Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Má to silnou a uvěřitelnou atmosféru zapadákova, kde toho kromě ocelárny moc není. Život je chudý, jednotvárný a není moc cest, jak to změnit. A jestli jo, tak ne k lepšímu. Samotný příběh je jednoduchý, není tu moc co řešit nebo vyšetřovat. A to je vlastně ten hlavní problém. Plus to, že se hlavní záporák chová naprosto nesmyslně a nelogicky. Neříkám, že násilnický šéf gangu občas něco neudělá... ale proč by vraždil dlužníka, který postupně splácí? Proč by měl zcela nesmyslně někam vyrazit v noci? Proč by měl zabíjet barmana, když z toho nic nemá? A právě tahle nelogičnost a trochu utahanost jsou důvody, proč nad tři hvězdy nepůjdu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hudba je jeden z mála kladů, které mohu najít. Utahané, nudné a příběhově velmi slabé. Dějová linie je sama o sobě docela problém, protože těch silnějších míst je opravdu málo. První hodina je hodně o ničem, chybí nějaké emoce, aby divák cítil aspoň malinko s herci, chybí napětí a nápad, který by Out of the Furnace oživil. Ačkoliv je Christian Bale kvalitní herec, tak tohle by nezachránil ani Chuck Norris. Zoe Saldana, Woody Harrelson nebo Casey Affleck, vždyť je to sestava na thriller roku, ale místo toho jsem dostal zklamání a propadák roku. Čekal jsem daleko více .. 2/10 = 29% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdegenerovaná a primitivně brutální bílá chátra neobývá jen americký jih, ale i Apalačské pohoří, jak dokazuje tenhle plnotučný a šťavnatý oldschoolový "eastern". Tamní horalové scházejí do nížin jen tehdy, potřebují-li fet, zbraně, nebo si s někým vyrovnat účty. V jejich horských osadách pak panují obdobná pravidla, jako na paštunských kmenových územích - platí zde jejich zákony, centrální vláda tu nemá pražádnou moc a policie se sem bojí vkročit. A navíc na rozdíl od Paštunů cizince nevítají a hosty nectí. No a mezi tuhle divokou sebranku se vydá jeden ocelářský dělník z nížiny, aby pomstil smrt svého bratra... Když se vaši ocelárnu chystají zavřít, ženu vám přebere policajt zatímco jste v lapáku, umře vám táta a mladšího bráchu vám oddělají, nemáte už co ztratit, nemáte pro co žít... tak žijete aspoň pro pomstu. Silný příběh, prostý, syrový a přímočarý, jako příběhy Cormaca McCarthyho. I bez hereckých es by to byl parádní filmový koncert, ale silný kvartet Bale(!), Harrelson, Dafoe a Whitaker ho povyšují na filmovou rajskou hudbu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak inovativní, ani originální, ale přesto napínavý a velice dobře zahraný snímek, který se sice prezentuje jako thriller o pomstě, za smrt bližního, ale odehrává se v tempu komorního dramatu, který však nepůsobí nudně. Největší slabinou, tak zůstává pouze slabý scénář, který filmu nedodává nic, čím by se v divákovi usadil na delší dobu. Bale stále výborný, ostatní nevyužití. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,330,849Tržby Celosvetovo $15,660,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,804,736Tržby za predaj DVD v USA $3,194,362║ slušne zahrané, veru skvostné obsadenie len troška je na škodu že príbeh nie je o niečo viac prepracovaní, obohatení nejakou silnejšou myšlienkou /60%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama