Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

váca 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí výraznější tempo. I tak je ale celkem dobrým krimi o pomstě. Bohužel se ale nemůžu ubránit dojmu, že z takovéto látky a z tak hvězdného obsazení šlo vytřískat určitě mnohem víc. Závěr vyzní celkem do prázdna a film jako celek je bohužel snadno zapomenutelný. Škoda, větší potenciál tento film určitě měl. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Současných 66% je dle mého oprávněných. Ve filmu vystupuje sice spousta zvučných a známých jmen, ale bohužel styl režiséra Scotta Coopera se dá charakterizovat jako ospalý. Ostatně jsem se o tom již přesvědčil i u jeho prvního snímku Crazy Heart. Je škoda, že režisér nezatlačí více na pilu, nepřidá více vyhrocených momentů, nenaservíruje nám i nějakou akci a neporadí si s finále tak, že by byl divák více v napětí. Takhle se v podstatě 2 hodiny neděje nic závratného. Herecké výkony se však musí jen chválit, k těm já opravdu nic nemám. Možná po mém druhém shlédnutí (nejsem si jist, jestli někdy přijde), přidám pár procent a vylezou z toho nakonec 4 hvězdičky, ale momentálně je to pro mě pouze za 3. 68% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj výborný film, ktorý ma chytil hneď od začiatku. Pomalé tempo, výborní herci, ponurá atmosféra, uveriteľný príbeh a ja som sa celý čas obávala, že mi môj zážitok koncom pokazia. Ale nestalo sa. Christian bol neskutočný, zahral a vyzeral výborne, jeho scéna na moste so Zoe Saldana bola parádna. Muzika podtrhla celkovú atmosféru a mňa osobne Pearl Jam veľmi potešili http://www.youtube.com/watch?v=iPUwtyZglQI. Odporúčam! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné drama s nadprůměrnou scénografií. Děj se přesouvá mezi bezútěšným, industriálním prostředím dělnických čtvrtí, dýmajících i opuštěných fabrik a ještě zoufalejšími vesničkami přívěsů a lepenkových barabizen obydlených nejnižší incestní sortou rednecků. Vynikající, téměř postapokalyptickou atmosféru jako z The Road bohužel kazí silně nevyrovnaný scénář postrádající rytmus a gradaci - rozpačitý závěr je už jen ranou z milosti. Tohle mohlo být mnohem, mnohem lepší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Společnosti Make a Wish Foundation, která se stará o plnění neobvyklých snů, se podařilo dostat na natáčení chlapce, jež si velmi přál setkat se s Christianem Baleem a který tak mohl strávit celý den u natáčení filmu. (HellFire)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama