Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

COME ON MAN, THIS AIN'T FUCKING IRAQ! ------ Pri nedávnom hľadaní ďalších kúskov žánru neo-western som okrem iných lahôdok narazil aj na toto špinavé dielko z ešte špinavšej Pensylvánie a okolitých hôr, kde sa to atmosférou zničených životov a biednych existencií len tak hemží. Okrem nej nie je ďalšou hlavnou devízou filmu len fantastický Bale a Harrelson, ale najmä kamera(man), ktorá(ý) si to celé náramne užíva. Z obyčajných záberov neprestajne vytvára zábery perfektne vyzerajúce. Scenérie na krajinu ukazujú jej majestátnosť a zároveň malosť a ničotu človeka v jej rámci. Záver vlažný a neprekvapujúci, ten však išiel už vyšliapanou cestou – smerom k autenticite – takže som s tým viac menej nemal žiadny problém. A spomenul som vlastne, že atmosféra bola úplne geniálna? Veru áno! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. Opravdu si nečtěte obsah filmu. Je zcestný a zavádějící..! Film je spíše rodiné drama který věci předkládá tak jak jsou, bez přikrášlení, bez zbytečných emocí a hlavně bez jakéhokoli nátlaku na diváka. Nedivím se že má tento snímek pouhých 66% Nebývá zvykem, že by se film (ať už je jakéhokoli žánru) divákovy nevtíral a nesnažil se ho jakkoli zmanipulovat ve svůj prospěch. Tady se to ale neděje, zde dostáváte UVĚŘITELNÝ příběh na talíři bez skrupulí, a ani jednou nepovytáhnete obočí a neřeknete si v duchu "ale no tak...vážně..:)". Skvělá kamera, režie a hudba. Scénář který pracuje spíše s tím co postavy neřeknou, než s tím co postavy řeknou. Což je také dosti vyjímečná věc. Z prvu jsem hodnotil 4* ale když dopisuji komentář zjišťuji, že se tahle podhodnocená věc zaslouží více. Za mě 5* a 87% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle příběhy o pomstě a tak jsem si pošmákl. Bale hraje přesně ten typ postavy, kterou miluju a pro mě podává, v rámci žánru, maxímálně přesvědčivý výkon. Woody má tyhle psychopaty rovněž v malíčku. Celkově je obsazení špičkové. Trošku mě neseděl Forest a to jsem tedy rozhodně nečekal. Scott Cooper po pro mě špatně přijatém Crazy Heart překvapil a ukázal že v něm třímá potenciál. U příštího filmu se tedy opět setkáme. 75% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú tu cool herci práve v kurze (Bale, Affleck) a staré badaass páky (Harrelson, Dafoe, Shepard, Whitacker) a sakra dobre sa na nich pozerá. Nevadí ani tona klišé, keď si Bale kupuje drogy, máme totiž už všetci vtáky v prdeli. Väčšina z hercov má divné účesy, že by sa z toho aj Cage posral. Ideálny polnočný film v tv po hustej opici. Symptomatická obžaloba vojny v Iraku. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama