Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná pohádka natočená podle předlohy Boženy Němcové "Neohrožený Mikeš". Dobro se zlem se opět nemilosrdně utkají v těžkém zápasu a tři hlavní hrdinové budou muset ujít dlouhou a vysilující cestu, na které nelze udělat krok zpátky a která nekompromisně prověří jejich síly i povahy. Zlá sudba pronesená úkladnou Jezabel (L. Štěpánková) totiž sužuje život králi (P. Rímský) i jeho synu Janovi (J. Potměšil), následníku trůnu. A do hry vstupuje i Brat (T. Polák), Janův vrstevník, který o jeho trůn usiluje. Trpí celé království, ze kterého tajemná síla odnesla princeznu Jasnu (B. Kohoutová) a uvrhla ji do podzemí hory zvané Ďáblův jícen. Až bude Jasně sedmnáct, měla by se vdát, ale zatím jí v kamenné říši čas neutíká a její otec marně obětuje svoje zdraví i životy poddaných za její vysvobození. Jenže tři dobrá srdce jsou někdy více než celé houfy malověrných… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Janek odpad!

všechny recenze uživatele

Něco naprosto příšerného - král na vozíčkovém křesle, naprosto příšerní herci, dementní režie a scénář - to pro nás ČT připravila na první hod vánoční. Strachovy Tři životy mě pouze nudili - ale toto mě definitivně nasralo. Tři srdce nejsou ani amatérským filmem - takto si představuju film, který by zrežíroval a napsal náš soused hasič. 0% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Muž proti muži? Meč proti meči.“ Tato pohádka působí hrozně laciným a amatérským dojmem. Tvůrci asi neměli velký rozpočet, a to je na výsledku hodně znát. Vůbec se nezdařilo navodit atmosféru zámku, tržiště, ani hospody. Špatný je ale i scénář a režie. Nejhorší je čtyřikrát opakovaná scéna s kostlivcem v jeskyni. To už je na úrovni fantasy příběhů studia Asylum. Herci chudáci nemají moc co hrát, ale aspoň se snaží. Z nich nejhůře se mi dívalo na Potměšila, který byl namaskován jako nějaký feťák. Jeho závěrečný souboj bych raději vymazal z paměti. Z celé pohádky se mi tak líbil jen ten ptáček v kleci. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se včerejší štědrovečerní hrůzou v podobě Tři životy jsem měla zpočátku silné nutkání dát 3 hvězdy. Bohužel jsem se dívala na celou pohádku a jakmile tma zahalila kouzelného ptáka, přestal zpívat a jeho moc pominula, probrala jsem se z tohoto pobláznění. Chválím výpravu - jde vidět, že se zainvestovalo. Sbírka exotického ptactva též na výbornou. Vítr z plachet tomuto příběhu ale braly herecké výkony ánsámblu - fakt slabota. Princezna by měla něčím oslovit a princezna Jasna mě teda absolutně neoslovila (když už jsem u toho - za co se jí tvůrci pomstili tímhle jménem???). Souboj nevlastních bratrů na meče? Dovolte abych se zasmála. Za sopečnou činnost, která byla v pohádce, by se nemuselo stydět ani celý Terciér - ale já tomu nevěřila ani v nejmenším... No a na závěr trochu statistiky: 1 a ten sám záběr kostry, nad kterou Mikeš máchá loučí se tam objevil 4x. Kdo napočítal jiný počet, opravte mé statistické údaje:-) ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus o pohádku. Nuda je proložena ochotnickými hereckými výkony a pár digitálních triků to už nespasí. Rousse spočítala že tentýž záběr na kostru se objevil 4x - nemýlila se, stejně otravný je do nemožnosti prodlužovaný "souboj" zlého králova bratra s tělesně postiženým vladařem. Konec bitky je sice k smíchu, ale diváka těžko pobaví. Kapitola sama pro sebe je pak výběr herců - ano, každý jsme nějaký, ale pokud se sejdou podobně panoptikální figury hned v několika z významnějších rolí, nevěstí to nic dobrého - kde hledali toho Mikše, princeznu a Kubu, to by mne vážně zajímalo. Jediným kladem celé frašky tak zůstává představitelka zlé Jezábel - ta svými půvaby alespoň potěší oko. ()

xylofonka odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs, jedna z nejhorších pohádek, jaké jsem kdy absolvovala. Emancipace vozíčkářů je sice chválihodná nicméně mi uniká, proč...? Proč?? Proč???!!!!! P.S.: Obdivuji pana Potměšila, že vůbec do něčeho takového šel. Málokdo má totiž potenciál vydolovat takový škvár z bahna, s trochou lítosti říkám, že jej nemá ani on. P.P.S.: Všiml si někdo kostýmů? Jsem ochotná odpustit malé prohřešky, ale co proboha bylo tohle za maglajz? A princezniny boty to dorazily... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámcích Valtice a Jaroslavice, v jeskyních na Turoldu, v Hlavnici a ve Svobodných Heřmanicích. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama