Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná pohádka natočená podle předlohy Boženy Němcové "Neohrožený Mikeš". Dobro se zlem se opět nemilosrdně utkají v těžkém zápasu a tři hlavní hrdinové budou muset ujít dlouhou a vysilující cestu, na které nelze udělat krok zpátky a která nekompromisně prověří jejich síly i povahy. Zlá sudba pronesená úkladnou Jezabel (L. Štěpánková) totiž sužuje život králi (P. Rímský) i jeho synu Janovi (J. Potměšil), následníku trůnu. A do hry vstupuje i Brat (T. Polák), Janův vrstevník, který o jeho trůn usiluje. Trpí celé království, ze kterého tajemná síla odnesla princeznu Jasnu (B. Kohoutová) a uvrhla ji do podzemí hory zvané Ďáblův jícen. Až bude Jasně sedmnáct, měla by se vdát, ale zatím jí v kamenné říši čas neutíká a její otec marně obětuje svoje zdraví i životy poddaných za její vysvobození. Jenže tři dobrá srdce jsou někdy více než celé houfy malověrných… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Sandiego odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se ani nedá nazvat televizní pohádkou, ale amatérskou trapností plnou naprosto ebzradných herců. Kdyby se našel lepší režisér, více financí a pořádní herci, tak by snad tahle pohádka za něco stála, námět zase tak špatný nebyl. Ale bohužel ve všech jmenovaných podmínkách tento film až nehorázně selhal. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Muž proti muži? Meč proti meči.“ Tato pohádka působí hrozně laciným a amatérským dojmem. Tvůrci asi neměli velký rozpočet, a to je na výsledku hodně znát. Vůbec se nezdařilo navodit atmosféru zámku, tržiště, ani hospody. Špatný je ale i scénář a režie. Nejhorší je čtyřikrát opakovaná scéna s kostlivcem v jeskyni. To už je na úrovni fantasy příběhů studia Asylum. Herci chudáci nemají moc co hrát, ale aspoň se snaží. Z nich nejhůře se mi dívalo na Potměšila, který byl namaskován jako nějaký feťák. Jeho závěrečný souboj bych raději vymazal z paměti. Z celé pohádky se mi tak líbil jen ten ptáček v kleci. ()

Reklama

Véronique odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrůza... Tato pohádka ne že se vůbec nepovedla, ta se zcela pokazila! Na otázku "Jde natočit hroznou pohádku" slouží tento kousek dobrým příkladem. Tato pohádka postrádá jakoukoliv pohádkovost, ční z ní jen chlad. Bohužel to je způsobeno i angažováním Jana Potměšila jako krále na "pojízdném vozíků-trůnu". Z toho šla husí kůže, ale nepříjemná. Celkově byl děj nezáživný, výkony herců nezajímavé. A konec? Ten si udržel stejně "vysokou" laťku jako celý příběh. S klidným svědomím mohu říci, že se jedná o nejhorší celovečerní pohádku od revoluce. A celkově jednu z nejhorších pohádek, co u nás kdy byly natočeny. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl být shovívavý - "no, tak se to moc nepovedlo...", jenže jak se mi to rozležívá v hlavě, tak nevidím sebemenší důvod pro shovívavost. Nedostatek fantazie a tvůrčích schopností tvůrci neprojevili jenom očividným vykrádáním motivů z Pána prstenů (čímž nechci v žádném případě ani naznačit, že by na nich ukáplo i něco z geniality zmiňovaného příběhu), ale zejména naprosto chabým dějem a TRAPNÝMI dialogy (taková koncentrace nebetyčných nesmyslů padajících z úst herců se jen tak nevidí). Vynikající případ studijního materiálu nesoucího název "Jak se nemá točit film" či "Jak napsat scénář, podle něhož by nikdy film natočen být neměl". (O hereckých výkonech ani nemluvím.) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající kus filmařiny! Nevím, co viděli ostatní, ale zde je už od prvních záběrů vynikající kamera, výprava, ruchy, hudba, doplněné skvěle domyšleným scénářem, okořeněné skoro hrůzostrašnými motivy jako od Juraje Herze, sem tam se objeví i vtipné momenty. Herecky je to už průměrné, někteří herci přehrávají až hrůza, a je sice hezké, že se pokusili zapojit Honzu Potměšila, ale souboj na kordy na vozíku se zdravým šermířem skutečně byl poněkud přehnaný. I když zase ona myšlenka souboje, že ruce jsou silnější, není až tak od věci, a hraje zde svou roli. Osobně jsem s pohádkou velmi spokojen a bude jednou z mých oblíbených, protože celkově je vidět, jaký kus práce na tom filmaři nechali, a odvedli velmi profesionální kus práce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámcích Valtice a Jaroslavice, v jeskyních na Turoldu, v Hlavnici a ve Svobodných Heřmanicích. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama