podstate aj celý záverečný akt zúčtovania) sú riešené bez akéhokoľvek zaangažovania diváka, nemajú potrebný efekt a v podstate nevyvolávajú potrebný záujem. Navyše chýba napätie a v druhej polovici aj spád. Precízne vedená režisérska ruka (od Coopera si určite rád pozriem aj jeho nasledujúci film) síce bráni filmu, aby sa z neho stal vyslovene zlý produkt a rozhodne ho zachraňuje aj skvostné herecké obsadenie - Christian Bale je jedným z mojich top hercov a nemôže sklamať snáď v žiadnom filme, navyše je zaujímavé ho vidieť po všetkých tých heroických Batmanoch v úlohe životom ubitého muža; Woody Harrelson ako slizký buran odvádza svoj štandard; poteší aj civilná Zoe Saldana, ktorá tento krát nie je modrá, zelená, ani sa nepovaľuje nikde vo vesmíre; a Casey Affleck dokazuje, že tomuto chlapovi by sa malo konečne dostať viac pozornosti - ale čo z toho, keď výsledkom je len uťahaný, dejovo slabý film na pomedzí plytkej drámy a thrilleru bez napätia, ktorý síce má určité kvality a v úvode vyvolá prísľub kvalitnej filmárčiny, no nakoniec skĺzne len do príliš štandardnej rutiny a vyšumí absolútne do prázdna. Neurazí, ale ani nenadchne. CELKOVO: 3* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama